Synthol

[flowplayer src=http://steroider.net/wp-content/uploads/TvNorgeSynthol.flv]

Synthol ble “funnet opp” tidlig på 90 tallet av Chris Clark fra Tyskland. Kort tid etter at han hadde begynt å produsere det, fant han ut at det allerede fantes og var et registrert varemerke. Han endret navnet raskt til “Pump `n Pose”, men det gamle navnet Synthol hang igjen.

Synthol består av:85 % olje (C8-C12 fettsyrer) 7.5 % lidokain (bedøvelse)7.5 % benzyl alkohol (konserveringsmiddel)

Synthol går også under andre varenavn. Som f.eks. “Syntherol” og “Esik Clean”.

Synthol blir solgt som poseringsolje til å smøre på huden før en kroppsbyggerkonkurranse. Synthol er ikke særlig utbredt blant konkurerende kroppsbyggere, men det er noen få som bruker det.

Det er mest populært blant folk som ikke er flinke til å bygge muskler. Bruker man Synthol er man ikke særlig velkommen på en kroppsbyggerkonkurranse og de fleste som bruker det blir sett på som tullinger.

Et eksempel på det er Gregg Valentino fra USA som ble “kjendis” av å fylle opp musklene sine med Synthol. Han er et eksempel på hvor langt visse mennesker er villige til å gå for å bli kjent. Han brukte Synthol over lang tid og til slutt fikk han en abscess i bicepsen.

Synthol

Da fant han ut at han skulle operere på seg selv mens han filmet det. Etter å ha trukket ut to glass med blod og puss fra abscessen måtte han på legevakt, og la legene overta operasjonen.

I dokumentarfilmen “The Man Whose Arms Exploded” får vi møte Gregg Valentino. Noen vil kanskje synes han er en kul fyr, og etter å ha sett flere intervjuer med Valentino virker han som en relativt oppegående fyr. Men så fort det kommer til doping virker han ikke like fornuftig. Han er kjapp til å fortelle om at han har brukt anabole steroider, men nevner ikke med ett eneste ord at han har brukt andre måter for å få slike armer. Filmen om han kan sees på Youtube.com

Alle som vet hvordan anabole steroider virker vet at det er umulig å få slike muskler ved å kun bruke anabole steroider. Under kan du se filmen. Den er delt opp i fem deler.

Legg merke til at Synthol eller annen “site enhancement” ikke blir nevnt en eneste gang i løpet av filmen…
Gregg Valentino lever av å se ut som et “freakshow”. De som ønsker å vite mer om han kan gå inn på hans nettside: http://greggvalentino.net/

***

Synthol blir brukt til å øke størrelsen på en underdimensjonert muskel. Det blir injisert dypt inn i en muskel hvor oljen sies å kapsle seg inne i en muskelbunt (bunt av muskelfibre).

Ved gjentatte injeksjoner øker volumet av olje inne i muskelbuntene og muskelen blir “blåst opp som en ballong”. Stoffet blir oftest injisert i biceps, triceps, delta eller leggene.

Ofte blir musklene deformerte og stygge. En teori er at 30 % av oljen blir forbrent av kroppen og 70 % blir igjen inne i muskelen, og det tar 3 – 5 år før alt er ute av kroppen. En annen teori er at det ikke forbrennes og blir i kroppen resten av livet.

En ting som er sikkert er et kroppen bruker lang tid på å forbrenne oljen. Hvis Synthol blir injisert inn i en blodåre kan utfallet være fatalt. Det kan gå til lungene, noe som kan gjøre at man ikke får puste.

Det kan blokkere blodårene til hjerte, så man får infarkt og det kan gå til hjernen så man kan få hjerneslag. Det kan også lett bli abscesser og infeksjoner ved injeksjoner av Synthol og brukeren kan bli alvorlig syk.

Det rareste av alt er at Synthol er fullt lovlig. Oppskriften på Synthol var “hemmelig” inntil Daniel Duchaine fikk analysert stoffet på et laboratorium. Etter det har det dukket opp mange forskjellige produsenter.

Synthol

I Sverige døde en 20 år gammel “kroppsbygger” i 2002 etter å ha injisert en olje i musklene sine. Det er ikke klart hvorfor han døde, men det er ikke umulig at han kan ha sprøytet oljen inn i en blodåre.

Link til saken i Aftonbladet her: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article72798.ab

En kjent kroppsbygger, som har innrømmet å ha brukt Synthol, er Milos Sarcev. I 2000 holdt han på å dø av å ha injisert Synthol i triceps. I en artikkel i Flex som også ble trykket av B&K Sportsmagazine i 2002 forteller Milos Sarcev om sin opplevelse av Synthol bruk.

Han traff en blodåre og ramlet sammen, av den største smerten han noengang hadde opplevd. Han forklarer det som et lynraskt slag i brystet, og han klarte ikke å puste de neste 30 sekundene. Han trodde han skulle dø der og da.

Etterhvert begynte han å puste igjen, men det var veldig tungt og smertefullt. Han var så svak at han ble liggende i to timer uten å kunne røre seg og klarte ikke å ringe ambulanse. Etter en tid klarte han å samle krefter og ta seg til telefonen, og ambulansen kjørte han til sykehus.

Oljen hadde spredd seg til hjertet og lungene, og hjertet var “blokkert”. Han fikk vite at sjansen for å overleve var 50%. Han lå på overvåkning i tre dager, og tilstanden var kritisk. Deretter begynte det å stabilisere seg. Da han kunne dra hjem fra sykehuset hadde han gått ned ni kilo i kroppsvekt.

Legen som behandlet Sarcev fortalte han at det så ut til at Synthol ikke kunne tas opp eller løses opp i kroppen. At det ville bli igjen i kroppen etter det hadde forlatt muskelen. Han mente at oljen kunne samles i lymfesystemet, noe som også kunne være direkte livsfarlig og helseskadelig.

Hvis man skal kalle det “vanlig dose” så brukes det omtrent slik: 1 ml injiseres hver dag eller annenhver dag i 7 – 10 dager. Deretter økes dosen og man fortsetter med den dosen i 7 – 10 dager. De som ikke er fornøyde etter dette øker dosen igjen og fortsetter omtrent like lenge. Etter denne “loading perioden” fortsetter man med 1 ml 1 – 2 ganger i uken.

Det er ikke kjent hvilke skader man kan få i ettertid av å bruke Synthol. Hvis man er så dum at man begynner å fylle opp musklene med dette må man regne med både å bli sett på som en idiot og få problemer med muskulaturen.

En ting er å bruke anabole steroider, men da må man i det minste trene og spise bra for å bli stor. Synthol blir omtrent som å ta silikon i leggene, som også har blitt populært i noen land. IFBB jobber med å finne en metode for å teste sine utøvere for Synthol.

Bivirkninger:
AbscessInfeksjon
Hjerneslag
Pustebesvær
Hjerteinfarkt
Blodforgiftning
Deformerte muskler
Plutselig død ved injeksjon i en blodåre

Alle bivirkninger og langtidvirkninger av Synthol er ikke kjent. Synthol er ikke et legemiddel og er derfor ikke prøvd ut i medisinske studier. Ved å bruke Synthol er man en forsøkskanin. Hvis du har brukt Synthol eller kjenner noen som har brukt det er vi interessert i å høre om virkninger og bivirkninger.

***

Kilder:
1. B&K Sportsmagazine/Flex Magazine
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. Aftonbladet.se

Foto: Innsendt

***

0 Comments

Leave a reply

©2023 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?