Metyltestosteron

Metyltestosteron er et oralt steroid. Steroidet har nesten ingen anabol virkning, men har veldig høy androgen effekt. Det brukes nesten utelukkende pga den androgene effekten.Metyltestosteron er i utgangspunktet testosteron hvor molekylet er lagt til en metylgruppe for å forlenge levetiden i blodet. Dette er ganske vanlig for steroider i tablettform. Disse kalles ofte C-17-alfa alkylerte steroider. Hvis denne endringen av molekylet ikke hadde blitt gjort ville mesteparten steroidet blitt ødelagt i leveren.Problemet med disse steroidene er at de gjør stor skade på leveren. Dette merkes ofte i begynnelsen bare ved høye leverenzymverdier på blodprøver. Ved langvarig og hyppig bruk av slike steroider vil man kunne få varige skader og smerter.

De aller fleste erfarne steroidbrukere styrer unna slike steroider. Når det blir brukt blir det ofte kombinert med mariatistel, og selvfølgelig hyppige blodprøver.

Metyltestosteron har veldig kort halveringstid. Kun 6 – 8 timer. Dette gjør at brukere ofte har flere inntak om dagen for å holde jevnt nivå av steroidet i blodet. I tillegg må dosen være ganske høy for å oppnå noen anabol virkning.

40 – 50mg daglig blir sett på som et minimum av de fleste brukere. Dette er en veldig høy dose, sammenlignet med det som må til for å få anabol virkning av Dianabol eller Winstrol(som også er C-17 alfa alklyerte). Det sier seg vel selv hvor hardt dette kan være for leveren.

Ved bruk av metyltestosteron vil de aller fleste få rask økning av østrogener i blodet. Dette kommer av påvirkning fra enzymet aromatase som endrer 17alfa metyltestosteron til 17alfa metyløstradiol. Derfor kan man regne med østrogen relaterte bivirkninger hvis man bruker metyltestosteron. Som for eksempel væskeretensjon, høyt blodtrykk, økt fettlagring og gynekomasti.

De som bruker metyltestosteron kombinerer det ofte med anti-østrogen eller aromatase-hemmere, som Nolvadex, Proviron eller Arimidex. Det er for å begrense de østrogen relaterte bivirkningene.

Testosteron kan omdannes til dihydrotestosteron(DHT) ved påvirkning fra enzymet 5-alfa-reduktase. Metyltestosteron blir endret til 17alfa-metyldihydrotestosteron, som er mer aktivt enn metyltestosteron. Det fører ofte til fet hud, kviser, økt hårvekst på kroppen, hår tap på hodet og forstørret prostata kjertel.

Dette er noe man bør huske. For sjansen er ganske så stor ved bruk av metyltestosteron. Noen brukere kombinerer derfor metyltestosteron med Proscar eller lignende medikamenter, som hemmer enzymet 5-alfa-reduktase. Disse stoffene har flere bruksområder innen “steroid-doping” og står på dopinglisten. Vanligvis brukes disse medikamentene til medisinsk behandling av blant annet hår tap og forstørret prostata.

De som er mest utsatt for å miste håret er selvfølgelig de som har arvelig hår tap i familien.I tillegg er det mye psykiske problemer forbundet med metyltestosteron. Aggresjon er veldig vanlig, men man kan også regne med store humørsvingninger, angst og depresjon.Mange “bolere” har gjort absurde ting mens de har vært påvirket av metyltestosteron. Mange føler seg som “supermann” og tror de kan overleve det meste. Man klarer ofte ikke å tenke rasjonelt og handler mye mer på impuls enn vanlig.

Metyltestosteron

Volden som utøves av steroidbrukere er ofte mye mer ekstrem enn vanlig. Hvis man da bruker noe så farlig som metyltestosteron kan man vel tenke seg selv hvilken vei det kan gå.

Metyltestosteron blir mest brukt styrkeløftere, strongmen eller i andre idretter som krever eksplosiv styrke. Det brukes da i forbindelse med konkurranse eller hard trening. Nettopp fordi brukeren blir mer konsentrert, motivert, fokusert, aggressiv og sterkere.

Den gir ingen varig økning i styrken, men bare rett etter et inntak. Og effekten av metyltestosteron kommer veldig fort. Etter bare én time vil brukeren kunne merke effekten.

Metyltestosteron brukes også i såkalte “torpedo coctails”. Ofte sammen med kokain, amfetamin, Rohypnol og lignende stoffer. For å bli aggressiv og slippe å føle at man gjør noe galt. Dette er livsfarlige kombinasjoner og man kan lett begå drap eller selvmord med slike stoffer i kroppen samtidig.

En kur med metyltestosteron pleier å være veldig kort. Det brukes sjelden over 6 uker. Mange liker å bruke det sporadisk på dager hvor de ikke er så motivert til å trene hardt. Ettersom det ikke er særlig anabolt kombineres det ofte med andre steroider, som ikke er så androgene. Som for eksempel Primobolan Depot, Deca Durabolin eller Masteron.

Mesteparten av det man går opp i kroppsvekt på metyltestosteron er vann. Man kan derfor regne med en rask og stor nedgang i kroppsvekt etter en kur.

Metyltestosteron har også en stor påvirkning på kroppens testosteronproduksjon. Dette er heller ikke særlig gunstig for “bolere” som ønsker en så rask økning som mulig av testosteronproduksjonen når en kur er over. Dette har også mye å si for hvor mye kroppsvekt og muskelmasse man vil miste når kuren er ferdig.

For kvinner er metyltestosteron alt for androgent. Det er uhyre sjelden at jenter bruker dette steroidet. Hos jenter vil metyltestosteron føre til veldig mye androgene bivirkninger. Som hos menn, men mye sterkere.

Metyltestosteron kommer i 1, 5, 10 og 25 mg tabletter.

I Norge er Teston 25 den vanligste. 25 mg tabletter som tas opp sublingvalt (under tungen). Mange av sublingval tablettene har citrus smak. Vanlig dose er 25 – 50 mg, som tas noen timer før trening eller konkurranse.

Oppbevaring av metyltestosteron bør være skjermet for sollys og mellom 15 til 30 °C.

Metyltestosteron må aldri brukes av mennesker med hjerte og karsykdom. Heller ikke hvis det er mistanke om prostatakreft. Eller av noen med andre sykdommer uten at dette er foreskrevet av lege. Det kan også være farlig å bruke av kvinner ved en graviditet eller under amming.

Metyltestosteron

17alpha-methylandrost-4-en-3-one-17b-ol
Formel: C20 H30 O2
Generisk navn: Metyltestosteron
Sporingstid: Ca 4 – 6 uker
Halveringstid: 6 – 8 timer
Kallenavn: Hurtig-testo

Bivirkninger:
Gynekomasti
Kviser
Leverskader
Høyt blodtrykk
Uro
Asosial atferd
Irritasjon
Utålmodighet
Væskeretensjon
Endring i kolesterol verdier
Aggresjon
Forstørret prostatakjertel
Hårtap
Økt hårvekst
Fet hud
Økt kjønnsdrift
Kvalme
Mindre testikler
Sterilitet
Impotens
Nedsatt eller stanset testosteronproduksjon i kroppen
Hjertesykdom, hjerteinfarkt, venstre ventrikkel hypertrofi
Hjerneslag
Hjerneblødning
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:
1. Anabolics 2006, William Llewellyn
2. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
3. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: Steroider.Net og NoDrugs.se

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?