Nolotil

Nolotil er et smertestillende og febernedsettende preparat som inneholder virkestoffet metamizol og tilhører en gruppe medikamenter som heter pyrazoloner.
Det kom første gang i 1920 årene og har blitt solgt i mange land tidligere men de fleste har kuttet produksjonen pga bivirkninger som dette stoffet gir. Noen få land, som Spania, selger fortsatt Nolotil.
Som smertestillende har det lignende effekt som morfin preparater men er ikke vanedannende. Det fører ikke til forstoppelse eller pusteproblemer som morfinbaserte stoffer kan gjøre.

Nolotil brukes i behandling av smerter som for eksempel migrene, leddsmerter, menstruasjonssmerter og smerter i forbindelse med kreft.

Nolotil tas opp fort i kroppen og har en halveringstid i blodet på 2,7 timer. Nolotil finnes som oral, rektal og til injeksjoner.

Innen doping har Nolotil et helt annet bruksområde. Det brukes til “site enhancement”. Det vil si at det injiseres i en underdimensjonert muskel eller en muskel man ønsker skal se større ut rett før en kroppsbygger konkurranse.
Injeksjoner med Nolotil vil gi en midlertidig økning i muskelens størrelse, og på kort tid kan en muskel øke med flere centimeter i omkrets.

Måten det gjøres på er at de setter 2,5 til 5ml Nolotil dypt inn i muskelen. Deretter trenes muskelen med lette vekter for å øke blodgjennomstrømningen og spre injeksjonsvæsken. Dette kan så gjentas til ønsket effekt er oppnåd. Kroppsbyggere har rapportert om økning på hele 2-3 cm på én eneste dag.

Nolotil brukes vanligvis kun i mindre muskelgrupper som biceps ettersom det kan gi deformerte og unormalt utseende hvis det brukes i store muskelgrupper. Effekten er som sagt bare midlertidig og vil gå over etter noen få dager.

Nolotil

Nolotil er ikke ufarlig å bruke, spesielt hvis man eksperimenterer på egenhånd uten oppsyn av en lege. Det kan føre til sjokktilstander, nyresvikt, abnormaliteter i blodet, plutselig høy feber og fall i antall hvite blodceller.

I noen tilfeller har det ført til døden. Dette er også grunnen til at det ikke selges i så mange land lengre. Selv om dødsfall er sjeldent så er det god grunn til å ikke bruke dette stoffet.
I Sverige ble metamizol solgt som tabletter som het Novalgin frem til 1999. Da ble det tatt av markedet pga mange rapporter om agranulocytose.

Hvis du allikevel vurderer å bruke dette medikamentet bør du i det minste la legen din få vite om det og høre hans meninger om det.
Etter at Esiclene ble borte fra markedet har Nolotil blitt veldig populært for kroppsbyggere som konkurrerer på høyt nivå internasjonalt. Og Nolotil skal visstnok fungere bedre enn Esiclene og er mer akseptert enn Synthol.

Et sånt stoff er ofte det som kan avgjøre en plassering i en konkurranse. Selv om det moralsk kanskje blir litt feil å bruke slike stoffer så er jo kroppsbyggersporten allerede full av andre dopingmidler. Husk at samtidig inntak av andre legemidler kan forsterke eller forringe effekten av Nolotil.

Nolotil kommer i ampuller på 5ml, og som kapsler og rektal-tabletter men de er uinterresante i denne sammenhengen.

Vi anbefaler på det sterkeste at du unngår å bruke dette medikamenet.

Generisk navn: Metamizol

Bivirkninger:
Sjokk
Nyresvikt
Akutt høy feber
Fall i antall hvite blodceller
Høytblodtrykk
Blodtrykksfall
Død

Nolotil kan ha flere bivirkninger, men vi har ikke funnet nok informasjon om dette preparatet.

***

Kilder:
1. Losepain.com
2. Legemiddelsiden.no
3. Felleskatalogen.no
4. Anabolics 2006, William Llewellyn
5. Lakemedelsverket.se

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2023 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?