LSD

Dette er et myteomspunnet stoff som har blitt misbrukt i mange forskjellige miljøer. LSD kan ikke forstås uten at man har prøvd det, men vi skal ta for oss litt om stoffet her allikevel.

LSD ble fremstilt syntetisk for første gang i 1938, av Albert Hofmann som jobbet for legemiddelfirmaet Sandoz i Sveits. Dette skjedde i forbindelse med forskning på meldrøye. En sopp som angriper forskjellige typer korn.
Stoffet med den kjemiske betegnelsen “d-lysergsyre dietylamide” fikk navnet LSD-25. I april 1943 hadde Albert Hofmann framstilt litt LSD-25, og ved en tilfeldighet fikk han i seg noe av stoffet. Da fikk han en full LSD rus. Han syntes at dette var såpass interessant at han neste dag tok 250mcg LSD for å fortsette å utforske virkningene av stoffet.

Denne gangen fikk han en “bad trip”.Det er en veldig skremmende opplevelse. Han følte at han kveltes og han fikk groteske hallusinasjoner. Opplevelsen var så skremmende at lege måtte tilkalles.

Under den kalde krigen oppstod det rykter om at kommunist landene brukte kjemiske midler for å få krigsfanger til å røpe hemmeligheter og for å hjernevaske dem. Dette førte til at den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA begynte å teste ut LSD og andre hallusinogene stoffer.

Det første prosjektet ble kalt “chatter”, som etterretningen i marinen startet i 1947. De jaktet på et “sannhetsserum”. De prøvde da blant annet ut scopolamin, meskalin og Anabasis aphylla.

Dette prosjektet ble avsluttet i 1953 fordi en av forsøkspersonene døde av hjertesvikt etter en injeksjon med meskalin. Etter noe som skulle vise seg var en grunnløs etterretningsrapport, en rapport om at Sovjet hadde kjøpt 50 millioner doser LSD av Sanoz. Begynte CIA å teste ut LSD. De inngikk en avtale med Sandoz om levering av 100gram LSD i uken, noe som tilsvarer 1 million doser.

Forsøkspersonene var først soldater som meldte seg “frivillig”, men etter hvert også psykiatriske pasienter, studenter og fanger. I et av forsøkene ble fanger fra Lexington Rehabilitation Center brukt.

Disse var narkotika lovbrytere. Fangene meldte seg frivillig, og som belønning etterpå fikk de stoffer de måtte ønske. Det ble også testet ut under avhør av krigsfanger, utenlandske agenter og amerikanske soldater mistenkt for kriminalitet. Etter hvert ble LSD gitt til personer, av agenter, som CIA ikke kunne følge opp. Dette førte til første dødsfall i 1953, og førte til erstatningssøksmål.

I 1973 ble CIAs arkiver over disse forsøkene destruert, etter ordre fra lederen av prosjekt “Mkultra”, som var det største LSD forsøket.

Noe av det de fant ut gjennom forsøkene i CIA var av LSD kunne brukes i kjemisk krigføring.

Dette gjøres ved at man sørger for at fiendens tropper får i seg LSD. Dette kan gjøres ved å tilføre LSD i drikkevann, mat eller fly over fiendtlig område med samme type fly man bruker til å spraye en åker med i jordbruk sammenheng. Dette fører til at soldatene blir satt helt ut av spill. Dette brukes trolig også den dag i dag.

LSD rusen er en ekstrem opplevelse. Noen blir “gale” av en eneste rus. Rusen kalles ofte en “tur” eller “trip”. “Trippen” kan oppleves som bra eller dårlig(bad trip).

Rusen kan vare som lenge som 12 timer, og en 12 timers “bad trip” er ikke særlig hyggelig. Man kan få varige psykiske skader både av en “good trip” og en “bad trip”, men sistnevnte setter som regel dypere spor i en.

I en “good trip” oppleves rusen vanligvis som mye hallusinasjoner, alt man ser får sterkere farger, kan skifte form og utseende. Man føler vanligvis ikke smerte under en rus. Man tro at man kan gjøre umenneskelige ting, som f.eks. å fly.
De fleste klarer å skille mellom fantasi, hallusinasjoner og virkelighet, men dessverre ikke alle. Noen har ved uhell hoppet fra høye bygninger i tro man at man kan fly. Man kan også løse alle verdensproblemer under rusen, og ofte føler man andre som snille og gode mennesker. Man kan også få oppheng i småting og detaljer.

Noen kan sitte i timevis og tro at man fører en telepatisk samtale med en liten blomst. Under en “bad trip” vil alt føles motsatt. Man tror at alle er slemme og ute etter seg. Hvis man er ute å gå i mørket man trær, bygninger og lignende føles som om de vokser og strekker seg etter deg for å ta deg. Man kan føle at man faller innover i sorte “hull” eller “tunneler”.

De som er på en “bad trip” kan sitte og skrike i timevis av redsel. Man kan føle at man “tripper over” og blir gal. Noen “lander” aldri igjen og forblir i en fantasi verden resten av livet. En annen måte å beskrive en “bad trip” på er å være bevisst under et mareritt, men ute av stand til å våkne og bli kvitt drømmen.

Alle opplever hvordan man takler LSD rusen forskjellig. Mange har full kontroll og kan “svitsje” mellom fantasi og virkelighet når det trengs under rusen. LSD brukes sjelden av en person alene. Det er også vanlig å ha en “reiseleder” under første rusen. Det er en som har brukt det tidligere og kan de fleste “rus triksene”.

Hvis en da får en “bad trip” kan “reiselederen” “overstyre” tankene hans og få han inn på “riktig spor” igjen. En førstegangsbruker på LSD er veldig lett å lede. Bare å si et par ord til vedkommende kan gjøre at han kommer seg ut av “bad trippen”. Miljøet man er i under rusen er avgjørende for “trippen”. Hvis man er på et lyst og hyggelig sted hvor man føler seg trygg er sjansen for at man får en god opplevelse større enn om man er på et mørkt og trist sted.

LSD

Sinnsstemningen man er i når man tar stoffet er også noe som vil påvirke rusen i stor grad. Man skal aldri ta LSD hvis man føler seg deprimert, lei seg eller er sint.

LSD sitter igjen i kroppen i flere år etter man har brukt det. Dette kan føre til at man får “flashbacks”. Noen har fått “flashbacks”, som om de nettopp hadde tatt LSD, flere år i etterkant. For folk som sliter med dette eller andre plager etter LSD bruk vil vi anbefale å lese boken “Clear Body Clear Mind” av L. Ron Hubbard.

LSD ble som kjent mye brukt av hippie bevegelsen i USA, på 60-70 tallet. Det har også vært perioder i Norge hvor LSD har vært populært. På 90 tallet var det mange som brukte LSD i forbindelse med “rave” kulturen. Det var imidlertid ikke like utbredt som ecstasy.

I dag er ikke LSD så utbredt, det er forebeholdt små og sære miljøer. Noen kunstnere bruker LSD for å få ny innsikt, indre vekst og bli mer kreativ. Selv om LSD faktisk kan virke til dette formålet, er det en stor sjanse å ta og man kan enda opp med å måtte betale dyrt.

En ting som er litt spesielt med LSD er at man ikke får abstinenser etter langvarig bruk, og det er heller ikke vanedannende som f.eks. heroin, hasj og benzodiazepiner er. Langvarig bruk vil føre til høy toleranse, og man kan bli “immun”, dvs. stoffet fungerer ikke lengre, uansett dose.

LSD blir solgt som flytende væske som ofte blir oppbevart på sånne små flasker man har “frisk pust dråper”. Eller på små papirbiter som blir kalt “frimerker”.

Tabletter og kapsler finnes også men er ikke så vanlig. Bruker dosen ligger på ca 100mcg. “Frimerket” legges på eller under tunga og tas opp sublingvalt.

Det finnes mange kreative måter å smugle LSD på. En av dem er å dryppe LSD på dekoren på t-skjorter. Man kan få plass til flere tusen brukerdoser på et ganske lite område.

En gammel historie forteller om en som gjorde nettopp dette. Mens vedkommende satt på flyet så ble han veldig varm og begynte å svette. Det gjorde at kroppen hans absorberte alle brukerdosene med LSD. Hva som skjedde videre eller om denne historien er sann er uvisst. LSD er ikke prestasjonsfremmende.

LSD

(6aR,9R)-N,N-diethyl-7-methyl-4,6,6a,7,8,9- hexahydroindolo[4,3-fg]quinoline-9-carboxamide
Formel: C20 H25 N3 O
Generisk navn: Lysergsyredietylamid
Halveringstid: 3 timer
Kallenavn: Syre, frimerker

Bivirkninger:
Høyt blodtrykk
Høy puls
Kvalme
Depresjon
“Bad trip”
Psykoser
Hodepine
Kromosomabnormiteter?
“Trippe over”
Selvmordstanker/selvmord
Hallusinasjoner!
Paranoia
Schizofreni
Store pupiller
Dårlig koordinasjon

Ved overdose ring 113!

***

Kilder:
1. Historien om LSD, Ragnar Hauge
2. Uteseksjonen i Oslo
3. Clear Body Clear Mind, L. Ron Hubbard.

Foto: DEA.gov og Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2023 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?