Freebase – Crack

Crack oppsto i USA på midten av 80-tallet, og er veldig utbredt der i dag. I Norge er ikke crack eller fribase i nærheten av like utbredt som i USA.

Crack er kokain som har blitt omdannet fra kokainhydroklorid til fri base som kan røykes. Til dette brukes ammoniakk eller bakepulver og vann. Dette varmes opp for å fjerne hydrokloridet.

Fribasekokain er forskjellig fra kokainklorid idet det ikke er vannløselig. Hensikten med å omdanne kokainpulveret til fribase er å få et stoff med lavt nok fordampningspunkt til at det kan røykes og å fjerne uønskede utblandingsstoffer.

Klumpene røykes enten i crackpiper, brusbokser, eller på modifiserte flasker som man gjør i Norge. I USA selges Crack som ferdige klumper, mens i Norge må man vanligvis lage det selv. Noe som ikke er lett hvis man ikke har gjort det før.

Crack og fribase klumpene har en “off-white”, grå eller lys brun farge. Crack og free-base har visstnok ganske lik effekt. Når det røykes får man store mengder av stoffet i lungene som gir en umiddelbar rus effekt.

I Norge er ikke bruk av fribase veldig utbredt, mye pga prisen. Det skal en del kokain til for å lage fribase og rusen varer kun en veldig kort stund. Det finnes imidlertid små miljøer hvor fribase er populært, spesielt i noen innvandrer miljøer.

I USA er det et stort samfunnsproblem. Kokain er mye billigere fordi det smugles fra land i Sør-Amerika og reiseruten er kort sammenlignet med til Norge.

Kokain er også mye renere i USA. 4 % av alle “high school seniors” har prøvd crack i løpet av livet. Crack og freebase er mye mer vanedannende enn vanlig kokain som “snortes” (sniffes).

De som bruker crack over lange perioder får ofte et spesielt utseende som er lett å kjenne igjen. De kalles “crackheads” i USA. De blir tynne og uthulte i ansiktet. De ser nesten ut som levende-døde.

Generisk navn: Kokainklorid + ammoniakk/salmiakk + natriumbikarbonat

Bivirkninger:
Hjertestans
Høyt blodtrykk
Høy puls
Kramper
Aggressivitet
Pusteproblemer
Blødning i lungene
Paranoia
Depresjon
Angst
Selvmordstanker/selvmord
Hallusinasjoner
Avhengighet på svært kort tid

Ved overdosering 113!

***

Kilder:
1. Wikipedia.org
2. Dea.gov

Foto: Dea.gov

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?