Halotestin – Fluoxymesteron

Halotestin er et oralt steroid som er et derivat av testosteron. Det har nesten ingen anabol effekt, men har en kraftig androgen virkning. Kanskje mer androgent enn testosteron. Og har veldig kort halveringstid. Det betyr i praksis at man ikke får noe økt muskelmasse, men man kan få en kraftig økning i styrke på svært kort tid. Medisinsk brukes det blant annet i behandling av hypogonadisme og forsinket pubertet, men det finnes ikke på norske apotek.

Dette steroidet blir brukt av kroppsbyggere før en konkurranse. Ofte i kombinasjon med andre steroider. For å øke hardheten i muskulaturen. Når fettprosenten er lav vil bruk av Halotestin kunne gi en dramatisk endring av utseendet på muskulaturen.
Er man overvektig vil man ikke kunne se noe forskjell. Fettprosenten må være ekstremt lav for at dette skal ha noe for seg.På grunn av den raske styrkeøkningen er Halotestin effektivt i idretter som krever styrke. Halotestin gjør brukeren mer aggressiv og fokusert. Noe som også øker prestasjonen betraktelig. Styrken som man oppnår under kur med Halotestin alene vil ikke vedvare.

Halotestin er stort sett effektivt i alle idretter som krever styrke, og hvor man er avhengig av å holde en vektklasse.
Halotestin blir også kombinert med andre anabole steroider som “et tilskudd” for å kunne trene hardere og med tyngre vekter på en kur. En styrkeøkning tidlig i en kur har mye å si for utfallet av kuren, og hvor mye muskelmasse man klarer å bygge i løpet av kuren.
Halotestin inneholder virkestoffet fluoxymesteron. Molekylstrukturen i fluoxymesteron gjør at steroidet ikke kan aromatisere til østrogener. Det betyr at østrogen relaterte bivirkninger ikke er vanlig med Halotestin. Som for eksempel væskeretensjon, gynekomasti eller fettlagring etter kvinnelig mønster.

Halotestin

Den høye androgene effekten. Kombinert med “fravær” av østrogener, gjør at det kan bli lettere å forbrenne fett med Halotestin. Men et effektivt slankemiddel er det ikke.
Det at Halotestin ikke aromatiserer betyr ikke at steroidet er fritt for bivirkninger. Tvert imot! Den kraftige androgene virkningen gir nok av bivirkninger. Det er veldig vanlig med kviser og fet hud.
De som har problemer med sånt fra før kan belage seg på kraftig økning av problemet. Og de som ikke har problemer med kviser kan regne med at de høyst sannsynlig vil få problemer med det.
I tillegg er hår tap en stor mulighet med Halotestin. De med arvelig hår tap i familien er selvfølgelig de som er mest utsatt. Men andre bør også ha i bakhodet at de kan miste håret på en kur med Halotestin.

Dette kommer av at fluoxymesteron blir påvirket av enzymet 5-alfa-reduktase og konverterer til et mer aktivt steroid i vev som hud, hodebunn og prostata.

Forstørret prostatakjertel er også noe som er mulig ved bruk av Halotestin. Selv om det høres lite spennende ut, kan forstørret prostatakjertel føre til mye problemer.
Mange bruker dvergpalme eller lignende kosttilskudd for å beskytte prostata på en Halotestin kur. Det har kanskje litt effekt, men man bør være veldig nøye med oppfølging hos lege som kan sjekke prostata. Hvis man tørr å ta sjansen på å bruke dette steroidet.
Halotestin har også en kraftig virkning på kroppens naturlige testosteronproduksjon. Det er derfor viktig med blodprøver for å følge med på LH, FSH og testosteronverdiene hvis man skal kjøre en kur med Halotestin.

Når det gjelder kvinner er Halotestin ekstremt farlig. Selv de jentene som er “vågale nok” til å bruke Dianabol bør tenke seg godt om før de bruker Halotestin. Den høye androgene virkningen gjør at kvinner raskt vil få maskuline kjønnstrekk, som økt hårvekst, hår tap etter mannlig mønster, mindre bryster, dypere stemme og forstørret klitoris.

Halotestin

Ettersom Halotestin virker veldig raskt vil også bivirkningene komme veldig kjapt.

Halotestin kombineres oftest med lavandrogene steroider, som f.eks. Primobolan eller Deca Durabolin. Det er for å slippe ytterligere androgene bivirkninger enn de fra Halotestin.
Det brukes vanligvis ikke i lengre perioder enn 4 uker ettersom det er C-17-alfa alkylert og veldig toksisk. Halotestin kan skade leveren permanent. Derfor bør det heller aldri kombineres med andre C-17-alfa alkylerte steroider.

Vanlig dose er 10 – 30mg daglig fordelt på flere inntak pga den korte halveringstiden. Anbefalt dose til medisinsk bruk i pakningsvedlegget til Pharmacia & Upjohn Company er 5 – 20mg daglig. Ved bruk av Halotestin er det viktig å drikke mye vann for å rense nyrene. Halotestin kommer i 1mg, 2mg, 2,5mg, 5mg, 10mg og 20mg tabletter.

På det norske markedet er ikke Halotestin vanlig å finne. Det har aldri vært spesielt populært i det norske kroppsbyggermiljøet.

Halotestin

9-alpha-fluoro-11-beta-hydroxy-17-alpha-methyl-4-androsten-3-one
Formel: C20 H29 F O3
Generisk navn: Fluoxymesteron
Sporingstid: Ca 2 mnd
Halveringstid: 6 – 8 timer

Bivirkninger:
Aggresjon
Høye leververdier, leverskade
Nyresmerter
Akne
Neseblod
Hodepine
Magesmerter
Gulsott
Forstørret prostatakjertel
Gynekomasti(sjeldent)
Stoppet høydevekst hos gutter i puberteten(tidlig lukking av epifyseskivene)
Oligospermia, mindre antall sædceller
Hyppige ereksjoner
Svimmelhet
Kvalme
Salt og væskeretensjon, forstyrrelser i elektrolytter
Hårtap
Økt hårvekst
Fet hud
Seboré
Blodet evne til å koagulere svekkes
Økt kjønnsdrift
Depresjoner
Angst
Lavere kjønnsdrift
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:
1. Pakningsvedlegg, Halotestin fra Pharmacia & Upjohn Company
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: NoDrugs.se og Axiolabs

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?