Nebido – Testosteron Undekanoat

Nebido er et ganske nytt testosteronprodukt fra Schering AG. Det brukes i behandling av hypogonadisme. Menn som ikke produserer nok eller noe testosteron selv. Noe som også kan være en bivirkning av steroidmisbruk.Nebido erstatter Primoteston Depot, også fra Schering AG, til stor frustrasjon for noen av de med hypogonadisme. Noen av dem mener at Nebido ikke gir samme effekt. Noe som kan gå ut over sex livet og humøret.Medisinsk skal en ampull Nebido kun skal injiseres en gang hver 10 – 14 uke, mens Primoteston-Depot ble injisert gang i måneden eller hver 14. dag. Ved behandling av hypogonadisme kan Nebido “loades”. Hvis blodprøvene tilsier at det er nødvendig. Da injiseres Nebido oftere i begynnelsen av behandlingen.

Nebido har lang halveringstid og kommer i ampuller på 1000mg. Prisen på 1 stk ampull på norske apotek er 1186 kr. Stiv pris! Som vil bety at 250mg av stoffet koster 296kr. I Nebido er testosteronet bundet opp til undekanoat. Et ester kjent fra Andriol, som er et oralt testosteronpreparat.

Ettersom Nebido er såpass nytt er det ikke noe særlig erfaringer rundt bruk i muskeloppbygging, men det spekuleres heftig. Vi har allerede fått e-post fra folk som tenker å bruke Nebido til dette.

En av spekulasjonene går på at hvis Nebido skal brukes til dette bør det injiseres en ampull hver 2. – 4. uke, noe som vil gi en ukentlig dose på 250-500mg. Ettersom Nebido ikke gir noen umiddelbar effekt snakkes det også om at en slik kur kanskje bør startes med mer hurtigvirkende anabole steroider.

rNebido

4-androsten-3-one-17beta-ol
Formel:  C19 H28 O2
Generisk navn: Testosteron Undekanoat
Sporingstid: Uvisst
Halveringstid: Uvisst, men veldig lang
Bivirkninger:
Smerter på injeksjonsstedet
Diaré
Pusteforstyrrelser
Svimmelhet
Økt svetting
Hodepine
Prostataforstyrrelser
Testikkelsmerter
Abscesser
Gynekomasti
Væskeretensjon
Høyt blodtrykk
Håravfall
Økt hårvekst
Kviser
Økt kjønnsdrift
Impotens
Sterilitet
Impotens
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?