Deca-Durabolin – Nandrolon Dekanoat

Deca Durabolin er mest kjent som “nandrolon”. En forkortelse for det medisinske navnet “nandrolon dekanoat” som er mye brukt i media.Dette er det mest populære “injeksjon steroidet” i Norge og har vært det i mange år. Deca Durabolin er et veldig effektivt steroid som gir økt volum og styrke uten alt for mye bivirkninger.
Deca Durabolin kom for første gang i 1962 fra legemiddelfirmaet Organon. Det er også det eneste steroidet som finnes på norske apoteker. Det finnes riktignok også noen testosteronprodukter som Nebido, Andriol og Testogel.

Deca Durabolin brukes blant annet i behandling av beinskjørhet hos kvinner.

Det skal mye til å få det på resept av lege. Det kan du like gjerne gi opp med en gang, hvis du trodde du kunne få det. Man må oppfylle strenge medisinske krav for å få dette medikamentet. Selv da ville man ikke fått nok til å øke noe spesielt i muskelmasse.

Deca Durabolin er et effektivt steroid som er mye brukt i idrett. Alt fra sprintere og kulestøtere til styrkeløftere og kroppsbyggere. Sistnevnte er mest interessant her. Ettersom de fleste som bruker anabole steroider i dag gjør det at estetiske grunner og ikke for å bli god i idrett.Deca Durabolin er et av de steroidene idrettsutøvere veldig ofte blir tatt på i dopingtest. Det er faktisk ganske rart at så mange idrettutøvere bruker Deca Durabolin. Ettersom det er veldig kjent at det kan spores på en dopingtest inntil 18 måneder etter siste inntak.

Deca-Durabolin

Deca Durabolin er nandrolon bundet til et dekanoat ester. Dette har veldig lang halveringstid. Teknisk sett skal dette esteret langsomt frigjøre steroidet over 3 – 4 uker. I praksis er nivået av nandrolon veldig lavt etter 2 uker. Brukere injiserer derfor vanligvis én gang i uken.Den lange virketiden gjør også at det tar lang tid før man fysisk merker noe anabol effekt av Deca Durabolin. Det kan ta 3 – 4 uker før man merker noe muskulært. Derfor er brukes Deca Durabolin ofte over lengre perioder. En kur varer gjerne i 8 – 12 uker.

Deca Durabolin har veldig lav androgen effekt sammenlignet med testosteron, men den anabole effekten er veldig høy. Som mange vet kan testosteron omdannes til dihydrotestosteron(DHT) ved påvirkning fra enzymet 5-alfa-reduktase. Nandrolon påvirkes også av dette enzymet, men omdannes til dihydronandrolon.Nandrolon kan aromatisere til østrogener, men sammenlignet med testosteron er nivået bare 20 %. Grunnen er at i leveren kan nandrolon aromatisere, men i annet vev hvor det vanligvis er høyere aromatase aktivitet er nandrolon ikke så åpen for denne prosessen.

Mange bruker Proscar eller Propecia, som inneholder virkestoffet Finasterid. Eller Avodart som inneholder virkestoffet Dutasterid. Disse medikamentene hemmer enzymet 5-alfa-reduktase, og brukes vanligvis i behandling av hår tap og mot forstørret prostata kjertel. Disse stoffene har flere bruksområder innen “steroid-doping” og står på dopinglisten.

En annen sak er at nandrolon kan føre til økt nivå av progesteron. Progesteron har like bivirkninger som østrogener. Dette kan føre til østrogen-relaterte bivirkninger som gynekomasti og økt fettlagring.

I lave doser er vanligvis ikke salt og væskeretensjon noe problem med Deca Durabolin, men i de dosene som ofte brukes i dopingsammenheng er saken en annen. Mange opplever derfor å se “oppblåste ut” når de bruker Deca Durabolin.

En kjent sak med Deca Durabolin er at ledd ofte føles smertefrie og “smurte”. Ofte sies det at “Deca smører ledd”. Dette kan komme av en kombinasjon av væskeretensjon, og at anabole steroider binder seg til kortisol reseptorer. Med andre ord dette er ikke noe som skjer kun ved bruk av Deca Durabolin. Det er ikke umulig at nandrolon lettere binder seg til kortisol reseptorer enn andre steroider.

Deca-Durabolin

Deca Durabolin fungerer bra i kombinasjon med nesten alle andre steroider. Deca Durabolin sammen med testosteron, Dianabol eller Anadrol brukes ofte som en bulk kur. Primobolan, Equipoise eller Winstrol sammen med Deca Durabolin gir ofte bra resultater på diett.På det norske markedet finnes Deca Durabolin i 2ml(100mg/ml) hetteglass og 1ml(50mg)ampuller. I tillegg kommer alle underground produktene som ofte er på 10ml hetteglass.

Med underground bør man ha sett en laboratorietest av produktet for å unngå problemer. Folk har faktisk dødd av å bruke slike medikamenter. Ikke ta sjansen på at det ikke kan skje deg!

Vanlig dose er fra 200 – 600mg pr uke. Avhengig av kroppsvekt. Høyere dose enn det vil ikke gi noe særlig bedre anabol effekt uansett kroppsvekt.

Den vanligste måten å regne ut dosen er 2mg pr lbs kroppsvekt pr dag. En kg er 2.2 pund(lbs). En mann på 80kg tilsvarer 176 pund (80 x 2,2 = 176). Så skal 176 pund multipliseres med 2mg (176 x 2 = 352), som blir den ukentlige dosen.

Denne måten å regne ut dose anbefales både i “Anabolic2006” og “World anabolic revew 1996”.

Deca-Durabolin

19-nor-androst-4-en-3-one-17beta-ol
Formel: C18 H26 O2
Generisk navn: Nandrolon Dekanoat
Sporingstid: ca 18 mnd
Halveringstid: 15 dager
Kallenavn: Deca (uttales deka eller dekka)
Bivirkninger:
Væskeretensjon
Gynekomasti
Høyt blodtrykk
Blodet koagulerer saktere
Kviser
Fet hud
Fett hår
Hodepine
Økt kjønnsdrift
Hyppige ereksjoner
Hos gutter i prepuberteten: fortstørrelse av kjønnsorgan
Stoppet høydevekst hos gutter i puberteten(tidlig lukking av epifyseskivene)
Høyere leververdier
Allergiske reaksjoner
Dypere stemme
Forstørret klitoris
Hemmet spermatogenese
Fravær av menstruasjonsblødninger
Virilisering(kvinner)

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?