ECA – Stack

Dette er en av de mest populære kombinasjonen av legemidler for fitessutøvere, slankere og kroppsbyggere. ECA stack er effektivt for å brenne fett hvis man går på diett og trener bra. Problemet er at det også kan være farlig.
ECA stack består av efedrin, koffein og Aspirin. De to siste komponentene ikke spesielt farlige, mens efedrin er vanedannende og ikke spesielt sunt å bruke.
For mer info om efedrin. Klikk her!For mer info om koffein. Klikk her!For mer info om Aspirin. Klikk her!
Hvorfor det virker er det mange teorier om. Vi har gått igjennom masse info om ECA stack og har kommet frem til det vi synes virker mest sannsynlig. Ettersom de fleste av våre brukere ikke har medisinsk utdannelse har vi prøvd å gjøre dette så lettlest som mulig. Hvis du ønsker å vite mer om hvordan dette henger sammen vil vi anbefale at du søker på nettet selv. Husk at dette er en teori og ikke behøver å være riktig.
Efedrin er et “sympatomimetikum” dvs at det påvirker det sympatiske nervesystem og har to effekter:
  • Det virker direkte stimulerende på både alfa- og betareseptorer i nervesystemet
  • Det øker frigjøringen av noradrenalin fra nerveendene
Hormoner er budbringere som overfører informasjon til celler. Syklisk AMP eller syklisk adenosinmonofosfat(cAMP), er sekundære budbringere.Signalsubstansen cAMP sørger for at et hormon som binder seg på utsiden av en celle får overført budskapet sitt til det indre av cellen.
Det økte nivået av noradrenalin fører til økt nivå av cAMP. Dette skal føre til en termogen effekt og økt kroppstemperatur.
Kroppens “negative tilbakekoblingsmekanisme” vil prøve å normalisere metabolismen ved å produsere fosfodiesterase på innsiden av celler og prostaglandiner på utsiden av celler. Disse vil senke nivået av cAMP.
Koffein hemmer enzymet fosfodiesterase, i store doser. Dette kan forlenge effekten av efedrin.
Prostaglandiner er en viktig gruppe fettstoffer. De blir dannet fra flerumettede fettsyrer ved hjelp av et enzym. Prostaglandiner er også signalsubstanser som blir “klassifisert” som lokalt virkende hormoner.
Prostaglandiner har kraftig virkning men kort levetid. De virker bare på cellen de ble produsert i eller celler rett i nærheten. De regulerer kalsium transport, hormoner og cellevekst. De formidler også betennelse.
Prostaglandiner er også involvert i å hemme frigjøringen av noradrenalin fra nerveendene.
I 1971 ble det vist at legemidler som Aspirin kunne hemme syntesen av prostaglandiner. Ved å hemme syntesen av prostaglandiner vil også Aspirin forlenge effekten av efedrin, og lignende legemidler.
Mange kosttilskudd produsenter bruker ECA stack navnet for å selge sine produkter. Ofte inneholder de efedra, guarana, eller ma huang. Koffein og white willow bark.
Disse skal som ha lignende effekt som ECA stack, men neppe like effektivt som “originalen”.

 

ECA stack brukes vanligvis ikke lenge av gangen da det etter en stund kan miste effekten. Kroppsbyggere bruker ofte dette på slutten av diett. Noen bruker det også i kombinasjon med Clenbuterol.
Vanlig dose er 200mg koffein, 300mg Aspirin og 20mg efedrin. Tre ganger daglig.
Nå kan man også få kjøpt ECA stack som ferdig produkt fra EAS. Den inneholder 20mg efedrin, 200mg koffein og 324mg Aspirin pr 2 kapsler.
De siste årene har ECA stack måttet vike for “nye” og mer effektive stoffer. Som DNP, tyroksin og Clenbuterol.
Bivirkninger:
Nervøsitet
Angst
Uro
Høyt blodtrykk
Mindre appetitt
Skjelvende hender
Uregelmessig hjerterytme
Svimmelhet
Hodepine
Kvalme
Økt svetting
Søvnløshet
Dehydrering
Palpitasjoner(hjertebank)
Miksjonsproblemer
Urinretensjon(ved langvarig bruk, særlig ved prostatahypertrofi)
Brekninger (spesielt ved større doser)
Muskelsvakhet
Tørste
Økt kroppstemperatur
Høy puls
Psykose
Munntørrhet
Magesår
Sure oppstøt
Ved overdose ring 113!

 ***

Kilder:
1. World Anabolic Review 1996,
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. Felleskatalogen
4. Wikipedia.com
5.  “Mechanism, Efficacy, and Safety of an Ephedrine, Caffeine, and Aspirin Combination in the Treatment of Obesity”, Nutrition Bytes: Vol. 7: No. 1, Article. Nadir Yehya (2001)
6. Inhibition of prostaglandin synthesis as a mechanism of action for aspirin-like drugs. Vane JR. Nat New Biol. 1971 Jun 23;231(25):232-5
Foto: Steroider.Net

 ***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?