Phaseolus Vulgaris – Phase 2

Et ganske nytt kosttilskudd som har blitt markedsført heftig den siste tiden er Phase2. Phase2 lages av ekstrakt fra hvite hagebønner, og heter Phaseolus Vulgaris på latin. Phase2, og andre produkter med samme innhold, påstås å kunne hindre at stivelse omdannes til glukose.

Phase 2 hemmer enzymet “alpha amylase” som spalter stivelse til glukose. Det betyr at man kan spise matvarer med mye stivelse, ta et par Phase2 tabletter, og man legger ikke på seg fett. Eller enda bedre, går ned i kroppsfett. Phase2 har bare en midlertidig effekt derfor må man innta ny dose for hvert stivelsesrikt måltid. De fleste produsenter anbefaler 1500mg til de to største måltidene om dagen.

Stivelse er også en type karbohydrater og er den største energi kilden i maten vår. Ca. 40% av vårt energi inntak kommer fra stivelse. Vi nordmenn spiser alt for mye stivelse, og det er kanskje hovedproblemet til overvektige mennesker i Norge.

Stivelse består av lange rekker av glukosemolekyler. Når stivelsesrike matvarer som brød, kornprodukter, ris og pasta når mage- og tarmsystemet spaltes stivelsen opp og glukose kommer over i blodet.

Phase2

Hva slags matvarer kan man få i seg stivelse fra?

Pasta
Ris
Brød
Korn
Havregryn
Marsipan
Poteter

En studie gjort på UCLA. Et av Amerikas største universiteter. Viser at Phase2 ikke noe tull. Selv om dette ikke er kjempeheftige resultater, må man tenke langsiktig.

På UCLA testet de to grupper mennesker over 8 uker. Den ene gruppen fikk 1500mg Phase2, 2 ganger daglig, som de tok sammen med måltider. Den andre gruppen fikk placebo piller, dvs. narrepiller uten virkestoff.

Gruppen som fikk Phase2 gikk ned 3.79 lbs på 8 uker, og det tilsvarer 1,7kg. Uten å ha endret på treningsvaner! Tenk på hva man kan få igjen hvis man trener mye i tillegg.

Du kan lese et abstrakt av studien her: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15005645?dopt=AbstractPlus

Jostein Ødegården, IFBB profesjonell kroppsbygger. Gjorde også et lite forsøk med Phase2. På seg selv. Nå vil mange tenke at han vil selge et produkt siden han jobber for Proteinfabrikken, men vi velger å ta det med allikevel. Han har rimelig orden på hva han spiser og vil merke fort om et kosttilskudd har effekt.

Han prøvde Phase2 i 4 dager og var ble positivt overrasket over resultatet. Det kan du lese mer om det på Iform.no ved å klikke på denne linken: http://www.iform.no/pub/art.php?id=638#.UY2EC6K0J8E

Det er mange “sensasjonshistorier” på internett som selgere legger ut. Ikke tro på alt du leser.
Her er noen andre studier på nettsiden: http://www.phase2info.com/clinical-studies.html
Husk at denne nettsiden selger Phase2, så de bruker de studiene for det de er verdt.

Hvis du velger å satse på Phase2 som del av vektreduksjon må du ikke forvente å bli superslank på 2 uker. Gi det tid, og prøv å gjør noe med kostholdet samtidig. Du ble ikke overvektig over natta, så ikke regn med at du blir slank over natta heller.

Hvis du kombinerer Phase2 med trening og endring av kostholdet kan du helt sikkert få bra resultater. Husk at kroppsbyggere som skal konkurrere vanligvis går på diett i 3 – 4 måneder for å finne formen.
Phaseolus Vulgaris selges også under andre varenavn enn Phase2.

Phase2

Bivirkninger:
Ikke som vi har funnet, og det ble heller ikke funnet noe i studien som du finner link til høyere opp på denne siden.

 

 

***

Kilder:
1. Iform.no
2. Blocking carbohydrate absorption and weight loss: a clinical trial using Phase 2 brand proprietary fractionated white bean extract. Udani J, Hardy M, Madsen DC. UCLA School of Medicine, Integrative Medicine Program, Northridge Hospital, 8250 Roscoe Blvd, Suite 240, Northridge, CA 91325, USA. Jay. Altern Med Rev. 2004 Mar;9(1):63-9.3. Phase2info.com

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2023 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?