Kanel

Kanel er noe de aller fleste forbinder med grøt og mandel i jula. Det de fleste ikke vet er at kanel kan være et bra kosttilskudd for de som ønsker å brenne fett. Noe som er en av de største grunnene til at folk bruker kosttilskudd, og trener.

Mange har sikkert hørt om liponsyre (ALA), som øker insulinfølsomheten. Som gjør at kroppen trenger mindre insulin enn tidligere for å gjøre den samme jobben.

Insulin er som mange vet et veldig anabolt hormon, men som i tillegg fører til fettlagring noe som ikke er så bra for overvektige eller andre som ønsker å komme i form.

Kanel gjør det samme som liponsyre. Nemlig øker insulinfølsomheten. I Fredrik Paulúns bok “Fettforbrenning- alt du trenger å vite” forteller han at en dose på 2 gram om dagen vil øke insulinfølsomheten betraktelig.

Større dose er i følge Paulun ikke nødvendig, og det er bra for mer ville ikke vært særlig behagelig.

Han forteller videre at i forsøk med personer med diabetes økte insulinfølsomheten med opptil 30 prosent etter 40 dager. Det skal heller ikke være noen bivirkninger så lenge man ikke overstiger 2 gram om dagen.

Det fremkommer også av boken at det lenge var usikkert hva det er i kanel som gir økt insulinfølsomhet. Men at den nyeste forskningen viser at kanel etterligner insulin og påvirker insulinreseptorene.

Kanel skal visstnok inaktivere de enzymene som stenger av insulinreseptorene og i tillegg aktivere de enzymene som slår dem på.

Opptaket/lagring av fett styres som nevnt av insulin, og Paulún nevner at det ville være rimelig å spørre seg om da ikke kanel vil kunne øke fettlagringen. Ettersom økt insulinfølsomhet ikke bare vil skje i muskelcellene og leveren, men også i fettcellene.

Han avslutter med at det faktisk er tilfelle, men ettersom den totale insulinmengden minsker blir virkningen at man minsker fettlagring.

Kanel tabletter og kapsler kan kjøpes i helsekostbutikker til overpris. Eller du kan følge vårt “gjør det selv tips”. Kanel er veldig billig og 100gram koster 10 – 15 kroner, i de fleste butikker.

Kanel

Innvandrer butikker er kanskje de aller billigste og de har ofte ferskere krydder enn man får i vanlig dagligvare butikker. Så trenger du gelatin kapsler. Som kan kjøpes på apotek for ca. 100 kroner, for 100 kapsler.

De vi fikk tak i var på 0,50ml pr kapsel. Så er det bare å fylle kanel opp i gelatin kapslene, og stappe dem fulle. Vi fikk 2 gram kanel inn i 7 kapsler. Fordel disse kapslene utover dagen. Eller kjøp gelatin kapsler på helsekost butikk. 29 kroner for 60 kapsler.

De vi fikk tak i var veldig store, så vi fikk 2 gram inn i 3 kapsler. De er selvfølgelig litt vanskeligere å svelge. Ikke ta alle på en gang, det er ganske strekt for magen. Drikk mye vann når du ta kanel, det er veldig tørt og suger til seg en del væske.

I tillegg kan man også være raus med kanel som krydder på maten ellers. Som i havregryn, havregrynsgrøt og andre retter hvor kanel vil smake godt.

Til slutt vil vi ta med en siste sak fra boken til Fredrik Paulùn. Han anbefaler en kombinasjon av kanel, krom og liponsyre. Alle disse øker insulinfølsomheten, og dette kan kanskje være den aller beste “stacken” av kosttilskudd for overvektige og idrettsutøvere som ønsker bedre helse og lavere fettprosent.

Som med alle andre kosttilskudd må man gi det tid til å virke. Og ikke forvente mirakler på kort tid. Går man ikke på diett og ikke spiser skikkelig vil det være ganske bortkastet.

Hvis du interesserer deg for fettforbrenning og trening så er boken til Paulún absolutt verdt å få med seg.

Bivirkninger:
Ikke innenfor anbefalt dosering.

***

Kilder:
1. Fettforbrenning-alt du trenger å vite, Fredrik Paulún

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?