Kokain

Blir sjelden brukt i idrettssammenheng, men noen bruker det for å øke selvtilliten i konkurranser med stort psykisk press. Kokain har ingen bra prestasjonsfremmende egenskap, annet en å gi en midlertidig sterkere psyke.

Ettersom kokain er et narkotisk stoff er faren for avhengighet stor.

Kokain er sentralstimulerende og finnes i bladene til kokabusken. Sniffing av kokain har vært kjent siden 1800-tallet. Kokain er et hvitt krystallisk pulver som går under kallenavn som “cola” og “brus”.

I Norge er kokain ofte sterkt blandet ut. Spesielt det som omsettes “på gata”. Kokain er lett å oppløse i vann og kan derfor injiseres.

Crack er kokain som er omdannet til fri form. Ordet crack kommer fra den sprakende, knitrende lyden som oppstår når crack varmes opp. Røyking gir rask økning av nivået av kokain i blodet, og gir derfor sterkere effekt enn sniffing og injisering. Dette gjør at man kan bli svært raskt avhengig.

Kokain er et dyrt stoff og blir ofte brukt i miljøer som ofte ansees som “kule” og velstående. Kokainrusen er avhengig av forventninger, hva og hvor mye man har prøvd før, hvor ren kokainen er og hvor mye man tar.

En brukerdose er 20-50mg. Rusen kommer raskt etter inntak og opphører raskt. Rusen gir en følelse av våkenhet, å være “konge” med høy livsstil og mye energi. Man kan bli pratsom, rastløs, aggressiv, engstelig eller panisk. Mange får en følelse av at de er ekstra fysisk sterke eller har stor mental kapasitet.

Kokain

Vanlige fysiske reaksjoner er tørr munn, svetting, liten matlyst og høy puls. En lammende følelse i munn, tunge og hals forekommer også. Det er fordi at kokain er lokalbedøvende, det brukes noen ganger medisinsk i øye operasjoner. Andre lokalbedøvelser med lik effekt som kokain er xylokain, benzokain og lidokain.

Ved inntak av veldig ren kokain kan man få store pusteproblemer.

Kokain har også en betydelig effekt på hjerte og blodkar. Kraftige hjertereaksjon og kramper i blodkarene kan gi betydelig blodtrykkstigning med fare for blødninger og forstyrrelser i hjerterytmen. Dette kan føre til hjerneblødning.

Store doser kokain over noen timer kan føre til angst, paranoia og hallusinasjoner. Disse effektene forsvinner vanligvis når kokainen går ut av kroppen, men for mange varer plagene i lang tid.

Bruk av kokain fører til biokjemiske forandringer i hjernen. Signalene mellom nervecellene blir forstyrret og redusert. Langtidsbruk av kokain fører til depresjoner, angst og endringer i sinnstilstanden.

De som bruker mye kokain vil kunne få langvarige forstyrrelser som preges av utmattelse, depresjoner, urolig søvn og sultfølelse. Vedvarende psykiske lidelser er ikke uvanlig.

Menn kan også utvikle impotens etter forholdsvis kort tid. Sniffing av kokain kan etse vekk deler av eller hele neseveggen. Mange får tykk hals, rennende nese og eksem rundt neseborene. Røyking av crack kan føre til pusteproblemer og svekket stemme.

Generisk navn: Kokainklorid

Kallennavn: Cola, brus, brøytekanter

 

Bivirkninger:
Depresjon
Angst
Paranoia
Hallusinasjoner
Avhengighet
Selvmord
Høy puls
Høyt blodtrykk
Hjerterytmeforstyrrelser
Hjerteinfarkt
Hjerneblødning
Kramper
Økt kroppstemperatur
Vrangforestillinger
Hyperaktivitet
Pusteproblemer
Irritabilitet
Panikkangst
Paranoide psykoser
Psykoser
Skjelvinger
Rennende nese
Eksem ved neseborene

Ved overdose ring 113!

***

Kilder:
1. Uteseksjonen i Oslo
2. Folkehelseinstituttet – hi.no

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?