Mariatistel – Silybum marianum

Dette er ikke et dopingmiddel, men et kosttilskudd som kan kjøpes i vanlige helsekost butikker. Mariatistel er en urte som tilhører kurvplante familien.

Mariatistel kalles også Silybum marianum, Holy thistle, Melketistel, Milk thistle, Blessed thistle og har mange flere navn. Dette er et kosttilskudd hvor virkningen er godt dokumentert og det blir brukt av veldig mange mennesker.

Mariatistel virker leverbeskyttende, galledrivende, blodrensende, svettedrivende, urindrivende og magestyrkende.

Det blir brukt av steroidbrukere hovedsakelig pga den gode effekten den har på leveren. Mariatistel blir brukt av mennesker med skrumplever, hepatitt, leverbetennelse, gulsott, underlivsplager, menstruasjonsproblemer, depresjoner, og mot soppforgiftning og slangebitt.

Mariatistel virker avgiftende på leveren ved at virkestoffet silibinin binder seg til utsiden av cellene og blokkerer inngangen for spesielle giftstoffer. Silibinin beskytter også leverceller ved å styrke deres antioksidant aktivitet. Mariatistel er nå anerkjent som en kraftig antioksidant. Den antioksidative virkningen av silymarin skal være 10 ganger kraftigere enn vitamin E.

Silibinin har også evnen til å regenerere skadete leverceller. Dette virker kun på normale leverceller og vil ikke stimulere til vekst av kreftceller. Mariatistel er praktisk talt fri for bivirkninger. Vanlig dose er ca. 500mg pr dag.

De fleste erfarne fornuftige steroidbrukere benytter Mariatistel. Spesielt ved bruk av toksiske steroider.

Mariatistel er vanlig å bruke på en kur med Dianabol, Winstrol, Anavar, Oral Turinabol og Anadrol for å avlaste leveren. Nattlysolje har også vært populært i mange år.

I det siste har også olje blandinger som Udo´s Choice blitt populært å bruke. Det samme har ALA(Liponsyre), Tationil og Liv52. Det er vanskelig å si hvor bra effektivt hver og en av disse stoffene vil hjelpe, men det er helt sikkert bedre enn ingenting.

Klikk her for mer info om anabole steroider og leverskade!

En ting som er viktig å huske er at selv om Mariatistel kan ha en god effekt på leveren erstatter det ikke blodprøver og sunn fornuft.

Mariatistel

Bivirkninger:
Svak avførende effekt som vanligvis forsvinner etter to til tre dager

***

Kilder:
1. Rolv.no-Urtekildens planteleksikon
2. Toward the definition of the mechanism of action of silymarin: activities related to cellular protection from toxic damage induced by chemotherapy.Comelli MC, Mengs U, Schneider C, Prosdocimi M. Madaus srl, Padova, Italy. Integr Cancer Ther. 2007 Jun;6(2):120-9.
3. Silybin and silymarin-new and emerging applications in medicine.Gazák R, Walterová D, Kren V. Laboratory of Biotransformation, Institute of Microbiology, Academy of Sciences of the Czech Republic, Vídezská 1083, CZ-142 20 Prague, Czech Republic.Curr Med Chem. 2007;14(3):315-38.

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?