Dynabolon – Nandrolon Undekanoat

Dynabolon er et steroid som er veldig likt Deca Durabolin. Deca Durabolin inneholder nandrolon dekanoat, mens Dynabolon inneholder nandrolon undekanoat. Dynabolon har samme ester som brukes i Andriol(oralt steroid) og Nebido(det nye produktet til Schering). Dynabolon er laget for å ha lang virketid i kroppen. Det er aktivt i kroppen i hele 3 – 4 uker. Det er aktivt litt lengre enn det Deca-Durabolin er. Esteret er det som bestemmer hvor lenge et steroid er aktivt i kroppen, og nandrolon med et undekanoat ester er ikke så vanlig å finne på det illegale markedet. Durabolin, som har kortere halveringstid enn Deca-Durabolin er mer populært og blir produsert av mange underground laboratorier.
I dag blir Dynabolon kun produsert i Italia. Tidligere ble det også produsert i Frankrike. Det er mulig noen underground laboratorier også lager det, men ingen som vi vet om nå. Tilgjengeligheten på dette steroidet er veldig liten i Norge.

Dynabolon

Deca Durabolin har en styrke på 100mg pr ml, mens Dynabolon har 80,5mg pr ml. Bortsett fra det og at disse steroidene har forskjellig estere er det liten forskjell. Brukere vil kanskje kunne merke at det tar noe lengre tid før effekten av Dynabolon kommer.

Dynabolon har lav androgen effekt sammenlignet med testosteron, men den anabole effekten er veldig høy. Som mange vet kan testosteron omdannes til dihydrotestosteron(DHT) ved påvirkning fra enzymet 5-alfa-reduktase. Nandrolon påvirkes også av dette enzymet, men omdannes til dihydronandrolon.Nandrolon kan aromatisere til østrogener, men sammenlignet med testosteron er nivået bare 20 %. Grunnen er at i leveren kan nandrolon aromatisere, men i annet vev hvor det vanligvis er høyere aromatase aktivitet er ikke nandrolon så åpen for denne prosessen.
Mange bruker Proscar eller Propecia, som inneholder virkestoffet Finasterid. Eller Avodart som inneholder virkestoffet Dutasterid. Disse medikamentene hemmer enzymet 5-alfa-reduktase, og brukes vanligvis i behandling av hår tap og mot forstørret prostata kjertel. Disse stoffene har flere bruksområder innen “steroid doping” og står på dopinglisten.

En annen sak er at nandrolon kan føre til økt nivå av progesteron. Progesteron har like bivirkninger som østrogener, så dette kan føre til østrogen-relaterte bivirkninger som gynekomasti og økt fettlagring.

Dynabolon

I lave doser er vanligvis ikke salt og væskeretensjon noe problem med Dynabolon, men i de dosene som ofte brukes i dopingsammenheng er saken en annen. Mange opplever derfor å se “oppblåste ut” på Dynabolon.En kjent sak med nandrolon er at ledd ofte føles smertefrie og “smurte”. Dette kan komme av en kombinasjon av væskeretensjon, og av at Nandrolon blokkerer kortisonreseptorer. Se Deca Durabolin for mer info om dette.Dynabolon fungerer bra i kombinasjon med nesten alle andre steroider.
Dynabolon sammen med testosteron, Dianabol eller Anadrol brukes ofte som en bulk kur. Primobolan, Equipoise eller Winstrol sammen med Dynabolon gir ofte bra resultater på diett.

Vanlig dose for menn er fra 161 – 322mg i uken. Forfalskninger finnes sikkert, men vi har ikke kommet over noen.

Dynabolon

19-Nor-4-androstene-3-one,17b-ol
Formel: C18 H26 O2
Generisk navn: Nandrolon Undekanoat
Sporingstid: opp til 18 mnd
Halveringstid: 16,5 dager
Bivirkninger:
Væskeretensjon
Gynekomasti
Høyt blodtrykk
Blodet koagulerer saktere
Kviser
Fet hud
Fett hår
Hodepine
Økt kjønnsdrift
Hyppige ereksjoner
Hos gutter i prepuberteten: fortstørrelse av kjønnsorgan
Stoppet høydevekst hos gutter i puberteten(tidlig lukking av epifyseskivene)
Høyere leververdier
Allergiske reaksjoner
Dypere stemme
Forstørret klitoris
Hemmet spermatogenese
Fravær av menstruasjonsblødninger
Virilisering(kvinner)

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: NoDrugs.se og innsendte bilder

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?