Testosteron Enantat

Dette har i perioder vært det mest populære testosteron produktet i Europa. Grunnen er at testosteron enantat er enkelt å bruke i forhold til stabile blodverdier og man trenger få injeksjoner i uken pga den lange halveringstiden. Det er aktiv i kroppen lenge og gir bra økning selv i små doser.Alle testosteron produkter har i bunn og grunn samme effekt. Det som skiller dem er hvor lenge steroidet er aktivt i kroppen.

Den informasjonen du finner her vil derfor være ganske lik informasjonen på de andre testosteron profilene.Testosteron enantat blir brukt i alle mulige idretter. Det er nesten umulig å ikke vokse på testosteron. Selv om resultatet kan variere fra person til person. For å gi et eksempel på idrett utenom kroppsbygging og styrkeløft, husker de fleste Tour De France vinneren(2006) som ble tatt på epitestosteron. Det er et rimelig sikkert tegn på at vedkommende brukte et testosteron produkt. I stort sett alle idretter vil testosteron være et effektivt dopingmiddel.

Medisinsk er også testosteron enantat blant de mest brukte. For mennesker med hypogonadisme gjør testosteron enantat at man slipper så mange injeksjoner i året.

I Norge har Primoteston Depot fra Schering vært det mest brukte. Ofte sammen med Testogel eller Andriol. I 2006 gikk Primoteston Depot ut, og har blitt erstattet med Nebido, som har enda lengre halveringstid.

Ikke alle pasienter er like fornøyd med dette. Selv om man slipper unna med enda færre injeksjoner føler noen at de til tider har lite testosteron i kroppen. Det kan gå utover humør, sex lyst og energi.

Testosteron Enantat

Testosteron enantat er som sagt langtidsvirkende. Med høy androgen og høy anabol effekt. Det er spesielt effektivt for å bedre restitusjonen. Mange bruker testosteron i begynnelsen av en kur for å øke styrken, motivasjonen og appetitten.I tillegg brukes det også ofte på slutten av en kur, for å bedre restitusjonen. Det brukes også som kur alene, men det er ikke så vanlig lengre. Mange liker å kombinere det med høy anabole/lav androgene steroider som Primobolan eller Winstrol. Det er for å begrense bivirkninger og få bedre effekt.Men la det være sagt at testosteron har veldig høy anabol effekt, og fungerer bra til å bygge muskler. Mange tror at testosteron er det mest androgene steroidet. Det er feil. For eksempel er trenbolon ca 5 ganger mer androgent og anabolt.

Testosteron enantat er virksomt i kroppen i 2 – 3 uker, men den “virkelige” effekten avtar etter ca 10 dager. Da er stoffet halvert i styrke og effekten avtar fort. Det er vanlig med injeksjoner en gang i uken. Selv om det ikke er optimalt for å holde en jevn konsentrasjon i blodet. Noen injiserer til og med så sjeldent som hver tiende dag.De mer erfarne kroppsbyggerne injiserer hver 4. – 5. dag. Som er det optimale for stabile blodverdier. Det er ikke så bra for nybegynnere ettersom de ikke har behov for eller godt av så store doser. Nybegynnere som er ute etter å holde stabile blodverdier bruker ofte testosteron propionat som ofte er lavere dosert og har kortere halveringstid.

Selv om det krever hyppige injeksjoner trenger ikke dosen å bli så høy. Mange føler også at de har mer kontroll når steroidet går fortere ut av kroppen.Testosteron gjør også mye med bruker psykisk. I løpet av 1 – 3 uker vil brukeren oppleve økt energi, selvtillit, appetitt, større pump og økt velvære. Noen førstegangsbrukere kommer i en nesten euforisk tilstand. Men det kan også på sikt føre til asosial atferd og aggressivitet.Når en kur er ferdig er det ikke uvanlig at brukere blir deprimerte. Når man ikke lenger har den psykiske motivasjonen som testosteronet gir og går mye ned i kroppsvekt og styrke er det mange som sliter psykisk.
Selv om det heldigvis ikke er så ofte så har brukere tatt livet sitt etter én kur. Det har også skjedd i Norge. Det har lite å si om man har en “sterk psyke” når disse kreftene slår inn. Derfor kan anabole steroider føre til en psykisk avhengighet.

Med alle testosteron produkter kan man regne med å få de fleste androgene bivirkningene. Også østrogen relaterte bivirkninger.

Testosteron enantat øker kroppens produksjon av røde blodceller og blodvolum. Noe som merkes i form av ekstrem pump under trening, og bedre utholdenhet. Noen brukere får til og med pump i leggene av bare å gå i trapper. Derfor er det viktig å følge med på blodtrykket gjennom en kur.

Testosteron enantat aromatiserer lett til østrogener. Det er derfor vanlig å bruke et anti-østrogen eller aromatase-hemmere for å forebygge gynekomasti. Dette brukes også for at kroppen ikke så lett skal lagre fett etter “kvinnelig mønster”, som for eksempel på hoftene.

Østrogen er ikke bare negativt. Noen brukere liker effekten av østrogen, som også er anabolt. Økt styrke og smertefrie ledd er en virkning en del brukere synes er greit å få med på kjøpet.

For unge steroidbrukere er det verdt å merke seg at testosteron enantat vil gjøre at vekstsonene i skjelettet “gror igjen”. Noe som vil resultere i at man ikke vil vokse mer i høyden.Testosteron enantat er ikke spesielt toksisk. Noe høyere leverenzym verdier er vanlig men skader på leveren er sjeldent. I store doser må man selvfølgelig regne med mer bivirkninger enn i lave doser.

Testosteron Enantat

De fleste brukere opplever stor væskeretensjon og ser ofte oppblåste og bløte ut. Det er vanlig å gå mye opp i vekt på testosteron enantat. Mye av dette er vann, og derfor vil brukeren rase ned i vekt etter kur.Det er også vanskelig å holde på den nye muskelmassen når man går av. Selv om man i teorien har mer muskler klarer man ikke å beholde størrelsen man hadde under kuren, uten samme mengde hormoner i kroppen. Når man da i tillegg har minimalt med “egenprodusert” testosteron i kroppen, minker musklenes størrelse fort. Noe av det vil kunne komme på plass igjen når testosteron produksjonen er i full gang igjen, og man trener og spiser bra.

Testosteronproduksjonen vil bli kraftig redusert ved bruk av testosteron enantat. Dette gjør at brukere opplever at testiklene krymper. Det er vanlig å bruke Clomid eller HCG etter avsluttet kur, for å forsøke å få i gang testosteronproduksjonen. Testiklene vil vanligvis ekspandere til normal størrelse en stund etter avslutter kur.Testosteron enantat har vært brukt som prevensjonsmiddel og de fleste er sterile på en kur. En tilstand som vanligvis går tilbake til normalt noen uker eller måneder etter kuren er over.

I noen sjeldne tilfeller, ofte ved bruk over lengre perioder kan brukere bli sterile og impotente. Noen brukere må få medisinsk behandling med testosteron resten av livet, bare for å fungere normalt. Og det er ikke like bra som når kroppen produserer testosteron selv, og kan føre til mange problemer i hverdagen.Sterilitet på kur sees på som positivt av mange ettersom de fleste opplever økt kjønnsdrift, spesielt i begynnelsen av en kur. Men man har ingen garanti for at man er steril når man bruker testosteronprodukter på egenhånd.Som mange vet kan testosteron omdannes til dihydrotestosteron(DHT) ved påvirkning fra enzymet 5-alfa-reduktase. Mange bruker Proscar eller Propecia, som inneholder virkestoffet Finasterid. Eller Avodart som inneholder virkestoffet Dutasterid.

Disse medikamentene hemmer enzymet 5-alfa-reduktase, og brukes vanligvis i behandling av hår tap og mot forstørret prostata kjertel. Disse stoffene har flere bruksområder innen “bole doping” og står på dopinglisten. DHT kan føre til ubehagelige bivirkninger som f.eks. forstørret prostata, hår tap, økt hårvekst, fet hud og kviser.

Testosteron enantat kombineres med de fleste andre typer anabole steroider. På grunn av væskeretensjon er ikke testosteron enantat vanlig å bruke på dietter, men det forekommer det også.

Da kombineres det ofte med Proviron, Tyroksin, Clenbuterol, Winstrol, Primobolan Depot eller Equipoise. På bulke kurer kombineres det ofte med Deca-Durabolin, Dianabol, Anadrol eller Trenbolon.

Testosteron enantat kommer i både ampuller og hetteglass. I styrkene 50, 100, 125, 200 og 250mg pr ml. Vanlig dose er 250 – 750mg i uken.

I profesjonell kroppsbygging og strongman konkurranser finnes det utøvere som tar “mega doser” på opptil på 1000mg daglig. Doser som en nybegynner ikke ville hatt bruk for i det hele tatt.

Testosteron Enantat

17b-hydroxy-4-androsten-3-one
Formel: C19 H28 O2
Generisk navn: Testosteron Enantat
Sporingstid: Ca 3 mnd
Halveringstid: 10,5 dager

Bivirkninger:
Kviser
Fet hud
Forstørret prostata kjertel
Økt hårvekst
Hårtap
Hyppige ereksjoner
Gynekomasti
Smerter i brystene
Væskeretensjon
Høyt blodtrykk
Økt kjønnsdrift
Impotens
Asosial atferd
Økt blodvolum
Forstørret hjerte
Endret kolesterol verdier
Sterilitet
Pusteforstyrrelser
Svimmelhet
Økt svetting
Hodepine
Testikkelsmerter
Nedsatt eller stanset testosteronproduksjon i kroppen
Smerter i bena
Smerter på injeksjonsstedet
Diaré
Mindre testikler
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2023 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?