Somadril

Somadril eller “Soma” som det ofte blir omtalt på nettet, er en muskelavslappende og smertestillende medisin som inneholder virkestoffet Karisoprodol.

I Norge fikk man tidligere Somadril på resept hvis man av medisinske grunner skulle trenge det. Den norske varianten blir produsert av Alpharma. Somadril er veldig effektivt hvis man har muskelsmerter, men også meget vanedannende.

Det kan se ut til at Somadril er en av de legemidlene som lettest fører til avhengighet i Norge. Det har lenge vært snakk om at Somadril skal tas av markedet, men den er fortsatt å finne i Felleskatalogen.

Somadril påvirker sentralnervesystemet. Det er ofte misbrukt og gir en heftig rus. Problemet er at hvis man overdoserer Somadril kan man risikere å ikke klare å bevege seg, og man kan få pusteproblemer.

Virkningen kommer etter ca 30 min etter inntak og varer i 4 – 6 timer. Hvis man skulle overdosere Somadril og f.eks. det skulle begynne å brenne i huset, er det ikke sikkert at man vil klare å komme seg ut i tide. Man kan bli så slapp i musklene at man ikke klarer å reise seg fra stolen eller sengen.

Å kjøre bil eller operere andre typer maskiner på Somadril er livsfarlig. Kombineres Somadril med alkohol eller andre rusmidler kan de forsterke effektene av hverandre, noe som øker faren for overdose og avhengighet. Andre medisiner kan også påvirke effekten av Somadril.

Tegn på overdose kan være svimmelhet, trøtthet, lavt blodtrykk, besvimelser, forvirring eller at man mister bevisstheten. Ved overdose må legevakt kontaktes umiddelbart. Det er ikke verdt å ta sjanser med dette medikamentet.

Ikke begynn selvmedisinering med Somadril hvis du har smerter, kontakt lege. Hvis man har sykdommer eller tilstander man kanskje ikke er klar over kan bruk av Somadril være farlig.

Somadril er ikke lengre tilgjengelig på norske apoteker. Det brukes sannsynligvis på sykehus ved behov, men man kan altså ikke få Somadril på resept lengre.

Det ser også ut til å være et stoff som smugles i liten grad inn til Norge og er ikke lett tilgjengelig på gata som mange andre illegale legemidler.

Generisk navn: Karisoprodol
Halveringstid: ca 2 timer

Bivirkninger:
Pusteproblemer
Allergiske reaksjoner
Muskelsvakhet; paralysert
Blindhet(midlertidig?)
Skjelvinger
Depresjoner
Søvnproblemer
Hikke
Svimmelhet
Hodepine
Problemer med å kontrollere kroppen

Ved overdose ring 113!

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no

Foto:  Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2023 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?