Clomid – Klomifen

Clomid er et syntetisk østrogen. Det brukes vanligvis etter en steroid kur for å “sette i gang” kroppens produksjon av testosteron. Det brukes også som et anti-østrogen. Clomid kombineres ofte med HCG.

Clomid har både hemmende og stimulerende virkninger i kroppen. Den hemmer virkningen av østrogener og stimulerer produksjonen av testosteron.

Som anti-østrogen er ikke Clomid like mye brukt som Nolvadex. Selv om disse stoffene er veldig like både strukturelt og i virkemåte.

Innen doping blir Clomid også brukt for å forebygge gynekomasti og andre østrogen relaterte bivirkninger. Noen typer anabole steroider. Inkludert testosteron kan omdannes til østrogener i kroppen ved en prosess som kalles aromatase.

I noen vev kan enzymet aromatase omdanne testosteron til østrogen. Dette kan føre til utvikling av kvinnelige bryster hos menn.

Clomid virker ved å binde seg til reseptorene for østrogener og hindre at østrogenet får tilgang til reseptorene og cellene. Til forebygging av gynekomasti skal Clomid ikke være like effektivt som Nolvadex.

Dersom man tilfører kroppen store mengder med anabole steroider som kan aromatisere til østrogener, blir konsentrasjonen østrogener høyere enn normalt i blodet.

Clomid vil ikke redusere omdannelsen av anabole steroider til østrogener, og har heller ingen effekt på utskillelsen av østrogener fra kroppen.

Medisinsk brukes Clomid hovedsaklig for å stimulere eggløsning hos kvinner som har problemer med å bli gravide.

Det brukes også i behandling av menn med dårlig sædproduksjon. Det finnes på apotek i Norge, men det kan se ut til at all informasjon om Clomid er rettet mot bruk hos kvinner. I Norge selges Clomid under navnet Pergotime fra Serono.

Clomid

Selv om dette kan virke veldig likt. Ønsker vi å ta med begge disse to måtene effekten av Clomid blir forklart.

I følge “Anabolics 2006” av William Llewellyn vil Clomid “trigge” hypofysen til frigjøre LH og FSH som øker produksjonen av testosteron.
Dette skjer ved å blokkere negativ (feedback) tilbakekobling effekt fra østrogener på hypotalamus.

Mens i Felleskatalogen står det følgende: “Virkningsmekanisme: Stimulerer produksjon av hypofysegonadotropiner, sannsynligvis ved å blokkere østrogenreseptorer i hypothalamus og hypofysen”.
Utskillelsen av LH og FSH fra hypofysen blir høyere ved bruk av Clomid. Dette vil påvirke testiklene til å produsere mer testosteron.

Clomid brukes hovedsaklig av menn, etter en kur med anabole steroider. Grunnen er at bruk av anabole steroider bremser eller stanser kroppens naturlige testosteron produksjon.
Noe som fører til at testiklene krymper fordi de ikke lenger behøver å lage testosteron og sædcelleproduksjonen opphører.

Dette vil føre til at hormonet cortisol blir mye mer dominant i kroppen. Cortisol er et katabolt hormon som fører til muskelnedbrytning.
Dette kan føre til at mye av muskelmassen man fikk på steroid kuren forsvinner. Dette kalles for “post cycle crash” eller “post steroid crash”.

Problemet er at hvis man ikke bruker Clomid på riktig måte vil man ikke få opp testosteron produksjonen til normal nivå igjen. Vi har sett på mange studier og snakket med mange eksperter.

Det er delte meninger om Clomid faktisk har noe for seg. Vi har funnet noe dokumentasjon på at Clomid kan virke men da må det brukes veldig riktig.

I 2003 ble den første suksessfulle behandlingen av en steroidbruker med Clomid gjennomført. En 30 år gammel steroidbruker ble behandlet med Clomid i to måneder og fikk tilbake full funksjon i HPGA (hypothalamic pituitary gonadal axis).

Clomid

Det er viktig å huske at i slike tilfeller blir pasientene fulgt opp av eksperter med jevnlige blodprøver.

“Program for Wellness Restoration(PoWeR)” med blant annet Dr. Michael Scully, jobber med å øke livskvaliteten til HIV positive mennesker. De bruker blant annet anabole steroider for å øke muskelmasse hos HIV syke.
I en ukontrollert studie fikk 19 HIV negative friske menn i alderen 23 til 57 år testosteron cypionat og nandrolon decanoat (Deca Durabolin) i 12 uker.
Deretter ble de satt på en “PCT” på 45 dager. Alle fikk tilbake full funksjon i HPGA.

I denne studien ble Clomid kombinert med HCG. Selv om jeg har sett mange PCT kurer som steroidbrukere har brukt så har ingen vært i nærheten av det som ble brukt i denne studien.

For kvinner vil ikke Clomid være et effektivt dopingmiddel, selv om det kan gi økt testosteron produksjon også hos kvinner. Eneste bruksomerådet er kvinnelige kroppsbyggere som bruker Clomid like før en konkurranse for å hemme effekten av kroppsegne østrogener.

Dette kan øke fettforbrenningen og gjøre det lettere å få vekk fett fra hofter og lår. Clomid er ikke mye brukt av kvinner fordi det ofte gir mye bivirkninger.
Kvinner bør ikke bruke medikamenter som påvirker østrogener med mindre de må av medisinske grunner. Kvinner får ofte mer bivirkninger av Clomid enn menn.

Clomid kan også stimulere hypofysen til å frigjøre veksthormoner, men det er ikke derfor det blir brukt.
Clomid kommer som 50 mg tabletter(og 25 mg kapsler, men sjeldent). Vanlig dose er ca. 50 – 100 mg daglig. De inntas vanligvis etter et måltid.

Clomid går for å være et “trygt” dopingmiddel i forhold til bivirkninger hos menn.

De fleste kjente bivirkninger av Clomid er funnet hos kvinner, ettersom det er hovedsaklig kvinner som får Clomid i medisinsk behandling. Det betyr ikke at man bør dytte i seg store doser uten frykt for bivirkninger.

Clomid

2-(4-(2-chloro-1,2-diphenylethenyl) phenoxy)-N,N-diethyl-ethanamine
Formel: C26 H28 ClNO
Generisk navn: Clomiphene citrate/Klomifen Sitrat
Sporingstid: ?
Halveringstid: Ca 5 dager
Klassifisering: Oralt ovulasjonsstimulerende (ikke-steroid) middel for behandling av sterilitet.

Bivirkninger:
Hetetokter
Synsforstyrrelse
Magesmerter
Gynekomasti
Kvalme og oppkast
Buksmerter
Anspenthet
Søvnproblemer
Hodepine
Urticaria
Allergisk dermatitt
Reversibelt håravfall
Depresjon
Humørsvingninger
Vektøkning
Tretthet
Ømme bryster
Ovarial forstørrelse eller cyster, som kan gi komplikasjoner i form av adnexal torsjon
Svimmelhet
Unormal uterin blødning
Vektøkning
Isolerte tilfeller av unormal leverfunksjon, med eller uten kliniske symptomer
Ovarialt hyperstimuleringssyndrom og/eller tidligere tilfeller av leversykdom kan være disponerende faktorer for utvikling av leversvikt
Konvulsjoner, pasienter som har hatt anfall kan være predisponerte Tromboemboliske komplikasjoner

Overdosering: Doser over 100 mg pr dag i 5 dager har vært assosiert med høyere risiko for bivirkninger.

Ved overdose ring 113!

***

Kilder:
1. Restoration of plasma testosterone levels in uremic men with clomiphene citrate.Lim VS, Fang VS. J Clin Endocrinol Metab. 1976 Dec;43(6):1370-7.
2. Clomiphene citrate effects on testosterone/estrogen ratio in male hypogonadism.Shabsigh A, Kang Y, Shabsign R, Gonzalez M, Liberson G, Fisch H, Goluboff E. Department of Urology, NY Presbyterian Medical Center, New York, NY, USA.J Sex Med. 2005 Sep;2(5):716-21.
3. Effect of raising endogenous testosterone levels in impotent men with secondary hypogonadism: double blind placebo-controlled trial with clomiphene citrate.Guay AT, Bansal S, Heatley GJ. Section of Endocrinology, Lahey Clinic, Burlington, Massachusetts 01805, USA. J Clin Endocrinol Metab. 1995 Dec;80(12):3546-52.
4. Testicular responsiveness to hCG before and after long-term antiestrogen treatment in oligozoospermic men.Martikainen H, Ronnberg L, Ruokonen A, Vihko R. J Steroid Biochem. 1985 Nov;23(5A):651-5.
5. Effect of clomiphene treatment on the human testicular response to a single dose of hCG.Martikainen H, Leinonen P, Vihko R.Int J Androl. 1981 Dec;4(6):628-38.
6. Anabolics 2006, William Llewellyn
7. Mandom, mod och morske män, Tommy Moberg og Gunnar Hermansson
8. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud.
9. Wikipedia.com
10. Felleskatalogen.no
11. Lommelegen.no

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?