Furosemid

Furosemid er et kraftig vanndrivende medikament. I Norge går det blant annet under varenavnene; Diural fra Alpharma og Furix fra Nycomed. Blant steroidbrukere er navnet Lasix mer kjent.

Det er flere grunner til at idrettsutøvere bruker diuretiske medikamenter. For å gå ned i vekt hvis man konkurrerer i en idrett med vektklasser, som f.eks. bryting, boksing og judo.

De kan lett gå ned et par kilo i løpet av noen timer. Dette er en mye enklere løsning enn å sitte i badstu i lang tid å svette. Noe som også fører til tap av styrke og utholdenhet.

Furosemid brukes også for å tynne ut urinprøver for å passere en dopingtest.

Kroppsbyggere bruker det ofte for å se mer definert og hard ut på scenen eller til en foto sesjon. Eller folk som bruker steroider og legger på seg mye vann og ikke ønsker å se så oppblåst ut.

Det er viktig å huske at dette gir kun en midlertidig løsning. Vannet vil komme tilbake så fort man slutter å ta medikamentet.

Furosemid kommer i tabletter og som injeksjoner. Det mest vanlige er å bruke tabletter. De er vanligvis på 20 og 40mg. Det er vanlig å starte med en lav dose, f.eks. 20mg og øke sakte.

Doser på over 80mg er verken lurt eller behagelig. I løpet av ca 45 – 60 min etter at man har inntatt tabletten vil man måtte tisse, og da må man tisse mye og ofte.

AndreStofferFurosemid02

Diuretiske medikamenter som Furosemid er også på dopinglista. I kroppsbygging er også Furosemid forbudt og i mange konkurranser blir man testet for det.

Grunnen er at det er veldig farlig å bruke når man er svak etter flere måneder med diett og hard trening, og mange kroppsbyggere har fått muskelkramper på scenen pga elektrolytt forstyrrelser, noe som ikke er særlig god reklame for sporten.

Kroppsbyggere har måttet bli båret av scenen fordi de har “stivnet” eller fått kramper og ikke klart å bevege seg. Derfor har en del konkurranser innført urinprøver på konkurranse dagen. Hvor utøvere som tester positivt blir diskvalifisert.

Dette har ført til økt bruk av intravenøs Furosemid. Rett etter urinprøven setter de sprøyter med vanndrivende, som har umiddelbar effekt, for å bli kvitt vann under huden.

Tilskudd av kalium er mye brukt for å forebygge muskelkramper ved bruk av Furosemid. Hvis man ikke bruker Furosemid riktig, tar blodprøver og vet hva man driver med kan man få alvorlige skader og problemer med hjertet. Kroppen kan kvitte seg med for mye salter, og det er ikke spesielt sunt.

Det er enda ikke oppdaget forfalskninger av Furosemid. Det er viktig å drikke mye hvis man bruker Furosemid eller andre diuretiske medikamenter.

Det er for å forebygge dehydrering og muskelkramper. Å drikke vann vil ikke føre til at man mister mindre væske, det kan faktisk hjelpe til med å få ut mer vann og man kan forebygge skader.

 

AndreStofferFurosemid03

5-(aminosulfonyl)-4-chloro-2-[(2-furanylmethyl)amino]benzoic acid
Generisk navn: Furosemid
Halveringstid: 45 – 60 minutter
Formel: C12 H11 ClN2 O5 S

Bivirkninger:
Elektrolyttforstyrrelser
Hypokalemi
Hyponatremi
Hypomagnesemi
Hypokalsemi
Hypokloremi
Hypovolemi
Kvalme
Brekninger
Leukopeni
Urinsyregikt
Trombocytopeni
Muskelkramper
Agranulocytose
Allergiske hudreaksjoner
Nedsatt hørsel ved høye plasmakonsentrasjoner
Hyperglykemi
Økning av leverenzymer
Akutt pankreatitt
Intrahepatisk kolestase
Fotosensibilisering

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Anabolics2006, William Llewellyn
3. Wikipedia.org

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?