Dianabol – Metandrostenolon – Metandienon

Dianabol ble funnet opp i 1956 av legemiddelprodusenten Ciba i USA. Det ble funnet opp som et svar på østblokk landenes systematiske bruk av Oral-Turinabol. Som gjorde at de vant det meste av idrettskonkurranser.John Zeigler, som var lege for det amerikanske vektløfter landslaget, jobbet også for Ciba og var med på å utvikle Dianabol for amerikanske idrettsutøvere. Det tok ikke lang tid før også kroppsbyggere begynte å eksperimentere med Dianabol.I Norge er Dianabol mest kjent som russere. Grunnen til det er at det ble produsert mye Dianabol i Russland på 1980 og 1990 tallet. I Norge fikk man tak i 5mg tabletter med Dianabol på brett med kyrillisk(russisk) skrift på baksiden. Det er et av de vanligste steroidene i Norge og verden, og er ganske billig å bruke. En 5mg tablett koster fra 1 – 5 kr.Dianabol er høyanabolt og høyandrogent og gir vanligvis gode resultater i styrke og størrelse. Mye av det man går opp i kroppsvekt er vann, derfor føler mange at de mister veldig mye muskelmasse når de går av.

ProfilerDianabol02

De som er mer erfarne og ser forskjell på vann og muskler bruker som regel ikke steroider som Dianabol. Og hvis de bruker det er det kun i veldig korte perioder som deler av en kur. De med respekt for legemidler og kroppen sin pleier å trappe opp dosen over ca 10 dager. Litt avhengig av dose.Nedtrapping er også vanlig blant erfarne brukere. Selv om mange i dag ikke praktiserer dette.Vanlig dose er 3 – 6 tabletter daglig. Som tilsvarer 15 – 30mg. Selv om større doser ofte brukes gir det vanligvis bare mer bivirkninger og ikke så mye mer økning i muskelmasse. En person på under 90kg har lite ekstra utbytte av mer enn 30mg om dagen. Tablettene tas ofte i forbindelse med et måltid for å forebygge magesmerter.

Dianabol gjør også mye med brukere psykisk. Det er lurt å tenke seg om litt hvis man vurderer å bruke dette steroidet. Aggresjon ikke en uvanlig bivirkning på Dianabol. Mange merker dette i situasjoner med stress. Hvor de blir lettere sint enn vanlig.Voldelige og aggressive mennesker bør holde seg langt unna Dianabol. Dianabol må heller aldri kombineres med rusmidler som alkohol, kokain, Rohypnol eller amfetamin.Anabole steroider og rusmidler hører ikke sammen! Hvis du har et rusproblem vil aldrianabole steroider løse rusproblemet ditt.

Depresjon etter en kur er heller ikke uvanlig på Dianabol ettersom de fleste går veldig mye ned i kroppsvekt på kort tid. Husk at det er vann du går ned og forbered deg på at dette vil skje.Det er mange meninger om hvordan Dianabol bør inntas. Mange mener at tablettene bør fordeles utover dagen, for å holde en jevn konsentrasjon av steroidet i blodet. Som ofte er vanlig praksis med de fleste typer anabole steroider.En annen teori er at det er bedre med ett inntak. Dette skal visstnok ha mindre innvirkning på kroppens testosteronproduksjon, ettersom konsentrasjonen i blodet store deler av døgnet er “lav”.Steroidets maksimale konsentrasjon i blodet kommer etter 1,5 til 3 timer etter inntak. Da diskuteres det også om det er smart å ta tablettene slik at treningen skjer mens man har maksimal konsentrasjon i blodet. Husk at dette er spekulering og er ikke vitenskaplig bevist.

ProfilerDianabol03

Dianabol fører til mye østrogen-relaterte bivirkninger. Det aromatiserer til østrogener, men ikke så mye som mange tror. Problemet er at metandrostenolon omdannes til 17alfa metyløstradiol. En form for østrogener som er mer aktiv en vanlig østradiol.Mange bruker anti-østrogen eller aromatase-hemmere for å forebygge gynekomasti. Anti-østrogen vil kunne forebygge gynekomasti, men steroidet vil fortsatt kunne aromatisere. Andre østrogen-relaterte bivirkninger er derfor fortsatt mulig å få.I dag har Arimidex og Proviron blitt de mest foretrukne medikamentene for å bekjempe østrogen-relaterte bivirkninger. Det vil hindre at steroidet aromatiserer. Noen kombinerer også disse to typene legemidler.Dianabol er C-17-alfa alkylert, for at steroidet skal ha lengre levetid i blodet og ikke bli ødelagt helt i leveren. Dette gjør at det også er veldig toksisk og går hardt utover leveren.

Mange bruker mariatistel for å beskytte leveren. I det siste har også oljeblandinger som Udo´s Choice blitt populært å bruke. Det samme har ALA (Liponsyre), Tationil og Liv52. Det er vanskelig å si hvor effektivt hver og et av disse stoffene vil hjelpe, men det er sikkert bedre enn ingenting.

Jevnlige blodprøver er viktig for å holde øye med leverenzymverdiene. Det er mulig å få varige skade på leveren ved bruk av Dianabol. Gulsott og kreft er ikke noe man bør avfeie som “det skjer ikke meg”. Det er mulig på Dianabol.

Dianabol er også hardt for nyrene. Ved for lavt inntak av væske kan brukere kjenne smerter i nyrene. Skarp stikkende smerte i siden av magen, rett under ribbeina eller nederst i ryggen. Det er et tegn på for lavt væskeinntak og at man bør komme seg til lege for blodprøve. Det er vanlig å drikke 3 – 4 liter vann om dagen på en kur med Dianabol.Dianabol er kjent for å gi brukere fet hud og kviser. Har man problemer med kviser fra før vil selvfølgelig ikke Dianabol være noe smart valg. Kvisene er ofte store og betente, med blodblandet innhold. Mange får stygge arr, og ofte blir ikke huden den samme igjen som den var.

Strekkmerker er heller ikke uvanlig hos folk som går raskt opp i vekt som mange gjør på Dianabol.Som nevnt er stor salt og væskeretensjon en vanlig bivirkning på Dianabol. Det kan føre til høyt blodtrykk. Noen opplever å plutselig blø neseblod mens de trener. Høyt blodtrykk er ingen spøk, og er noe som burde holdes under oppsikt av lege gjennom en kur. Høyt blodtrykk pga bruk av Dianabol har ført til hjerteinfarkt!I Norge er det vanligvis lettest å få tak i tablettene. De er enten på 5 eller 10mg og er enten hvite, blå eller rosa og femkantede(thai-russere), eller firkantede.Injeksjonsvæske finnes også, og det er effektivt hvis man får tak i ekte. Mange har blitt lurt når de har kjøpt injiserbar Dianabol og fått abscesser.

ProfilerDianabol04

Ettersom Dianabol er blant de mest populære steroidene i verden blir det hyppig forfalsket. Det er også mye underground produsert Dianabol. Folk har faktisk dødd av å bruke underground produkter så man skal være rimelig sikker på hva man driver med. Det hjelper lite at en kompis sier at det funker bra.

Her kan du se et utdrag fra et intervju med tidligere “steroid-guru” og farmakolog Paul Borresen fra England på T-Nation.com:

“PB: That’s a good point. In that case, it could be real, but you’d think it was fake. There’s just no way of knowing. Some guys over here copied the pink pentagon Thai D-bol and put 5 mg of clenbuterol in them.

NM: Five milligrams?! My God, did anyone die?

PB: There were nine reported deaths. I took one, and went into the hospital.”

***

For dere som er ekstra interessert i anabole steroider så kan vi nevne at Dianabol har en molekylstruktur som er nesten identisk med Equipoise (boldenon). Forskjellen er at Dianabol er C-17-alfa alkylert. Virkningene i kroppen er veldig forskjellig.

En myte som av en eller annen merkelig grunn har kommet er at “russere kan gi HIV eller AIDS”. Dette er noe som stammer fra organisk veksthormon fra Russland på 1980 tallet, som noen smartinger har blandet med Dianabol.

På 1980 tallet var det mulig å kjøpe veksthormon som var utvunnet fra hypofysen på døde mennesker noe som har ført til Creutzfeldt-Jakob sykdom hos noen av de som brukte disse preparatene. Dianabol har aldri blitt fremstilt på lignende måter og kan ikke føre til slike sykdommer.

ProfilerDianabol05

17a-methyl-17b-hydroxy-1,4-androstadien-3-one
Formel: C20 H28 O2
Generisk navn: Methandrostenolon/Methandienon
Sporingstid: ca 6 uker
Halveringstid: 6 – 8 timer
Kallenavn: Russere, thai-russere, rosa-thai, D-bol, hvite-russere
Bivirkninger:
Væskeretensjon
Leverskade/smerter
Hodepine
Høyt blodtrykk
Neseblod
Håravfall
Dypere stemme
Gynekomasti
Kviser
Aggresjon
Depresjon
Nyreskade/smerter
Allergiske reaksjonerLinker:

***

Kilder:
1. Anabolics 2006, William Llewellyn
2. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
3. Utdrag av intervjuet er hentet fra T-Nation og kan leses i sin helhet på www.t-nation.com

Foto: Nodrugs.se og Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?