Oral-Turinabol – Chlorodehydrometyltestosteron

Oral-Turinabol ble utviklet tidlig på 1960-tallet i Øst-Tyskland, og var mye brukt av idrettsutøvere fra øst blokk land. Veldig mange menn og kvinner brukte dette steroidet. Noe som mange husker fra 1970 og tidlig 1980 tallet er de maskuline østtyske kvinnelige kulestøterne. På den tiden var dette et helt ukjent steroid for vestlige land. Bildet over er av det originale produktet fra Veb Jenapharm.

Grunnen til det er at idrettsutøvere fra Øst-Tyskland ble dopingtestet av sitt eget forbund før de ble sendt til konkurranser. Hvis de testet positivt fikk de ikke reise. Som mange husker fikk ikke mennesker fra øst blokk land reise til andre land enn andre øst blokk land på ferie og lignende. Vesten fikk ikke vite om dette steroidet før muren falt i Berlin.

Idrettsutøvere i Øst-Tyskland ble plukket ut som barn, som var spesielt egnet til forskjellige idretter. Deretter ble de foret opp på Oral-Turinabol og hard trening.

Mange visste ikke at de fikk anabole steroider engang. De fikk beskjed om at tablettene var “vitaminer”. Dette ødela livet til mange mennesker. Spesielt jenter. Den mest kjente saken er Heidi Krieger som vant gull i kulestøt for Øst-Tyskland i 1986.

Hun fikk så mye Oral-Turinabol at hun til slutt valgte å ta kjønnsskifte operasjon og ble mann. Hun har sammen med over 160 andre idrettsutøvere gått til sak mot Jenapharm GmbH.

Turinabol

I løpet av årene fikk over 10 000 intetanende mennesker anabole steroider av den østtyske staten. I 1994 ble Oral-Turinabol tatt av markedet av Veb Jenapharm GmbH.

http://www.dagbladet.no/sport/2005/06/12/434480.html

Strukturelt er Oral-Turinabol en krysning mellom Dianabol og Clostebol, og er litt mildere enn Dianabol. Oral-Turinabol er høy-anabolt og lav-androgent.
Sammenlignet med Dianabol er den androgene effekten noe svakere. Derfor gir den også noe mindre androgen-relaterte bivirkninger som fet hud, kviser, aggresjon og hår tap.

Oral-Turinabol kan heller ikke aromatisere til østrogener. Noe som teoretisk sett skal utelukke østrogen-relaterte bivirkninger som gynekomasti, væskeretensjon og fettlagring.

Oral-Turinabol gir bra økning i muskelmasse, hardhet og definisjon. En kombinasjon som var populær tidligere var Oral-Turinabol, Parabolan og Winstrol. Denne stacken kan komme til å bli populær igjen ettersom flere underground produsenter har begynt å lage Oral-Turinabol.

British Dragon, Axiolabs, Generic Supplements og Europharma i Romania lager nå Oral-Turinabol. British Dragon har nå sluttet å lage anabole steroider, men det finnes fortsatt en del igjen på markedet. Pass på å sjekke datostemplingen hvis du kjøper produkter fra British Dragon.

Oral-Turinabol var veldig populært blant konkurrerende kroppsbyggere fordi steroidet ikke fører til noe særlig væskeretensjon. Steroidet går også fort ut av systemet og har blitt brukt av idrettsutøvere helt inntil fem dager før en konkurranse uten at de har testet positivt i doping kontroll. Oral-Turinabol var også populært blant styrkeløftere som må holde en vektklasse, fordi styrken øker betraktelig.

Turinabol

Noe som er veldig interessant er at kroppens produksjon av testosteron ikke blir påvirket i samme grad som med bruk av Dianabol.På 1980 tallet gjorde tyske forskere en test av Oral-Turinabol. De fant ut at med en dose på 20mg daglig i 10 dager ble testosteron produksjonen signifikant nedsatt. Men etter 5 dager etter avsluttet inntak var testosteron produksjonen tilbake på normalt og fortsatte å stige over normalverdi og holdt seg over normalverdi i 8 – 10 dager før den sank tilbake til normalt. Dette kommer av at testosteron produksjonen kun blir redusert til 60 – 70 % av normalverdi, mens ved inntak av Dianabol blir det redusert til 30 – 40 % av normalverdi(i den nevnte dosen).
Oral-Turinabol er C-17-alfa alkylert og er farlig for leveren. Spesielt i store doser. Oral-Turinabol har veldig kort halverings tid. Mellom 6.9 og 7.2 timer.

Derfor deles ofte dagsdosen i 3 – 4 mindre doser for å holde en jevn konsentrasjon av steroidet i blodet.

I følge “World Anabolic Review 1996” skal det 72 timer etter siste inntak teoretisk sett ikke kunne være mulig å spore Oral-Turinabol i blodet. I følge Steroid.com er sporingstiden 6 uker. Vi regner med at det er på en urinprøve, men vi har ikke funnet noe om dette andre steder. Derfor avventer vi med å si noe om sporingstiden til vi har noe mer fakta.

Allerede etter 1 – 3 timer etter første inntak vil brukeren føle seg bedre og mer motivert for trening. For da er konsentrasjonen av steroidet på sitt maksimum.

Vanlig dose for menn er 20 – 50mg daglig, men høyere doser benyttes ofte av ukritiske eller uvitende brukere. For kvinner er vanlig dose på 5mg om dagen, men de kvinnelige idrettsutøverne i Øst-Tyskland var ofte på mye høyere doser enn dette. Det er kanskje en av grunnene til at jenter som Heidi Krieger til slutt valgte å bli mann.

Turinabol

4-chloro-17b-hydroxy-17a-methyl-androst-1,4-dien-3-one
Formel:  C20H27O2Cl
Generisk navn: 4-Chlorodehydromethyltestosteron
Sporingstid: Uvisst
Halveringstid: ca 6-7 timer
Kallenavn:  OT, T-bol, Turanabol

Bivirkninger:
Leverskader
Nyreskader
Mage og tarm problemer
Økt kjønnsdrift
Allergiske reaksjoner

OT vil sannsynligvis ha mange av de samme bivirkningene som Dianabol og Anadrol.

***

Kilder:
1. Anabolics 2006, William Llewllyn
2. World anabolic review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
3. DEA(USA; Drug Enforcement Administration)
4. Hormonelle Regulation und psychophysische belastung, R.Hãcker/H.de Marees

Foto: Corinna Watschke & Steroider.Net

***

 

0 Comments

Leave a reply

©2023 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?