Nolvadex – Tamoksifen

Nolvadex er et antiøstrogen som hovedsaklig brukes i behandling av kvinner med brystkfreft.

Tamoksifen tilhører en gruppe medisiner som kalles “selektive østrogenreseptormodulatorer” (SERM). Selv om tamoksifen ikke gir noen prestasjonsfremmende virkning er det på dopinglisten.

For å få noe ut av å lese dette bør du har litt kunnskap om medikamentene og forkortelsene som blir omtalt i denne artikkelen.

Tamoksifen molekyler kan binde seg til reseptorer i ulike vev. Dette hindrer østrogener i å virke reseptorene i på disse vevene. Mange former for brystkreft responderer på østrogener og ved å hindre dette er tamoksifen et effektivt medikament i behandling av brystkreft. Selv om virkemåten tamoksifen har på brystkreft ikke virker helt avklart.

Innen doping blir Nolvadex brukt for å forebygge gynekomasti og andre østrogen relaterte bivirkninger. Noen typer anabole steroider. Inkludert testosteron kan omdannes til østrogener i kroppen ved en prosess som kalles aromatase.

I noen vev kan enzymet aromatase omdanne testosteron til østrogen. Dette kan føre til utvikling av kvinnelige bryster hos menn.

Nolvadex er ikke det beste middelet for å forebygge gynekomasti. Og selv om Nolvadex kan forhindre gynekomasti vil det ikke gjøre noe med selve omdannelsen av testosteron til østrogen.

Østrogener kan føre til flere uønskede bivirkninger hos menn, og det mest etterspurte medikamentet blant erfarne steroidbrukere i dag er Arimidex. Mens Nolvadex blokkerer effekten av østrogen vil Arimidex hindre at testosteronet omdannes til østrogen. Det samme gjør Proviron.

Foreløpig er ekte Arimidex veldig dyrt, og Proviron ikke så lett å få tak i. Mange bruker derfor Nolvdex eller Clomid i stedet. Noen foretrekker også Nolvadex fordi østrogen faktisk har positiv effekt på utviklige av muskelmasse og styrke. Flere brukere mener at de kan merke at effekten av steroidene blir dårligere hvis de kombinerer det med aromatase-hemmere som Arimidex eller Proviron.

Dannelse av østrogen hos menn kan også føre til salt og væskeretensjon. Høyt blodtrykk. Og økt fettlagring, spesielt på hoftene og lårene. Østrogen er hovedårsaken til at kvinner generelt har mer kroppsfett enn menn.
I tillegg til den anti-østrogene effekten kan Nolvadex gi mer hardhet og definisjon av musklene.

Nolvadex brukes også ofte etter en kur med anabole steroider. Som PCT eller del av PCT. Etter en kur er ofte testosteron produksjonen lav og østrogen nivået høyt.

Bruk av anabole steroider bremser eller stanser kroppens naturlige testosteron produksjon. Noe som fører til at testiklene krymper fordi de ikke lenger behøver å lage testosteron.

Dette vil føre til at hormonet cortisol blir mye mer dominant i kroppen. Cortisol er et katabolt hormon som fører til muskelnedbrytning. Dette kan føre til at mye av muskelmassen man fikk på steroid kuren forsvinner. Dette kalles for “post cycle crash” eller “post steroid crash”.

Nolvadex kan også øke utskillelsen av FHS og LH fra hypofysen ved å blokkere negativ tilbakekobling fra østrogener på hypotalamus. Selv om dette alene neppe vil få i gang testosteron produksjonen har det vært gjort noen vellykkede forsøk med steroidbrukere. Da har Nolvadex vært kombinert med andre legemidler.

En litt mindre kjent egenskap av Nolvadex er at den kan øke HDL og total kolesterolet. HDL er det gode kolesterolet. Anabole steroider senker ofte nivået av HDL og øker LDL kolesterolet noe som kan føre til økt fare for hjertesykdom. Tamoksifen virker som østrogen i leveren og det er antagelig dette som fører til økningen av HDL og total kolesterolet.

Uansett om Nolvadex skulle påvirke kolesterolet eller ikke, er blodprøver selvfølgelig den viktigste og eneste måten å vite noe om hvordan kroppen blir påvirket av anabole steroider.

Nolvadex kan visstnok også stimulere hypofysen til å frigjøre veksthormoner. Uten at vi har funnet noe bra dokumentasjon på dette.

Som nevnt tidligere kan tamoksifen fungere som østrogen i leveren. Man bør ikke utelukke at dette kan skje i andre vev i kroppen. Dette kan føre til østrogen relaterte bivirkninger.

Jenter som tenker på å bruke Nolvadex bør være klar over at tamoksifen kan undertrykke menstruasjonen. Hvis en kvinne bruker p-piller og Nolvadex samtidig, kan hun risikere at Nolvadex opphever effekten av p-pillen.

Jenter reagerer ofte dårlig på anti-østrogener. Fordi de er veldig sensitive til endringer i østrogen nivåene. De vil også få lite igjen av “resultater” av å bruke slike legemidler. Noen jenter bruker Nolvadex for å brenne fett, men denne effekten er neppe særlig bra.

Tamoksifen kan også føre til spontanabort, fødselsdefekter og fosterdød. Jenter som er gravide må ikke finne på å bruke anti-østrogener som Nolvadex. Heller ikke kvinner som ammer med mindre de har fått dette foreskrevet av lege.

Nolvadex kommer vanligvis i 20 mg tabletter, men finnes også i 10 og 30 mg. Prisen varierer men er ca 10 – 15 kr for 10mg og 15 – 30 kr for 20 mg.

Det finnes mange underground varianter av Nolvadex. Slike produkter har man ingen garanti for at inneholder tamoksifen og folk har blitt syke og dødd av slike preparater. Vi vet for tiden ikke om noen forfalskninger av Nolvadex.

Vanlig dose for menn ligger på 10-20 mg daglig.

 

(Z)-2-[4-(1,2-diphenylbut-1-enyl)phenoxy]-N,N-dimethyl-ethanamine
Generisk navn: Tamoksifensitrat
Formel: C26 H29 NO
Klassifisering: Ikke-steroidalt, trifenylenbasert legemiddel med komplekst spekter av antiøstrogene- og østrogenlignende effekter i ulike vev
Halveringstid: 4 – 9 dager
Maks serumkonsentrasjon: 4 – 7 timer
Kallenavn: Nolva

Bivirkninger:
Oppkast
Kvalme
Hete tokter
Nummenhet i lemmer
Synsforstyrrelse
Alopeci, hår tap
Hudutslett
Stevens-Johnsons syndrom
Hyperkalsemi
Væskeretensjon, spesielt rundt anklene
Svimmelhet
Hodepine
Reduksjon av antall blodplater
Økt hyppighet av tromboemboli
Nøytropeni (betyr fall i antallet av en type hvite blodlegemer)
Kløe i underlivet
Vaginale blødninger
Vaginal utflod
Undertrykkelse av menstruasjon
Hevelse av cysteovarier hos premenopausale (leilighetsvis)
Myom, godartet svulst av muskelvev. Knuter av muskelceller og bindevev, som oppstår i livmorens muskelvev.
Endometriose
Forandringer av leverenzymverdier
Forhøyede triglyseridverdier
Sjeldne tilfeller alvorlige anomalier som fettlever, kolestase og hepatitt.
Bulløs pemfigus
Lungebetennelse
Elveblæst
Endometriecancer
Uterussarkom
I forbindelse med tamoksifenbehandling er det observert og i sjeldne tilfeller alvorlige anomalier som fettlever, kolestase og hepatitt.

Ved overdose ring 113!

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Hormonal effects of an antiestrogen, tamoxifen, in normal and oligospermic men.Vermeulen A, Comhaire F. Fertil Steril. 1978 Mar;29(3):320-7.
3. Tamoxifen, serum lipoproteins and cardiovascular risk.Bruning PF, Bonfrer JM, Hart AA, de Jong-Bakker M, Linders D, van Loon J, Nooyen WJ. Department of Clinical Oncology, The Netherlands Cancer Institute, Amsterdam. Br J Cancer. 1988 Oct;58(4):497-9.
4. Wikipedia.com
5. Anabolics2006, William Llewellyn
6. World anabolic review1996,Grundig og Bachmann
7. Mandom, mod och morske män, Tommy Moberg og Gunnar Hermansson
8. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud.
9. Lommelegen.no

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?