Hasj

Dette er et narkotisk stoff som brukes mye i snowboard miljøer. Andre bruker Hasj for å hvile etter trening og sove bedre (noe som kun varer en liten periode). Noen bruker det også for å dempe bivirkninger av andre dopingmidler.
Hasj er meget vanedannende og ikke prestasjonsfremmende.

Hasj blir utvinnet av planten; cannabis sativa. Når planten går i blomst, kan olje, kalles trikomer, utvinnes av knoppene. Knoppene kalles ofte “buds”.
Oljen kan sees hvis man ser nøye på knoppene i godt lys. Oljen er ren cannabis olje, hvor sterk den er avhenger av typen cannabis, og hvor mye av virkestoffet THC som er i planten.

Den enkleste måten å lage hasj på, er å gni blomsterknoppene mellom hendene. Mange trikomer vil klebe seg til hendene.
Når man har gjort dette med tilstrekkelig mange “buds” vil man få er tykt, seigt belegg av harpiks på hendene som til slutt kan skrapes av.

Det finnes mange typer hasj, og kvaliteten varierer mye. Noen eksempler på kjente typer hasj i Norge er:
Vanlig marihuana
Thai-Sticks
Pollen
Rød Libaneser(sjelden)
Fransk Avis
Boble hasj
Sorting
Marokk

THC virker som en neurotransmitter. Dette er signalstoffer som virker som “budbringere” mellom ulike deler av hjernen. THC binder seg til reseptorer i bestemte deler av hjernen. Dette fører ofte til bivirkninger som påvirker motorikken. Som betyr muskelbevegelser styrt av hjernen.

Mange brukere sliter med rykninger i armer og bein etter langvarig bruk. I tillegg går det hardt utover innlæringsevne og hukommelsen.

Hasj

Rusen gjør at man blir slapp og sløv og man kan lett dagdrømme og tenke over små tulleting og man kan lett finne løsninger på de fleste verdensproblemer.
Noen ganger kan man få latterkrampe. Spesielt de første gangene man prøver det. Eller hvis man røyker veldig sjeldent. Da er det meste morsomt. Men noen får også “noia” og angst.

Det er lett å miste tidsperspektivet og glemme ting veldig fort. Mange blir veldig giddeløse og orker ikke å gjøre ting som har med fysisk aktivitet å gjøre. Mat-kick er veldig vanlig i begynnelsen.
Da kan man stappe i seg mye mat eller godis, og man innbiller seg at det smaker veldig mye bedre enn før.

Som nevnt røykes vanligvis hasj. Da blandes hasjen med tobakk. Hasj og marihuana “tilberedes” ofte på en tallerken, avis eller et blad. Det kalles “å mekke”, og bladet kalles ofte for “mekke blekke”.
Det er mange måter å røyke hasj. Joint er mest vanlig, da rulles en “sigarett” med pappfilter i bunnen. Diverse piper brukes også.

Vannpipe er veldig populært da det gir stort opptak og man komprimerer røyken. Noen bruker også bøtter og bunnen på en 1,5 liter plastflaske blir skjært vekk.
10 liters bøtta blir fylt med vann og man setter en rist i toppen av flasken. På risten legges ferdig laget blanding av hasj og tobakk. Flasken trekkes sakte opp av bøtta og skaper et vakum som fyller flaska med røyk.

Et “lum”(chillum) er også en type pipe som brukes ofte. Noe som ble populært for ca 10 år siden er “vann lum” som legges i fryseren.
Ved å kjøle ned røyken kan man innhalere mer røyk uten å hoste. “Lum” blir ofte holdt sammen med en sammenrullet avis for å få kraftigere trekk av “lumet”.

Over kan du se en hjemmelaget vannpipe. To hull brennes med lighter i en halvliter flaske. En maispipe uten munnstykke med en gummislange festes i det ene hullet. Det andre hullet fungerer som en “choke”, mens tuten er munnstykket.
Når hasjen antennes holder man for hullet med en finger mens man innhalerer. Når flasken er full av røyk slippes “choken” og man innhalerer den konsentrerte røyken som har samlet seg i flasken.

Vannet filtrerer bort noe av avfallsstoffene og blir ofte brunt på kort tid. Dette er prinsippet i de fleste vannpiper.

Hasj

“Jord hoga” er veldig populært om sommeren. Da lages et hull i bakken hvor det er jord. Hullet går skrått ned over fra to sider som møter hverandre. Det ene hulle stikkes pipen inn i eller man legger noen små steiner der og hasjblandigen oppå.
I den andre enden plasseres munnstykket. Ofte en halvliter plast flaske som er delt i to hvor man kun bruker toppen av flasken. Jorda filtrerer hasjrøyken og man merker nesten ikke noe til røyken.

“Hoga” kan lages av alt mulig. For eksempel er stein, snø og frukt også populært til å lage “hoga”. Bruker man en ananas vil man få en bedre smak på røyken.
Hasj kan også inntas på andre måter. Te er også populært siden rusen er mye heftigere enn ved røyking. Rusen inntrer mye senere enn ved røyking.

Vanligvis blir et bit hasj løst opp i kokende vann og en eller annen type te. Så tilsettes masse sukker og det drikkes. Hasj kan også lages i kaker. Sjokoladekake med hasj er en slager i hasj miljøer.
På grunn av foredling og kloning av planten har konsentrasjonen av THC i hasj økt de siste 15 årene. Mange lager og kloner planter hjemme, noe som ikke er spesielt vanskelig hvis man har tid og plass.

Frø og utstyr som vekstlamper, gjødsel og klonemiddel (f.eks. Clonex) er veldig lett å få tak i. Planten er lett å vedlikeholde så lenge den får nok lys og vann.
Ved langvarig bruk hoper THC seg opp i fettvevet i kroppen og da kan man være sløv lenge etter man har sluttet misbruket. Det fører også til at det kan påvises i urinen lenge etter siste inntak. Over seks uker er ikke uvanlig.

Selv om mange sier at hasj er ufarlig så er det faktisk veldig vanedannende, og de som sier at det er ufarlig er ofte de som har størst problemer med å slutte.
Abstinensene er ikke spesielt harde fysisk, men man føler seg psykisk dårlig og deprimert i lang tid etter man har sluttet.

Den første natten er vanligvis den tøffeste, med ekstrem svetting og mareritt.
Etter det følger opptil 10 – 14 dager med mareritt, økt drømmeaktivitet, kald og varm svetting, muskelverk, dårlig mage, hodepine, dårlig humør. Man føler seg generelt veldig dårlig.

Deretter kommer det noen dager som er mest preget av at man føler seg psykisk dårlig. Med store humørsvingninger og man kan lett føle at livet ikke er verdt å leve.
En psykolog kan være til stor hjelp disse dagene. Det er heller ikke dumt med institusjonsbehandling når man skal slutte med hasj.

Da har man alltid noen rundt seg å snakke med når man har det jævlig. Denne perioden kan vare i ca. 3 uker etter siste inntak.

Deretter kommer det en tid hvor man føler tomhet, nedstemthet og savn etter rusen. Hvor lang tid det varer er individuelt og det har mye å si hva man gjør til daglig denne perioden.
Det er smart å ha venner og familie som “vet” hva man gjennomgår og som man kan få støtte av.

Det er ikke nederlag å søke profesjonell hjelp. Det viser bare at man er voksen nok til å ville ordne opp i sitt eget liv.

rHasj

(−)-(6aR,10aR)-6,6,9-trimethyl-3-pentyl-6a,7,8,10a-tetrahydro-6H-benzo[c]chromen-1-ol
Formel: C21 H30 O2
Generisk navn: Tetrahydrocannabinol
Sporingstid: Over 6 uker i urin
Kallenavn: Tjall, bønne, bombe, ganja, pot, grønt, brunt, osv…

Bivirkninger:
Angst
Depresjoner
Angstanfall
Abstinenser
Paranoia
Dårlig hukommelse
Lærevansker
Dårlig spermieproduksjon
Schizofreni
Uteblivelse av menstruasjon
Psykoser
Fosterskader ved bruk under svangerskap
Selvmord
Fysisk avhengighet
Muskelkramper
Dårlig koordinasjon

***

Kilder:
1. Uteseksjonen i Oslo
2. Wikipedia.org

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?