Efedrin – Efedra

Efedrin er en astmamedisin, som lenge har blitt brukt av trailersjåfører i USA for å holde seg våken. I store deler av USA fikk man kjøpt efedrin på 7eleven og bensinstasjoner. Da gikk det ofte under kallenavn som “mini whites” og “white crosses”.

Nå har det blitt mye strengere i USA. Mye på grunn av at efedrin blir mye brukt som rusmiddel og i produksjon av metamfetamin.

Det er allikevel fortsatt mulig å få tak i gjennom postordre i de statene det er forbudt å selge over disk. Det blir spennende å se hvor lang tid det tar før efedrin blir forbudt over hele USA.

Efedrin er et alkaloid som utvinnes fra planter i “efedra familien”, Ephedraceae. I 1885 klarte den japanske kjemikeren Nagayoshi Nagai å isolere efedrin fra planten Ephedra vulgaris.

Efedra har blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin i over 5000 år. Dette gjør efedra til en av de aller eldste dopingmidlene.
Forskjellen på Ma Huang/efedra og efedrin er at sistnevnte er mye mer konsentrert og syntetisk. Man må ta større dose efedra enn efedrin, for samme effekt.

Efedrin er et “sympatomimetikum” dvs at det påvirker det sympatiske nervesystem og har to effekter:

  • Det virker direkte stimulerende på både alfa- og betareseptorer i nervesystemet
  • Det øker frigjøringen av noradrenalin fra nerveendene

Det brukes i noen astmamedisiner fordi det er slimhinneavsvellende og bronkodilaterende. Noen blodårer trekker seg sammen, som i nesen og fordøyelsesystem, mens andre utvider seg som i bronkiene. I tillegg økes pulsen og blodtrykket.

Etter ca 30 – 40min etter inntak vil man oppleve økt kroppstemperatur. Stoffet øker nedbrytningen av triglyserider i fettvevet. Pulsen blir raskere, og brukere blir ofte rastløse og pratsomme.

Det er vanlig at man føler at håret i nakken “står rett ut”. Man får en voldsom energi og mister matlysten. Det kan se ut til at mesteparten av den vektreduserende effekten kommer av dårligere matlyst.

Merkelig nok får man en følelse av kontroll. Efedrin fungerer også vanndrivende.

Efedrin blir ofte omtalt som et “amfetamin light” stoff. Efedrin er også kjemisk veldig likt amfetamin. Virkningen ligner på både amfetamin og adrenalin.
Desverre er det mange som overvurderer den fettforbrennende effekten til efedrin. Mange misforstår også effekten og tror at alt de går ned er fett. Det man går ned i vekt på kort tid er vann.

Efedrin

For at man skal få noe fettforbrennende effekt må efedrin brukes systematisk over tid, og helst mens man er på diett.

Den store feilen mange gjør er å begynne å bruke efedrin, men ikke endre kostholdet eller treningen. Så går de litt ned i vekt, ettersom man får en høyere forbrenning med efedrin i kroppen.
I tillegg kvitter, som sagt, kroppen seg med mye væske. Noe som mange tror er fett. Så slutter de med efedrin og forbrenningen blir lavere. De fortsetter med samme kosthold og trening, og kiloene de mistet kommer fort tilbake.

De aller fleste som bruker efedrin produkter til slanking vil legge på seg igjen så fort de slutter med preparatet.
Hvis du ønsker å gå ned i vekt så anbefaler vi at du ser over kostholdet ditt og treningen, før du begynner med efedrin eller lignende preparater.

Efedrin blir også brukt en del i kampsport fordi det også gir økt reaksjonsevne. Den økte reaksjonsevnen er betydelig. Noe som kan være en stor fordel i de fleste kampsporter. I tillegg blir man mer fokusert, utholden og aggressiv.

Det mange ikke er klar over er at disse er like ulovlige som syntetisk efedrin i Norge. El Tigre og Stack/Stack2 inneholder Efedra eller Ma Huang.

Disse stoffene er i bunn og grunn det samme som efedrin. Alle disse stoffene utvinnes av samme plante. Efedra planten.

Efedrin kan øke brukerens styrke med opptil ca 15 %. Det er ganske mye, og kan gi en fordel for styrkeløftere. I tillegg kan man trene mer intensivt og effektivt.

Problemet med dette er at det kan bli kjedelig å trene uten efedrin i kroppen. Noe som kan være med på å forsterke den vanedannende effekten efedrin har.

Efedrin

Effekten av efedrin avtar jo lengre man bruker det. De fleste bruker efedrin kun 1 – 3 ganger i uken, for å unngå at effekten blir dårligere. Det kan uansett være lurt å ikke ta det for ofte ettersom efedrin er vanedannende.

Selv om man tar det så “sjelden” som 1 – 3 ganger i uken kan det være lurt med et par måneder pause etter noen få ukers bruk. Efedrin er et farlig legemiddel og kroppen har ikke godt av for mye av det.

Det er også viktig med blodprøver før og mens man bruker efedrin. Det er også viktig å få sjekket om evt andre medisiner man bruker passer å bruke sammen med efedrin.

Vanlig dose er 25 – 50 mg, som ofte inntas 45 min før trening. En vanlig kombinasjon er 25 mg efedrin, 200 mg koffein og 300 mg Aspirin. Tre ganger daglig. Dette kalles ECA stack.

Disse stoffene sammen brukes ofte av kroppsbyggere før en konkurranse for å bli kvitt overføldig fett på diett.

For mer info om ECA stack, sjekk ut resten av profilene!

Koffein og efedrin har en synergisk effekt. De øker effekten av hverandre. Aspirin sies å kunne forlenge den fettforbrennende effekten av efedrin og koffein.

Efedrin må aldri brukes av mennesker med stoffskifte, epilepsi eller hjerte problemer uten at det er avtalt med en lege. Efedrin kan være veldig farlig ettersom det hindrer noen av kroppens tretthetstegn og varsellamper.

Man kan risikere å trene til man går i bakken av besvimelse eller kramper fordi man ikke merker hvor sliten man egentlig er. Eller rett og slett dø.

Hvis du har prøvd alt som er av dietter, er overvektig og ikke klarer å gå ned i vekt, så finnes det mye tryggere metoder enn efedrin. Bare i Norge finnes det minst tre effektive legemidler. Reductil Alli og Xenical.

De fleste overvektige vil kunne få utskrevet slike medikamenter av lege hvis det ikke skulle være medisinske grunner til at de ikke skulle kunne få det.

Xenical er en effektiv måte å gå ned i vekt, uten farlige bivirkninger som efedrin har. Med Xenical får man gratis oppfølging av en ernæringsfysiolog fra Roche. Når man i tillegg får oppfølging av lege, er dette trygt, effektivt og lovlig!

Vi har også skrevet om Xenical på denne nettsiden!

I følge FDA i USA har produkter som inneholder efedrin ført til hundrevis av skader. Som for eksempel hjerteinfarkt, hjerneslag, krampeanfall, og 15 rapporterte dødsfall.

Efedrin

 

a-methylamino-l phenyl-l propanol
Formel: C15 H10 NO
Generisk navn: Efedrin hydroklorid
Sporingstid: Ca 4 dager
Halveringstid: 3 – 12 timer, vanligvis ca 6 timer
Kallenavn: Effere, Stack

Bivirkninger:
Nervøsitet
Angst
Uro
Økt blodtrykk
Mindre appetitt
Skjelvende hender
Svimmelhet
Hodepine
Kvalme
Økt svetting
Søvnløshet
Dehydrering
Palpitasjoner(hjertebank)
Miksjonsproblemer
Urinretensjon(ved langvarig bruk, særlig ved prostatahypertrofi)
Brekninger (spesielt ved større doser)
Muskelsvakhet
Tørste
Økt kroppstemperatur
Høy puls
Psykose
Munntørrhet
Arytmier, hjerterytmeforstyrrelser
Panikkangst

Ved overdose ring 113!

***

Kilder:
1. Felleskatalogen
2. Wikipedia.com
3. Metabolism. 1991 Mar;40(3):323-9. Related Articles, Links Thermogenic synergism between ephedrine and caffeine in healthy volunteers: a double-blind, placebo-controlled study. Astrup A, Toubro S, Cannon S, Hein P, Madsen J. Research Department of Human Nutrition, Royal Veterinary and Agricultural University, Copenhagen, Denmark.
4. Anabolics 2006, William Llewellyn

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?