Xenical

Xenical er et produkt fra legemiddelprodusenten Roche som brukes i behandling av fedme. Det er blant de aller beste legemidlene som finnes til vektreduksjon. Xenical er en kraftig og spesifikk og langtidsvirkende hemmer av mage-tarmkanalens lipaseenzymer. Enzymet kan derfor ikke bryte ned fettet i maten, og 30% av måltidets fett passerer gjennom tarmen uten å bli tatt opp.

Kroppen kan defor ikke bruke dette fettet som energikilde og omdanne det til fettvev. Xenical påvirker ikke appetitten, så endring av kosthold og treningsvaner er viktig for best resultat.
Dette produktet er ganske unikt og for folk som sliter med overvekt kan Xenical gjøre underverker, hvis personen er villig til å endre livsstil. Ulempen med Xenical er prisen. For en måneds forbruk koster det ca 650kr, med resept.

Hvis man sammeligner dette med hvor mye folk bruker på uvirksomme kosttilskudd, så blir det ikke så ille. Med på kjøpet får man også veiledning fra ernæringsfysiolog fra Roche, som man kan ha telefonisk kontakt med. For mange er dette ganske lurt, ettersom mange har dårligere kosthold enn de selv er klar over.

Effekten av Xenical er merkbar. Spiser man mat med høyt fettinnhold vil det straffe seg i form av løs og oljeaktig avføring. Så for noen kan Xenical fungere som “Antabus” psykologisk mot å spise fet mat.(Antabus er et stoff som brukes i behandling av alkoholisme, som gjør at brukere blir syke hvis de drikker alkohol med Antabus i kroppen). Så mange legger om kosten og blir mer oppmerksom på hva de spiser når de bruker Xenical.

Xenical

Hvis man ikke legger om kostholdet vil Xenical allikevel ha noe effekt, men ikke noe spesielt effektivt. Det vil kanskje i beste fall forhindre at man blir enda fetere.
For kroppsbyggere er også Xenical effektivt, og det er mye brukt på dietter. Eneste ulempe er at Xenical ikke skiller mellom typer fett. Så sunne fettsyrer bør tas på et annet tidspunkt enn Xenical.

Xenical tas sammen med måltider. Helst samtidig, men i “nødstilfelle” senest en time etter måltidet. Så alt man spiser av sunne fettsyrer en time før og etter Xenical kan kroppen blir hindret i å ta opp.

Vanlig dose er 3 kapsler om dagen, hvor 1 kapsel tas sammen med hvert av de tre største måltidene om dagen. Hvis man hopper over måltider er det ikke nødvendig å bruke Xenical. Heller ikke hvis man spiser fettfattig mat.

Det kan også bli billigere, hvis man etterhvert klarer å spise mindre fett som gjør at man ikke trenger Xenical. Men skal man bekjempe et fedmeproblem skal man uansett følge legens anvisninger. Selv om Xenical har mange bivirkninger er de fleste sjeldne. Ved bruk av andre legemidler samtidig bør du konsultere med lege.

Mange kjøper Xenical over internett. Prismessig er det mye dyrere enn på resept, og man får ikke noe oppfølging fra Roche. Nå har det kommet en billigere reseptfri versjon som heter Alli. Eneste forskjellen mellom Xenical og Alli er at Alli kun har halve dosen av Xenical.

For de som er interesserte ligger det mange studier på PubMed over hvor effektivt Xenical er.

Generisk navn: Orlistat

Bivirkninger:
Uregelmessig menstruasjon
Oljeaktig lekkasje fra rektum
Kraftig avføringstrang
Hyppig, kraftig og fettrik oljeaktig avføring
Magesmerter, ubehag
Flytende eller bløt avføring
Rektale smerter og ubehag
Tannsykdommer
Gingivale problemer
Infeksjon i øvre og nedre luftveier
Hypoglykemi hos diabetikere type II.
Angst
Hodepine
Urinveisinfeksjon
Tretthet
Influensalignende symptomer
Kløe
Utslett
Urticaria
Angioødem
Bronkospasme
Anafylaktisk reaksjon
Bulløse hudreaksjoner
Forhøyede levertransaminaser
Forhøyet alkalisk fosfatase
Enkeltstående tilfeller av kolelitiase, divertikulitt og alvorlig hepatitt.
Sjeldne tilfeller av rektal blødning, generelt av mild karakter.

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Pakningsvedlegg, Xenical, Roche

 

Foto: Steroider.Net

***

 

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?