Anadrol – Oxymetolon

Anadrol er blant de mest kjente steroidene som finnes. Det har vært blant de mest populære steroidene, men brukernes økte kunnskaper har gjort det mindre populært og i noen miljøer blir man sett på som idiot hvis man bruker Anadrol. Det er også et av de steroidene som har skapt flest myter, og historier.Anadrol er det sterkeste orale steroidet på markedet. Det kan gi utrolige resultater i både styrke og kroppsvekt, på veldig kort tid. Men det mange ikke forstår er av mesteparten av det de går opp er vann. Som vil forvinne igjen så fort stoffet forlater kroppen.

Anadrol er et merkenavn. Egentlig heter dette steroidet “Anadrol 50” og kom for første gang i 1960 fra et legemiddel firma som heter Syntex. Anadrol har i mange år blitt brukt til behandlig av mennesker med blodmangel(anemi). Det er noe man bør tenke over hvis man vurderer å bruke Anadrol.

Anadrol øker produksjonen av erythropoietin. Mest kjent som EPO. Dette gjør at blodvolumet øker betraktelig, ettersom mer EPO gir økt produksjon av røde blodceller. Det er ikke spesielt egnet til å bygge muskler. Sammenlignet med andre typer steroider.

Brukere opplever ofte en enorm pump under trening, som følge av økningen i blodvolumet og blodtrykket. Selv om det føles bra med en heftig “pump” når man trener, har det ikke så mye for seg. Man kan også trene hardere ettersom man får økt utholdenhet pga flere røde blodceller. Men til hvilken pris?

Tidligere “steroid guru” Paul Borresen kalte Anadrol for “fattigmanns EPO”. Og det er faktisk EPO som har overtatt mange av bruksområdene til Anadrol, ettersom det har ferre bivirkninger. De som allikevel velger å bruke dette stoffet bør følge nøye med på blodtrykket i samråd med lege.Syntex kuttet produksjonen i USA og mange andre land i 1993. Det så lenge ut til at Anadrol kunne bli borte for godt.Innen HIV og AIDS forskning ble det funnet nye bruksområder for medikamentet. I 1998 var Anadrol tilbake i USA fra en produsent som heter Unimed.

I noen land lages fortsatt Anadrol på lisens fra Syntex. Under forskjellige varenavn.

Flere underground laboratorier lager også Anadrol, ofte under navnet “oxymetholone”. Skal man bruke medikamenter fra slike produsenter bør man ha litt peiling på hvem som er kjent for å ha bra produkter og helst ha sett en laboratorietest av produktet. Folk har faktisk dødd av å bruke slike medikamenter. Ikke ta sjansen på at det ikke kan skje deg!

Anadrol

Anadrol er svært populært blant styrkeløftere i høye vektklasser. Det fører ofte til massiv salt og væskeretensjon. Hvis man er avhengig av å holde en vektklasse er ikke Anadrol noe smart valg. På en kort kur på seks uker kan brukere oppleve å gå opp så mye som 10 – 15kg i væske. Det eneste positive med væskeretensjon er at ledd føles ofte bedre. Mer elastiske og smertefrie.

Det kan faktisk være bra i forhold til den raske styrkeøkningen som ellers lett kan føre til skader i ledd. Man bør allikevel være klar over at for rask økning i styrke og uvettig tung trening lett kan føre til avrivning av muskelfester. Det er ikke uvanlig at dette skjer. Da har man virkelig ødelagt for seg selv og treningen i mange måneder, kanskje år fremover. Det er ikke sikkert muskelen noen gang blir helt bra igjen.

Et annet problem med væskeretensjonen er at blodtrykket øker. Noe som kan være farlig. Sammen med større blodvolum er ikke dette særlig bra for en som trener veldig tung benkpress. Det gir et stort trykk inne i brystet og er en stor belastning på hjerte og kar systemet.Anadrol inneholder som nevnt virkestoffet oxymetolon. Et navn verdt å merke seg ettersom det ofte blir solgt under dette navnet. Oxymetolon er et derivat av dihydrotestosteron(DHT), og kan ikke aromatisere til østrogener. Det stopper allikevel ikke problemene brukere har med østrogen relaterte bivirkninger ved Anadrol bruk.

Ettersom det ikke aromatiserer til østrogener kan det komme av at progesteron mengden i blodet øker ved bruk av Anadrol. Progesteron har like effekter som østrogener, og dette kan være svaret på hvorfor man kan få gynekomasti og andre østrogen relaterte bivirkninger av Anadrol. Dette er også et kjent problem med Deca-Durabolin. En annen teori er at oxymetolon aktiverer østrogen reseptorene innenifra. Uten at vi helt har forstått mekanismen bak dette.

Ettersom oxymetolon ikke aromatiserer vil ikke aromatase-hemmere som Proviron og Arimidex ha noen effekt ved bruk av Anadrol. Mange bruker Nolvadex eller Clomid i stedet.

Anadrol er veldig toksisk ettersom det er C-17-alfa alkylert. Det er det eneste steroidet som bevist kan føre til leverkreft. Selv om dette ikke er umulig med Dianabol og andre C-17-alfa alkylerte steroider.

En av grunnene til at Anadrol er farligere enn Dianabol og oral Winstrol er at oxymetolon ikke like lett binder seg til androgen reseptorene som de to førstnevnte. Derfor må man ha høyere doser for samme effekt. Dette øker sjansen for bivirkninger. Leverkreft er funnet i medisinske studier og en av grunnene til det kan være de høye dosene som brukes medisinsk.

I pakningsvedlegget til Unimed er anbefalt dosering 1 – 5mg pr kg kroppsvekt/dag. Det vil si at en mann på 85kg skal ha 85 – 425mg om dagen. 1,5 til 8,5 tabletter om dagen. Dette er medisinsk bruk, og blir overvåket nøye av lege. Allikevel er dette veldig mye sammenlignet med dosene som brukes av kroppsbyggere.

Anadrol

I “World Anabolic Review 1996”, anbefaler de at brukere aldri bør gå over 150mg om dagen, hvor dosen trappes opp til evt 150mg, over en uke. “Anabolics 2006” anbefaler at man ikke går over 1 – 3 tabletter om dagen, ikke bruker det lengre enn 4 – 6 uker og tar blodprøver ofte. En populær måte å bruke Anadrol er 2 dager på og 2 dager av. Dette vil gi ustabile blodverdier, men det kan kanskje begrense bivirkningene.

De som bruker doser på 150 – 200 mg om dagen utsetter leveren for alt for mye stress og får lite igjen for så høy dose. Den vanligste dosen er 50 – 75mg om dagen. Noe som pleier å være mer enn nok for de fleste.

Det er vanlig å bruke Mariatistel på en Anadrol kur for å forebygge skader på leveren. I det siste har også oljeblandinger som Udo´s Choice blitt populært å bruke. Det samme har ALA (Liponsyre), Tationil og Liv52. Det er vanskelig å si hvor effektive disse stoffene er, men det er sikkert bedre enn ingenting. I tillegg er det vanlig å drikke mye vann, for å rense nyrene.

Smerter i nyrene er ikke uvanlig. Det oppleves ofte som stikking i siden av magen nedenfor ribbeina eller nederst i ryggen. Dette er et tegn på for lavt væskeinntak og at man bør komme seg til lege for blodprøve. Det er vanlig å drikke 3 – 4 liter vann om dagen på en kur med Anadrol.

Oxymetolon kan omdannes til DHT. Det sier seg vel nesten selv når oxymetolon er et derivat av DHT. I pakningsvedlegget til Anadrol 50 fra Unimed advares det om forstørret prostatakjertel. Noe man bør ta alvorlig. Mange bruker Proscar for å forebygge DHT relaterte bivirkninger når de bruker Anadrol eller andre DHT baserte steroider.

Anadrol blir ofte kombinert med Deca-Durabolin eller testosteron produkter. Det blir sjelden kombinert med andre orale steroider fordi det er for farlig for lever og nyrer.

Etter avsluttet kur vil brukere gå mye ned i vekt. Dette gir ofte en tøff psykisk nedtur. Anadrol er også et steroid som ofte blir forbundet med aggresjon og andre psykiske problem

Store humørsvingninger er ikke uvanlig på en kur med Anadrol. Du bør tenke nøye igjennom konsekvensene av en kur med Anadrol. Hvis du bruker det så bør du være psykisk klar for en nedtur når kuren er over. For det er hardt psykisk å miste mange kilo kroppsvekt på kort tid. Ikke overvurder din psykiske tilstand. Hormoner kan gi ekstreme psykiske endringer.

 Anadrol

 

17 beta-hydroxy-2-hydroxymethylene-17 alpha-methyl-5 alpha-androstan-3-one
Formel:  C 21 H 32 O 3
Generisk navn: Oxymetolon
Sporingstid: ca 8 uker
Halveringstid: 8-9 timer
Kallenavn: Drol

Bivirkninger:
Høyt blodtrykk
Gynekomasti
Hårtap
Dypere stemme
Magesmerter
Nyresmerter
Væskeretensjon
Hodepine
Kvalme
Søvnløshet
Kviser
Leversvikt
Blodcyster
Hepatit
Levercirrhose
Leverkreft
Blodet evne til å koagulere svekkes
Epididymitis, inflammasjon i deler av testiklene
Konstant ereksjon
Oligospermia, mindre antall sædceller
Mindre testikler
Nedsatt testosteronproduksjon
Forstørret prostatakjertel
Depresjon
Aggresjon
Humørsvingninger
Hos gutter i prepuberteten: fortstørrelse av kjønnsorgan
Stoppet høydevekst hos gutter i puberteten(tidlig lukking av epifyseskivene)
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:

1. Double-blind, randomized, placebo-controlled phase III trial of oxymetholone for the treatment of HIV wasting. Department of Dermatology and Venerology, University of Essen, Germany
2. Anadrol 50, pakningsvedlegg, fra Unimed Pharmaceuticals, Inc.
3. Anabolics 2006, William Llewellyn
4. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?