Melanotan

 

Det nye preparatet Melanotan har blitt vanvittig populært i Norge, og verden over. Det kan nesten se ut som om folk har gått og ventet på dette stoffet lenge.
Selv om Melanotan er populært blant kroppsbyggere er det like populært blant vanlig folk. Melanotan fikk tidlig kallenavnet “barbie drug” eller “barbie pillen” som Dagbladet presterte å kalle det. Litt ironisk ettersom Melanotan ikke finnes i tablettform.I følge en tidlig uttalelse fra Epitan (som nå heter Clinuvel Pharmaceuticals Limited) kan ikke Melanotan tas opp i tarmen og da blir jo navnet “barbie pillen” bare fjas.

Melanotan er et syntetisk hormon. Det kom på midten av 1980 tallet fra University of Arizona i USA. Faktisk ble det utviklet to hormoner. Melanotan 1 og Melanotan 2. Begge er analoger av peptidhormonet “alfa-melanocyttstimulerende hormon” (α-MSH). For å forstå effekten av dette hormonet må vi begynne i huden…Overhuden, bedre kjent som epidermis, er ca 0,1mm tykk de fleste steder på kroppen, men kan være mer enn 1mm tykk på steder som utsettes for mye slitasje. I overhuden finnes pigmentceller, eller melanocytter, som produserer fargestoffet melanin. Arvelige forskjeller i mengden melanin gjør at forskjellige raser mennesker har forskjellig hudfarge.

Ultrafiolette stråler fra sollyset kan skade cellene i huden. Melaninet i huden beskytter cellene ved å absorbere en del av disse strålene. Når huden utsettes for ultrafiolett lys stimuleres melanocyttene til å produsere mer melanin. Dette fører til at huden blir mørkere.< Melaninet klarer ikke alltid å gi bra nok beskyttelse og overdreven soling hos mennesker med lys hud kan føre til hudkreft. Melanotan påvirker melanocyttene som øker produksjonen av melanin. Noe som gjør at huden blir mørkere. Dette gir faktisk en beskyttelse mot ultrafiolett stråling fra solen. Som betyr at det kan forebygge hudkreft.

For hvite mennesker som bor i varme strøk er hudkreft et stort problem. Også for oss nordboere som har en tendens til å ta litt for mye solarium og smøre oss med kokosnøttolje så fort solen titter frem.Mot hudkreft kan Melanotan kanskje være til hjelp. Problemet med Melanotan er at det ikke er godkjent som legemiddel enda. Det utføres fortsatt studier på både Melanotan 1 og 2. Selv om flere av studiene kan se lovende ut vet man ikke alt om dette hormonet enda. Melanotan har vært hyppig omtalt i norsk media og norske leger har fortalt at de tror at Melanotan bruk kan føre til hudkreft. Mange brukere vil sikkert avfeie dette som skremselspropaganda men de dosene som brukes av folk på egenhånd nå kan være en helt annen enn det som er tenkt i forhold til forebygging av hudkreft. Og vi vet enda ikke så mye om bivirkningene av dette stoffet ettersom det fortsatt forskes på dette.

Melanotan

Dette ser det ut til at folk bryr seg lite om. Mange unge og forfengelige mennesker prøver gladelig ut stoffet på egenhånd.
Melanotan som selges i Norge, selges illegalt. Selv om straffene er relativt lave er det er lovbrudd å kjøpe eller innføre Melanotan til Norge. Mange luringer har sett sitt snitt til å tjene noen kjappe kroner på å selge Melanotan og flere internasjonale og norske nettsider tilbyr Melanotan til hvem som helst.Trolig er det Melanotan 2 som selges hvis vi skal tro på disse nettsidene. Mye av det som selges via nettsider produseres trolig i Kina, og er ekte Melanotan.
Hetteglassene som selges inneholder vanligvis 10mg. Det må tilsettes sterilt vann før bruk. Ofte anbefales 2ml sterilt vann. For en nybegynner kan det være vanskelig å regne ut “riktig dose”. Selgere er ofte behjelpelig med utregning av dose, men hva er det basert på?!

Forskere har også vært inne på tanken om Melanotan kan gis som krem, inhalator eller nesespray. Nesesprayen er veldig aktuell som hjelpemiddel ved ereksjonsproblemer hos menn og skal også kunne føre til større blodtilstrømming til vagina hos kvinner.PT-141, som er en metabolitt av Melanotan 2, blir utviklet av Palatin Technologies Inc. under navnet Bremelanotide.

Dette skal i følge produsenten være et lovende legemiddel i behandling av seksuell dysfunksjon hos menn og kvinner.Bremelanotide virker via mekanismer i sentralnervesystemet. Noe Palatin påstår kan være tryggere og mer effektivt enn dagens legemidler til dette formålet. Dette legemiddelet er ikke ferdig utprøvd og de endelige resultatene må vi nok vente en stund for å se. Grunnen er at U.S. Food and Drug Administration er bekymret for risiko/nytte-forholdet av legemiddelet og derfor har ikke fase 3 av studiene kommet i gang enda.Clinuvel Pharmaceuticals Limited jobber nå med utviklingen av Melanotan 1 som nå kalles CUV1647. De skriver på sin nettside av CUV1647 ikke er et selvbruningsprodukt og at firmaet ikke har noe med Melanotan 2 å gjøre.

Studiene Clinuvel utfører på CUV1647 er i forhold til aktinsk keratose(AK), fototoksisitet assosiert med fotodynamisk terapi (PDT), erytropoietisk protoporfyri (EPP), polymorf lyserupsjon (PMLE) og sol utslett.CUV1647 vil trolig komme som implantat som er på størrelse med et ris korn. Når implantatet er tomt vil det brytes ned i kroppen. Hvis du ønsker mer informasjon kan du klikke her! Medikamenter som blir solgt i Norge omfattes av en forsikringsordning. Dette sikrer pasienten om det skulle oppstå skader som følge av bruken av legemiddelet.

Bestiller man Melanotan over internett gjør man dette på eget ansvar, og man risikerer å få bivirkninger som ikke er kjente for Statens Legemiddelverk. Brukere som får skader av å bruke slike legemidler som er kjøpt over internett vil sannsynligvis stå uten rettigheter i forhold til erstatning.Foreløpig finnes det lite informasjon på Melanotan og derfor er det ikke særlig trygt å bruke dette ulovlige legemiddelet på egenhånd. Melanotan er tross alt et hormon og det finnes ingen data på langtidsbivirkninger og man vet lite om interaksjon med andre legemidler.

Melanotan

Aminosyre sekvens MT1: Ac-Ser-Tyr-Ser-Nle-Glu-His-D-Phe-Arg-Trp-Gly-Lys-Pro-Val-NH2 or [Nle4, D-Phe7]-alpha-MSH
Halveringstid: Ukjent
Kallenavn: Barbie drug/Barbie pillen
Bivirkninger:
Mørkere farge på føflekker
Mange nye føflekker
Svimmelhet og kvalme etter injeksjon
Rødme og varme i ansiktet og kroppen etter injeksjon
Økt kjønnsdrift
Dårlig appetitt
Kløe og irritasjon på injeksjonssted
Flere vi har snakket med forteller at de får blå lepper
Hudkreft?
Alle bivirkninger av Melanotan er ikke kjent. Vi vil oppdatere listen over bivirkninger når vi finner ut mer.

***

Kilder:
1. Statens Legemiddelverk
2. Rikshospitalet.no
3. Forskning.no
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud
5. Relis.no/ Dokumentasjon av melanotan, P.D.H. Roland & L. Amundstuen
6. Palatin.com, Palatin Technologies Inc
7. Melanocorp.com
8. NRK, FBI – Lokket med “brun, slank og kåt”.
9. Melanocortin peptide therapeutics: historical milestones, clinical studies and commercialization.Hadley ME, Dorr RT.Departments of Cellular Biology and Anatomy (MEH) and Medicine (RTD), College of Medicine, University of Arizona, Tucson, AZ 85721, USA. 2006 Apr;27(4):921-30.
10. Wikipedia.com

Foto: Wikipedia.org & Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?