IGF-1

IGF-1 ble oppdaget i 1957, men først på 70-tallet fikk det navnet Igf-1 og man begynte å forstå egenskapene til dette “super anabole” hormonet. IGF-1 finnes naturlig i kroppen.

IGF-1 er sammensatt av 17 aminosyrer og produseres i kroppen med grunnlag i veksthormon. Dvs når kroppen frigjør eller man injiserer veksthormon stimuleres leveren til å produsere mer IGF-1. Dette er kanskje den viktigste “brikken” i muskeloppbygging.

IGF-1 er i samme “familie” som Insulin. IGF-1 stimulerer ikke bare vekst i muskelceller, men i alle celler i kroppen. Man skal være veldig klar over at også skjelettet og organer som f.eks. hjertet kan vokse.

Man har ingen kontroll over hva som vil vokse når man bruker IGF-1 eller veksthormon, men ved å utsette muskelceller for stress (trening) vil dette vokse.

IGF-1 prøves ut innen medisinsk bruk i noen land. Til å behandle vekstproblemer hos barn. Man tror at IGF-1 kan brukes i behandling av brannskader, kreft, HIV og AIDS.

IGF-1 er enda ikke å få på resept i noen land. Det er kun å få til forskningsformål.
IGF-1 og veksthormon fungerer forskjellig fra anabole steroider. Anabole steroider fører til muskelcellehypertrofi, dvs muskelcellene vokser pga raskere restitusjon. Mens IGF-1 og veksthormon fører til muskelcellehyperplasi i tillegg. Det betyr at man får også flere nye muskelceller.
IGF-1 i fri form har alt for kort halveringstid til at man kan bruke det medisinsk eller som dopingmiddel. Derfor gjorde forskere på 90-tallet en modifisering av hormonet. Dette er nå kjent som IGF-1 Long R3.

 

De fleste vet at veksthormon er et ekstremt kraftig og farlig medikament, og IGF-1 er enda kraftigere og mer farlig enn veksthormon.
Brukere opplever økt pump, appetitt, muskelmasse, styrke og økt fettforbrenning selv når de er på en bulke-diett med mye kalorier. Til fettforbrenning alene er ikke IGF-1 det beste alternativet. Det brukes vanligvis ikke for dette formålet.
En kur varer vanligvis i ca 4 – 12 uker. Lengre kurer er ikke lurt ettersom kroppen kan komme til å motarbeide den anabole effekten.
IGF-1 i en kur alene gir resultater, men ikke bedre enn en kur med anabole steroider. Derfor kombineres det ofte med flere andre preparater, som veksthormon, insulin og anabole steroider for å få en synergistisk effekt.
Det sies også at man ofte fortsetter å øke i muskelmasse etter at kuren er ferdig. Dette betyr at det er mulig at andre organer også kan vokse når man er ferdig meg kuren.
En pause på minimum 4 – 6 uker er vanlig for å få full effekt når man begynner på ny kur.

 

Nå selges IGF-1 i “kits”, hvor et kit inneholder:10 glass 100mcg IGF-1 Long R3 lypholised form, hvitt pulver og 10 (1 ml) glass sterilt vann som tilsettes.
Ekte IGF-1 “kit” kan få tak i fra Kina. Igtropin som lages av Igtropin Co, tidligere GenSci.
Disse kan kjøpes dirkte fra Kina men er veldig dyre. Man må kjøpe minimum 5 kit av gangen til en pris av ca. 10890kr.
På det illegale markedet i Norge selges de til ca 3500kr pr kit. Man skal være veldig oppmerksom på forfalskninger da veldig få produsenter lager ekte IGF-1.
Det finnes ekte IGF-1 fra GroPep i Australia, men den er så å si umulig å få tak i. Neogenica er et annet firma som produserer IGF-1 som heter Revitropin, og kommer i “kits”.
Flere andre produsenter fra Kina lager nå IGF-1 men vi vet lite om kvaliteten på innholdet.
Vanlig dose er 20 – 80mcg, som taes hver dag. Dosen settes intramuskulært, i den muskelen som skal trenes den dagen.
Noen deler også opp denne dosen i to mindre doser.
Det spekuleres også i at noen profesjonelle kroppsbyggere bruker så mye som 100-200mcg Igtropin om dagen, men om dette er sant er heller tvilsomt.
IGF-1 og veksthormon har mye til felles. Les også vår profil på veksthormon. Klikk her!

 

Bivirkninger:
Gigantisme/akromegali (skjelettet i hender, føtter, kjeve, panne, albue m.m. kan vokse.) Dette er ikke reversibelt. Et tydelig tegn er veksthormon brukere får mellomrom mellom fortennene.
Leukemi
Parestesier: nummenhet eller prikking i hender og føtter
Indre organer kan vokse. Hjertet, lever, nyrer ol.
Tykkere hud
Insulin resistens
Væskeretensjon og ødemer
Hypoglykemi: lavt blodsukker
Hypotyreose: kronisk sykdom som skyldes svikt i produksjonen av kroppens stoffskiftehormon
Mild hyperglykemi: høyt blodsukker
Muskelsmerter
Glukosuri: glukose i urinen, kan sjekkes med urinstix. Kan være tegn på diabetes.
Benign intrakraniell hypertensjon: godartet økning av blodtrykket i hjernen
Hypertensjon: høyt blodtrykk
Søvnløshet
Artralgi: Leddsmerter, stivhet i ledd og myalgi
Hodepine
Hypersensitivitet for oppløsningsmiddel
Svakhet
Benign intrakraniell hypertensjon
Glukosuri
Allergiske reaksjoner
Dannelse av antistoffer mot somatropin
Femoral epifyseløsning og Legg-Calvé-Perthes sykdom er rapportert hos barn behandlet med veksthormon.
Diabetes type 2
Karpaltunnelsyndrom
Hjerneslag
Hjerteinfarkt
Svulster
Kløende utslett og smerte på injeksjonsstedet
PS!Alle bivirkninger av IGF-1 er ikke kjent. Ettersom det er ikke er skikkelig utprøvd på mennesker. Og ihvertfall ikke i suprafysiologiske doser, men ut ifra virkemåte kan det sammenlignes mye med veksthormoner. Derfor kan det være lurt å lese om veksthormon for å forstå hvordan IGF-1 fungerer.
Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud
5. Saizen(somatropin) – Serono Inc. Pakningsvedlegg.Foto: Igtropin.org og Steroider.Net

 ***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?