Clenbuterol

Clenbuterol er en astmamedisin som i de fleste land brukes til behandling av luftveissykdommer på hest.

Clenbuterol er på dopinglisten og ble “verdenskjent” da den tyske sprinteren Katrin Krabbe testet positiv for Clenbuterol i 1993.

I Norge finnes det under navnet Ventipulmin. Så vidt vi vet så må dette legemiddelet brukes på såkalt “registreringsfritak”. Det betyr at behandlende lege (veterinær) må rekvirere legemiddelet til en bestemt pasient(hest) eller til bruk på sitt kontor (stall).

Clenbuterol brukes som astma medisin på mennesker i noen europeiske land. Spania kommer vel ikke som noen bombe, men det brukes også i Tyskland, Italia og Østerrike.
I Spania er Spiropent fra Europharma (Boehringer Ingelheim) mest kjent. Den fås som tabletter og flytende mixtur. Tidligere var det ikke noe problem å kjøpe slike legemidler reseptfritt i Spania, men det kan se ut til at det blir strengere der også.

Clenbuterol er et “sympatomimetikum” som påvirker det sympatiske nervesystemet. Dette skjer ved stimulering av β2-adrenerge reseptorer.
Disse reseptorene finnes i hjertet, lungene, fordøyelseskanalen, leveren, bukspyttkjertelen og skjelettmuskulatur.
Det er tre kjente typer betareseptorer. β1, β2 og β3. Clenbuterol er en selektiv β2 agonist.
Det betyr at Clenbuterol primært skal stimulere β2 reseptorer, og ikke β1 eller β3 reseptorer.
Men desverre påvirker også Clenbuterol β1 reseptorer. Disse finnes blant annet i hjertet, nyrene, fettvevet og sentralnervesystemet.

I 2005 fikk en 17 åring i Polen hjerteinfarkt etter å ha brukt Clenbuterol. Studier har vist at Clenbuterol kan skade hjertet.
Dette kan komme av at Clenbuterol stimulerer β1 reseptorer i hjertet, som vil virke stressende på hjertemuskulaturen
Det er også rapportert om hjerteinfarkt hos en kroppsbygger som har kombinert anabole steroider og Clenbuterol, hvor det så ut til at disse stoffene sammen kunne være grunnen til infarkte
For dere som har hørt om “betablokkere” så gjør slike legemidler det motsatte av Clenbuterol.
Betablokkere hemmer virkningen av kunstige og endogene(kroppsegne) katekolaminer som adrenalin, noradrenalin og dopamin ved å virke som antagonist på β-adrenerge reseptorer i det sympatiske nervesystemet.

Clenbuterol

Clenbuterol brukes hovedsaklig av kroppsbyggere, fitnessutøvere og slankere for å bli kvitt overflødig underhudsfett. Som nevnt tidligere finnes det β1 reseptorer i fettvevet. Det finnes også β2 respetorer i fettvevet.

Stimuleringen av disse. Samt den sentralstimulerende effekten, fører til økt nedbrytning av triglyserider.
Clenbuterol er uten tvil effektivt til å “brenne fett”, og er blant de mest populære preparatene til dette formålet.

Clenbuterol brukes også av kroppsbyggere mellom kurer (“bridging”). Eller på slutten av en kur som del av “PCT” (post cycle therapy). Da for å begrense muskeltap i perioden hvor kroppen skal gjenoppta testosteronproduksjonen.
Det har lenge vært diskutert om Clenbuterol er anabolt eller anti-katabolt. I studier på dyr har Clenbuterol vist seg å være anabolt. Om dette lar seg direkte overføre til mennesker er ikke sikkert.

Mange kroppsbyggere bruker Clenbuterol og sverger til dette som et anabolt preparat. Andre mener det er bortkasta penger. Dyrestudiene gjør det i hvertfall ikke helt usannsynlig at Clenbuterol kan virke anabolt også på mennesker.
I en studie gjort på griser i 2001. Ble det vist at Clenbuterol kan påvirke Leydig cellene i testiklene. Dette er cellene som produserer testosteron. Om dette er farlig for mennesker er uvisst, men det er i hvertfall greit å vite.

Clenbuterol kommer i tabletter, injeksjonsvæske og flytende mikstur som drikkes. Tablettene er mest brukt og kommer vanligvis i 20 mcg, men finnes også i 40mcg. Noen “underground-laboratorier” lager sterkere tabletter, men da kan man ikke alltid være sikker på innholdet.

“SuperClen” er et ganske nytt produkt, hvor Clenbuterol er kombinert med T3(trijodotyronin) eller T4(tyroksin). Dette er stoffskifte hormoner, og det er liten tvil om at en kombinasjon av disse stoffene gir en økt termogen effekt.

Hvor mye av hvert stoff “SuperClen” inneholder er det umulig å vite sikkert. Dette produktet lages utelukkende på “underground” laboratorier og har så vidt i vet ingen funksjon medisinsk.

Slike preparater kan være farlig på mange måter. Mye fordi man ikke kan være sikker på hvilken dose man bruker. Men spesielt fordi bruk av T3 og T4 kan stenge av kroppens produksjon av disse hormonene for godt.
Selv om mange bruker Clenbuterol sammen med T3 eller T4 vil vi på det sterkeste fraråde dette. Ja, det funker, men det er veldig farlig!

Vanlig dose for menn er 40 – 160mcg, og for kvinner 40 – 80mcg. Dosen trappes vanligvis sakte opp til man finner en dose som passer i forhold til kroppsvekt og bivirkninger.

Bruker man for høy dose blir det fort ubehagelig, og mange sliter med søvn og skjelvende hender. Siste inntak på dagen skjer vanligvis før kl 18:00 for å begrense søvnproblemer.
Clenbuterol har veldig lang halveringstid. Det er derfor vanlig med 1 – 2 inntak om dagen.

Clenbuterol slutter å virke hvis man bruker det sammenhengende over lang tid. Dette kan komme av “reseptor nedregulering”, men vi har ingen sikre kilder på dette.
Det er derfor vanlig å bruke Clenbuterol i 4 – 6 uker. For så å ta en pause. Noen bruker det 2 dager på og 2 dager av, for å kunne bruke det lengre av gangen

Brukere sjekker ofte kroppstemperaturen med termometer. På samme måte som når man har feber. Grunnen er at kroppstemperaturen øker litt når man bruker Clenbuterol. Dette kommer av den termogene effekten
Når kroppstemperaturen går tilbake til normalt er dette et tegn på at Clenbuterolen ikke lenger har denne effekten på kroppen. En doseøkning vil da ikke hjelpe. Derfor er det vanlig at brukere tar en pause på 2 – 4 uker.

Clenbuterol

Når man så begynner på en ny runde vil man få tilbake den termogene effekten. Vanligvis vil Clenbuterol fungere termogent i 4 – 6 uker før effekten forsvinner.
De siste årene har det blitt kjent at noen brukere kombinerer Clenbuterol med Ketotifenfumarat. Dette er en allergi medisin. Nærmer bestemt en histamin H1-reseptorantagonist.

Dette preparatet “oppregulerer” β-adrenerge reseptorer. Noe som øker effekten av Clenbuterol og gjør at den termogene effekten varer lengre.
Clenbuterol kombineres også ofte anabole steroider. Denne kombinasjonen gir bedre definisjon. Spesielt på diett.

Efedrin blir også ofte kombinert med Clenbuterol. Dette er heller ikke spesielt sunt. Efedrin kan være veldig farlig ettersom det hindrer noen av kroppens tretthetstegn og varsellamper.
Man kan risikere å trene til man går i bakken av besvimelse eller kramper fordi man ikke merker hvor sliten man egentlig er. Sammen med Clenbuterol blir dette forsterket, og det kan i verste fall føre til hjerteinfarkt.

Veksthormoner har også blitt populært å bruke til “fettforbrenning”. Ofte sammen med Clenbuterol. Disse preparatene sammen vil sikkert gi en rask nedgang i kroppsfett, men til hvilken pris? (Da mener vi ikke økonomisk).
Hvis du har prøvd alt som er av dietter. Er overvektig og ikke klarer å gå ned i vekt. Så finnes det mye tryggere metoder enn Clenbuterol. Bare i Norge finnes det minst to effektive legemidler. Reductil og Xenical.

De fleste overvektige vil kunne få utskrevet slike medikamenter av lege. Med mindre det skulle være medisinske grunner til at de ikke skulle kunne få det. Xenical er en effektiv måte å gå ned i vekt. Uten farlige bivirkninger som Clenbuterol har.

Med Xenical får man gratis oppfølging av en ernæringsfysiolog fra Roche. Når man i tillegg får oppfølging av lege, er dette trygt, effektivt og lovlig.

Clenbuterol blir ikke forfalsket så mye som anabole steroider, men det har dukket opp en del forfalskninger de siste årene.
Det kan være lurt å vite hva man skal se etter hvis man skal kjøpe Clenbuterol illegalt.

Det selges også på apotek, reseptfritt, i mange europeiske land. Mange kjøper med seg litt når de er på ferie. Det er viktig å huske at Clenbuterol er ulovlig å innføre til Norge. Selv til eget bruk.

Clenbuterol

1-(4-amino-3,5-dichloro-phenyl)-2-(tert-butylamino)ethanol
Formel: C12 H18 Cl2 N2 O
Generisk navn: Klenbuterolhydroklorid
Sporingstid: Ca 4 dager
Halveringstid: Ca 34 timer
Kallenavn: Clen

Bivirkninger:
Skjelvende hender
Hodepine
Nervøsitet
Angst
Uro
Økt svetting
Søvnløshet
Dårligere søvnkvalitet
Økt blodtrykk
Kramper
Kvalme
Hjerteinfarkt
Skade på testiklene?
Mindre appetitt
Svimmelhet
Dehydrering
Palpitasjoner(hjertebank)
Brekninger
Tørste
Munntørrhet
Økt kroppstemperatur
Høy puls
Psykose
Arytmier, hjerterytmeforstyrrelser
Panikkangst

Ved overdose ring 113!

***

Kilder:
1. Anabolics 2006, William Llewellyn
2. Myocardial infarction in a 17-year-old body builder using clenbuterol.Kierzkowska B, Stanczyk J, Kasprzak JD. Department of Paediatric Cardiology, Institute of Paediatrics, Medical University Lodz, Poland. Circ J. 2005 Sep;69(9):1144-6.
3. Chronic clenbuterol administration negatively alters cardiac function.Sleeper MM, Kearns CF, McKeever KH. University of Pennsylvania, School of Veterinary Medicine, Philadelphia, PA, USA. Med Sci Sports Exerc. 2002 Apr;34(4):643-50.
4. Morphological and quantitative study of the Leydig cells of pigs fed with anabolic doses of clenbuterol.Blanco A, Aguera E, Flores R, Artacho-Perula E, Monterde JG. Department of Comparative Anatomy and Pathological Anatomy, University of Cordoba, Spain. Res Vet Sci. 2001 Oct;71(2):85-91.
5. Clenbuterol and anabolic steroids: a previously unreported cause of myocardial infarction with normal coronary arteriograms.Goldstein DR, Dobbs T, Krull B, Plumb VJ. Department of Medicine, University of Alabama at Birmingham 35294-0007, USA. South Med J. 1998 Aug;91(8):780-4.
6. Wikipedia.com
7. Human fat cell beta-adrenergic receptors: beta-agonist-dependent lipolytic responses and characterization of beta-adrenergic binding sites on human fat cell membranes with highly selective beta 1-antagonists.Mauriège P, De Pergola G, Berlan M, Lafontan M. Institut de Physiologie, UA 644 CNRS, Université Paul Sabatier, Toulouse, France. J Lipid Res. 1988 May;29(5):587-601.
8. Effects of beta(2)-agonist clenbuterol on biochemical and contractile properties of unloaded soleus fibers of rat.Ricart-Firinga C, Stevens L, Canu MH, Nemirovskaya TL, Mounier Y. Laboratory of Neuromuscular Plasticity, University of Sciences and Technologies of Lille, F-59655 Villeneuve d’Ascq, France. Am J Physiol Cell Physiol. 2000 Mar;278(3):C582-8.
9. Long-term clenbuterol administration alters the isometric contractile properties of skeletal muscle from normal and dystrophin-deficient mdx mice.Hayes A, Williams DA. Department of Physiology, University of Melbourne, Parkville, Victoria, Australia. Clin Exp Pharmacol Physiol. 1994 Oct;21(10):757-65.
10. The effect of the anabolic agent, clenbuterol, on overloaded rat skeletal muscle.Maltin CA, Delday MI, Hay SM, Smith FG, Lobley GE, Reeds PJ. Rowett Research Institute, Bucksburn, Aberdeen. Biosci Rep. 1987 Feb;7(2):143-9.
11. Mandom, mod och morske män, Tommy Moberg og Gunnar Hermansson
12. Effects of ketotifen and clenbuterol on beta-adrenergic receptor functions of lymphocytes and on plasma TXB-2 levels of asthmatic patients.Huszar E, Herjavecz I, Böszörmenyi-Nagy G, Slapke J, Schreiber J, Debreczeni LA. Experimental Physiological Research Unit of Koranyi National Institute for TB and Pulmonology, Budapest/Hungary. Z Erkr Atmungsorgane. 1990;175(3):141-6.

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2023 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?