Sustanon og Omnadren – Testosteron blandinger

Sustanon består av fire forskjellige typer testosteron estere:
30mg testosteron propionat
60mg testosteron fenylpropionat
60mg testosteron isokaproat
100mg testosteron dekanoat

Omnadren består også av fire testosteron estere:
30mg testosteron propionat
60mg testosteron fenylpropionat
60mg testosteron isokaproat
100mg testosteron kaproat

Disse esterne fungerer veldig bra sammen og har gjort Sustanon til det mest populære testosteronproduktet. Omnadren er også populært men ikke like mye som Sustanon.Omnadren er et “østblokk steroid”. Kroppsbyggere i den vestlige verden ser ut til å foretrekke Sustanon, som også er mer kjent.Effekten av disse steroidene er veldig lik. Noen vil si identiske men det er feil. Omnadrens popularitet ser ut til å øke. Både fordi folk har fått øynene opp for dette steroidet og at det er lett å skaffe i tidligere østblokk land.Det som hovedsaklig skiller disse er hvor fort nivået av østrogen i kroppen øker. Dette skjer fortere med Omnadren enn med Sustanon.

Grunnen er at de esterne som er forskjellige i disse steroidene (dekanoat og kaproat) har forskjellige halveringstider. Forskjellen er faktisk merkbar for erfarne brukere. Det er også her ordet “omna skull” kommer inn. Som på norsk blir noe sånt som “omnadren hode”.Dette ordet har kommet fordi Omnadren brukere ofte får mye vann i ansiktet på rimelig kort tid. På noen brukere synes dette ekstra godt. Væskeretensjon er også vanlig på Sustanon, men det kommer ikke like fort.Så mye som halvparten eller mer av det brukere går opp i kroppsvekt på en kur med disse steroidene er vann. Brukere må forvente å miste mye kroppsvekt og styrke når kuren er over.De fire esterne gir en slags “time release” i kroppen. Det første esteret fungerer etter kun 1 – 2 dager. Omnadren er aktivt i kroppen i ca 2 uker, Sustanon er aktivt i ca 3 uker.Omnadren blir ofte injisert en gang i uken, mens med Sustanon kan brukere vente noen dager lengre. Det er vanlig å injisere senest hver 10. dag. Det er ikke optimalt for å ha jevne blodverdier, men mange foretrekker færre injeksjoner.

Omnadren

Testosteron produkter gjør mye med brukere psykisk. I løpet av en til (maks) to uker vil brukeren oppleve økt energi, selvtillit, appetitt, større pump og økt velvære. Noen førstegangsbrukere kommer i en nesten euforisk tilstand. Men det kan også, på sikt, føre til asosial atferd og aggressivitet.Når en kur er ferdig er det ikke uvanlig at brukere blir deprimerte. Når man ikke lenger har den psykiske motivasjonen som testosteronet gir og går mye ned i kroppsvekt og styrke er det mange som sliter psykisk. Selv om det heldigvis ikke er så ofte, har brukere tatt livet sitt etter én kur. Det har også skjedd i Norge.Det har lite å si om man har en “sterk psyke” når disse kreftene slår inn. Derfor kan anabole steroider føre til en psykisk avhengighet.Medisinsk er Sustanon og Omnadren ikke blant de mest brukte. I Norge finnes det ikke på apotek. Noe som er synd for mennesker med hypogonadisme. Mange kunne nok hatt nytte av et produkt som Sustanon eller Omnadren, ettersom det gir en jevn tilførsel av testosteron over lang tid.

I Norge ser det ut til at de fleste blir tvunget over på Nebido ettersom Primoteston er tatt av markedet. Nebido kan selvfølgelig suppleres med Testogel og Andriol, men pasientene kunne kanskje sluppet mye mas og humørsvingninger med et produkt som Sustanon.Sustanon og Omnadren er høy androgent og høy anabolt. Det er spesielt effektivt for å bedre restitusjonen. Mange bruker testosteron produkter i begynnelsen av en kur for å øke styrken, motivasjonen og appetitten.I tillegg brukes det også ofte på slutten av en kur, for å bedre restitusjonen. Det brukes også som kur alene, men det er ikke så vanlig lengre.Mange liker å kombinere det med høy anabole/lav androgene steroider som f.eks. Primobolan Depot eller Winstrol Depot. Det er for å begrense bivirkninger og få bedre effekt. Men la det være sagt at testosteron har veldig høy anabol effekt, og fungerer bra til å bygge muskler.

Mange tror at testosteron er det mest androgene steroidet. Det er feil. For eksempel er trenbolon ca 5 ganger mer androgent, og anabolt, enn testosteron.Som med alle testosteron produkter kan man regne med å få de fleste androgene bivirkningene. Også østrogen relaterte bivirkninger.Både Sustanon og Omnadren øker kroppens produksjon av røde blodceller, og blodvolumet øker.

Sustanon

Dette merkes i form av ekstrem pump under trening, og bedre utholdenhet. Noen brukere får til og med pump i leggene av bare å gå i trapper.Derfor er det viktig å følge med på blodtrykket gjennom en kur. På Omnadren kan blodtrykket øke raskt pga mye væskeretensjon på kort tid.Begge produktene aromatiserer. Det er derfor vanlig å bruke anti-østrogen eller aromatase-hemmere for å forebygge gynekomasti. Dette brukes også for at kroppen ikke så lett skal lagre fett etter “kvinnelig mønster”, som for eksempel på hoftene.

Østrogen er ikke bare negativt. Noen brukere liker effekten av østrogen, som også er anabolt. Økt styrke og smertefrie ledd er en virkning en del brukere synes er greit å få med på kjøpet.
Som mange vet kan testosteron omdannes til dihydrotestosteron(DHT) ved påvirkning fra enzymet 5-alfa-reduktase. Mange bruker Proscar eller Propecia, som inneholder virkestoffet Finasterid. Eller Avodart som inneholder virkestoffet Dutasterid.

Disse medikamentene hemmer enzymet 5-alfa-reduktase, og brukes vanligvis i behandling av hår tap og mot forstørret prostata kjertel. Disse stoffene har flere bruksområder innen “steroid-doping” og står på dopinglisten. DHT kan føre til ubehagelige bivirkninger som f.eks. forstørret prostata, hår tap, hårvekst, fet hud og kviser.

For unge steroidbrukere er det verdt å merke seg at testosteron produkter vil gjøre at vekstsonene i skjelettet “gror igjen”. Noe som vil resultere i at man ikke vil vokse mer i høyden.Disse steroidene er ikke spesielt toksiske. Noe høyere leverenzym verdier er vanlig men skader på leveren er sjeldent. I store doser må man selvfølgelig regne med mer bivirkninger enn i lave doser. Det samme gjelder ved langvarig bruk.De fleste brukere opplever, som nevnt, stor væskeretensjon og ser ofte oppblåste og bløte ut. Det er vanlig å gå mye opp i vekt på Sustanon og Omnadren. Mye av dette er vann, og derfor vil brukere rase ned i vekt etter kur.Det er også vanskelig å holde på den nye muskelmassen når man går av.

Omnadren

Selv om man i teorien har mer muskelmasse klarer man ikke å beholde størrelsen de hadde under kuren, uten samme mengde hormoner i kroppen.Når man da i tillegg har minimalt med “egenprodusert” testosteron i kroppen, minker musklenes størrelse fort. Noe av det vil kunne komme på plass igjen når testosteron produksjonen er i full gang igjen, og man trener og spiser bra.

Testosteronproduksjonen vil bli kraftig redusert ved bruk av Sustanon eller Omnadren. Dette gjør at brukere opplever at testiklene krymper. Det er vanlig å bruke Clomid eller HCG etter avsluttet kur, for å forsøke å få i gang testosteronproduksjonen.De aller fleste brukere er sterile på en kur med disse steroidene. Testiklene vil vanligvis ekspandere til normal størrelse en stund etter avslutter kur.Sustanon 250 kommer kun i 1ml ampuller á 250mg. Sustanon blir produsert hovedsaklig av Organon, men også noen mindre produsenter som Nile Co lager Sustanon. Prisen ligger på 70 til 100kr for en ampull.Vanlig dose er fra 250 – 500mg i uken, men doser opptil 1000 – 1500mg blir brukt av noen idrettsutøvere. Husk at disse gjerne har en kroppsvekt på langt over 100kg.

Noen ekstreme og profesjonelle kroppsbyggere som bruker steroider året rundt, er oppe i doser på 1000mg om dagen!Dette er ulogiske doser for de fleste steroidbrukere. Ettersom de aller fleste kropper ikke ville klare å bruke så mye testosteron. Når man har brukt veksthormoner, igf-1, insulin, tyroksin og anabole steroider i store doser i veldig mange år og aldri tar pauser vil man måtte bruke mer og mer for å kunne holde på så mye muskelmasse og den formen som kreves i profesjonell kroppsbygging. Men det betyr ikke at alle profesjonelle kroppsbyggere bruker slike doser.

Omnadren kommer i 1ml ampuller à 250mg og blir produsert i tidligere østblokk land av Polfa og Jelfa. Prisen pleide å være lavere enn Sustanon, men dette har jevnet seg ut de siste årene ettersom tilgangen på originale steroider fra legemiddelprodusenter har avtatt.

Prisen ligger på det samme som Sustanon. 70 – 100kr pr ampull.

Kvinner bruker sjelden Omnadren eller Sustanon. De er alt for androgene til at kvinner tar sjansen på å bruke dem. Det finnes selvfølgelig noen jenter som bruker det men de ser ofte ut deretter…
Sustanon og Omnadren kombineres med de fleste andre steroidene på markedet. På grunn av væskeretensjon er ikke Omnadren vanlig å bruke på dietter og før konkurranser. Sustanon er heller ikke så vanlig å bruke til dette, men det forekommer oftere enn Omnadren.
På dietter kombineres de ofte med Proviron, Tyroksin, Clenbuterol, Winstrol, Primobolan Depot eller Equipoise. På bulke kurer kombineres de ofte med Deca-Durabolin, Dianabol, Anadrol eller Trenbolon.

Vi nevner også den mindre kjente Sustanon 100, som består av 3 forskjellige estere:
20mg testosteron propionat
40mg testosteron fenylpropionat
40mg testosteron isokaproat

Dette produktet er ikke lett å skaffe i Norge. De fleste kommer ikke til å se noe til dette produktet. Det har ganske lik effekt som Sustanon og Omnadren, men går fortere ut av kroppen. Sustanon 100 er faktisk identisk med Estandron. Hvis vi ser bort fra østradiol esterene i Estandron.

Sustanon

17b-hydroxy-4-androsten-3-one
Formel: C27 H40 O3
Generisk navn: Testosteron- fenylpropionat, propionat, isokaproat, dekanoat/kaproat
Sporingstid: Ca 3 mnd
Halveringstid: Forskjellig for hvert ester. Se halveringstider for mer info.

Bivirkninger:
Kviser
Fet hud
Forstørret prostata kjertel
Økt hårvekst
Hårtap
Hyppige ereksjoner
Gynekomasti
Smerter i brystene
Væskeretensjon
Høyt blodtrykk
Økt kjønnsdrift
Impotens
Asosial atferd
Økt blodvolum
Forstørret hjerte
Endret kolesterol verdier
Sterilitet
Pusteforstyrrelser
Svimmelhet
Økt svetting
Hodepine
Testikkelsmerter
Nedsatt eller stanset testosteronproduksjon i kroppen
Smerter i bena
Smerter på injeksjonsstedet
Diaré
Mindre testikler
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net