Andriol – Testosteron Undekanoat

Andriol er et oralt steroid som kommer i gelatin kapsler. Det er også det eneste anabole testosteronproduktet som kan tas oralt. Problemet med dette steroidet er at man må opp i veldig store doser for å få noen anabol effekt.Andriol er et ganske nytt steroid og kom tidlig på 1980 tallet.

Medisinsk brukes Andriol i behandling av hypogonadisme. Menn som ikke har normal testosteron produksjon. Dosene som brukes til dette er 120 – 160 mg de 2 – 3 første ukene av behandlingen. Deretter en vedlikeholdsdose på 40-120 mg avhengig av hvordan blodprøvene ser ut etter de tre første ukene. Her er det også vanlig å dele opp dosen i en om morgenen og en om kvelden. Kapslene skal helst tas sammen med måltider og vann, men de skal ikke tygges.

Andriol

I pakningsvedlegget til Andriol advares det om at pasienter med diabetes kanskje må endre insulin dosering. Dette bør man være klar over når det gjelder alle anabole androgene steroider. Noe spesielt diabetikere som vurderer å bruke anabole steroider bør vite.

Andriol er ikke C-17-alfa alkylert, så det er ikke spesielt farlig for leveren. Allikevel er blodprøver viktig for å vite hvordan kroppen har det på en kur og hva som endrer seg. I motsetning til alkylerte steroider tas Andriol opp via lymfesystemet og unngår dermed å bli brutt ned i leveren.Maks konsentrasjon av steroidet i blodet kommer etter 2,5 til 9 timer. Selv om Andriol høres ut som er bra steroid som vanligvis har minimalt med bivirkninger er ikke Andriol særlig effektivt for menn. Det må ganske høye doser til for å oppnå anabol effekt, og bivirkninger går som kjent hånd i hånd med dose.

En ting som er verdt å merke seg er at vekten av esteret inngår i totalvekten av steroidet. Noe som er vanlig med de fleste anabole steroider. En 40mg kapsel inneholder faktisk ikke mer enn 25,3mg ren testosteron. I tillegg er det vanskelig for kroppen å ta opp Andriol. For å få effekt i nærheten av f.eks. testosteron enantat blir en kur veldig dyr.

De fleste erfarne kroppsbyggere synes Andriol er alt for dyrt. I forhold til det en utøver får igjen av resultater.

Andriol

Dosene som benyttes av mannlige kroppsbyggere ligger på 240 – 400mg daglig. Dosen deles ofte opp i flere små doser i løpet av dagen pga den korte halveringstiden. 3 – 4 inntak daglig er ikke uvanlig.

Når det gjelder kvinner har vi ingen bra kilder på vanlig dosering, men at det ligger under 240mg om dagen er sikkert. Andriol er androgent og kan føre til “stygge” bivirkninger hos jenter. I pakningsvedlegget til Organon advares det om bruk av Andriol i forbindelse med graviditet og amming.I små doser aromatiserer ikke Andriol, men ettersom dosene ofte er høye for å få noen anabol effekt kan det aromatisere til østrogener. Dette kan føre til gynekomasti og økt fettlagring.

En populær stack blant førstegangsbrukere er Andriol og Anavar (Oxandrolon). Dette blir sett på som en trygg stack, og er nok også det. Problemet er at brukere ikke får noen voldsom økning i muskelmasse, og mange blir skuffet.

Andriol kommer også under navnene:
Andriol Testocaps
Androxon
Panteston
Restandol
Undestor
Virigen

Også disse er produsert av Organon. Hvis de skal oppbevares lenge er kjøleskap vanlig praksis. Dette anbefales ikke av produsenten. De anbefaler at de oppbevares under 30 grader celsius, beskyttet mot sollys, men altså ikke i kjøleskap. Andriol har en levetid på 3 år hvis boksen er uåpnet.

For de som er interessert i E-stoffer tar vi med innholdet i kapslene: “Each capsule contains about 293 mg of a mixture of castor oil and propylene glycol monolaurate (E477). Capsule shell ingredients are glycerin, Sunset Yellow (E110, FD&C Yellow no. 6) and gelatin”.

For mer info om testosteron produkter sjekk ut de andre testosteronprofilene.

Andriol

4-androsten-3-one-17beta-ol
Formel: C19 H28 O2
Generisk navn: Testosteron Undecanoat
Sporingstid: ca 4 – 5 uker
Halveringstid: 8 – 12 timer

Bivirkninger:
Kviser
Fet hud
Forstørret prostata kjertel
Økt hårvekst
Hårtap
Hyppige ereksjoner og priapisme: langvarig smertefull ereksjon
Gynekomasti
Smerter i brystene
Salt og væskeretensjon
Høyt blodtrykk
Økt kjønnsdrift
Impotens
Asosial atferd
Økt blodvolum
Forstørret hjerte
Endret kolesterol verdier
Sterilitet
Økt svetting
Testikkelsmerter
Nedsatt eller stanset testosteronproduksjon i kroppen
Mindre testikler
Oligospermi: redusert antall sædceller
Nedsatt ejakulasjonsvolum
Hos gutter i prepuberteten: forstørrede kjønnsorganer
Tidlig lukking av epifyseskivene: stoppet høydevekst
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud
5. Pakningsvedlegg, Andriol fra Organon.

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?