Testosteron Propionat

Testosteron propionat har aldri vært kjempepopulært i Norge. En av grunnene er nok den lave doseringen av produktene og den korte halveringstiden. Som gjør at man må sette mange sprøyter i løpet av en kur. Alle testosteron produkter har i bunn og grunn samme effekt. Det som skiller dem er hvor lenge steroidet er aktivt i kroppen. Den informasjonen du finner her vil derfor være ganske lik informasjonen i de andre testosteronprofilene.Testosteron propionat blir brukt i alle mulige idretter. Det er nesten umulig å ikke vokse på testosteron. Selv om resultatet kan variere fra person til person.For å gi et eksempel på idrett utenom kroppsbygging og styrkeløft, husker de fleste Tour De France vinneren(2006) som ble tatt på epitestosteron. Det er et rimelig sikkert tegn på at vedkommende brukte et testosteron produkt. Epitestosteron er et maskeringsstoff for testosteron. I stort sett alle idretter vil testosteron være et effektivt dopingmiddel.

Medisinsk har ikke testosteron propionat vært like mye brukt i Norge som testosteron enantat. I noen testosteron blandinger har det vært brukt for å gi raskere effekt. Da blir det ofte kombinert med testosteron enantat, som er langtidsvirkende.

Testosteron Propionat

Testosteron propionat er som nevnt hurtigvirkende. Det er høy androgent og høy anabolt. Det er spesielt effektivt for å bedre restitusjonen. Mange bruker testosteron i begynnelsen av en kur for å øke styrken, motivasjonen og appetitten. I tillegg brukes det også ofte på slutten av en kur, for å bedre restitusjonen.Det brukes også på kur alene, men det er ikke så vanlig lengre. Mange liker å kombinere det med høy anabole/lav androgene steroider som Primobolan eller Winstrol.

Det er for å begrense bivirkninger og få en bedre effekt. Men la det være sagt at testosteron har veldig høy anabol effekt, og fungerer bra til å bygge muskler. Mange tror at testosteron er det mest androgene steroidet. Det er feil. For eksempel trenbolon er ca 5 ganger mer androgent og anabolt enn testosteron.Testosteron propionat er virksomt i kroppen i 2 – 3 dager, men den “virkelige” effekten avtar etter kortere tid 1 – 2 dager. Derfor er det vanlig med injeksjoner hver dag, annenhver dag eller hver tredje dag. Selv om det krever hyppige injeksjoner for å holde stabile blodverdier trenger ikke dosen å bli så høy.

De fleste testosteron propionat produktene er lavt dosert, og man trenger ikke å injisere så mye hver gang heller. Mange føler at de har mer kontroll, når steroidet går fortere ut av kroppen. En del brukere foretrekker testosteron propionat fremfor testosteron enantat. Testosteron propionat er et populært steroid til avslutningen av en kur. Fordi stoffet er går fort ut av systemet. Det kan gjøre det lettere å bruke steroidet nærmere en dopingtest.En negativ ting med testosteron propionat er at brukere ofte går tom for injeksjonssteder, og må bruke samme injeksjonssted flere ganger i løpet av kort tid. Dette øker sjansen for abscesser.Testosteron propionat gjør også mye med bruker psykisk. I løpet av 1 – 4 dager vil brukeren oppleve økt energi, selvtillit, appetitt, større pump og økt velvære. Noen førstegangsbrukere kommer i en nesten euforisk tilstand. Men det kan også på sikt føre til asosial atferd og aggressivitet. Når en kur er ferdig er det ikke uvanlig at brukere blir deprimerte.

Når man ikke lenger har den psykiske motivasjonen som testosteronet gir og går mye ned i kroppsvekt og styrke er det mange som sliter psykisk. Selv om det heldigvis ikke er så ofte så har brukere tatt livet sitt etter én kur. Det har også skjedd i Norge. Det har lite å si om man har en sterk psyke når disse kreftene slår inn. Derfor kan anabole steroider føre til en psykisk avhengighet.Med alle testosteron produkter kan man regne med å få de fleste androgene bivirkningene. Også østrogen relaterte bivirkninger.Testosteron propionat øker kroppens produksjon av røde blodceller og blodvolum. Noe som merkes i form av ekstrem pump under trening, og bedre utholdenhet. Noen brukere får til og med pump i leggene av bare å gå i trapper. Derfor er det viktig å følge med på blodtrykket gjennom en kur.

Testosteron propionat aromatiserer lett. Det er derfor vanlig å bruke et anti-østrogen eller aromatase-hemmere for å forebygge gynekomasti. Dette brukes også for at kroppen ikke så lett skal lagre fett etter “kvinnelig mønster”. Som for eksempel på hoftene.Østrogen er ikke bare negativt. Noen brukere liker effekten av østrogen, som også er anabolt. Økt styrke og smertefrie ledd er virkninger en del brukere synes er greit å få med på kjøpet.
For unge steroidbrukere er det verdt å merke seg at testosteron propionat vil gjøre at vekstsonene i skjelettet “gror igjen”. Noe som vil resultere i at man ikke vil vokse mer i høyden.

Testosteron propionat er ikke spesielt toksisk. Noe høyere leverenzym verdier er vanlig men skader på leveren er sjeldent. I store doser må man selvfølgelig regne med mer bivirkninger enn i lave doser.

De fleste brukere opplever en stor væskeretensjon og ser ofte oppblåste og bløte ut. Det er vanlig å gå mye opp i vekt på testosteron propionat. Mye av dette er vann, og derfor vil brukeren rase ned i vekt etter kur. Det er også vanskelig å holde på den nye muskelmassen når man går av.

Selv om man i teorien har mer muskler klarer man ikke å beholde størrelsen de hadde under kuren, uten samme mengde hormoner i kroppen. Når man da i tillegg har minimalt med “egenprodusert” testosteron i kroppen, minker musklenes størrelse fort. Noe av det vil kunne komme på plass igjen når testosteron produksjonen er i full gang igjen, og man trener og spiser bra.

Testosteron Propionat

Testosteronproduksjonen vil bli kraftig redusert ved bruk av testosteron propionat. Dette gjør at brukere opplever at testiklene krymper. Det er vanlig å bruke Clomid eller HCG etter avsluttet kur. For å forsøke å få i gang testosteronproduksjonen. Testiklene vil vanligvis ekspandere til normal størrelse en stund etter avslutter kur.De aller fleste brukere er sterile på en kur med testosteron propionat. Sterilitet er tilstand som vanligvis går tilbake til normalt noen uker eller måneder etter kuren er over. I noen sjeldne tilfeller, ofte ved bruk over lengre perioder kan brukere bli sterile og impotente.Noen brukere må få medisinsk behandling med testosteron resten av livet, bare for å fungere normalt. Og det er ikke like bra som når kroppen produserer testosteron selv, og kan føre til mange problemer i hverdagen.

Sterilitet på kur sees på som positivt av mange ettersom de fleste opplever økt kjønnsdrift, spesielt i begynnelsen av en kur. Men man har ingen garanti for at man er steril når man bruker testosteronprodukter på egenhånd.Som mange vet kan testosteron omdannes til dihydrotestosteron(DHT) ved påvirkning fra enzymet 5-alfa-reduktase. Mange bruker Proscar eller Propecia, som inneholder virkestoffet Finasterid. Eller Avodart som inneholder virkestoffet Dutasterid.Disse medikamentene hemmer enzymet 5-alfa-reduktase, og brukes vanligvis i behandling av hår tap og mot forstørret prostata kjertel. Disse stoffene har flere bruksområder innen “steroid doping” og står på dopinglisten. DHT kan føre til ubehagelige bivirkninger som forstørret prostata, hår tap, hårvekst, fet hud og kviser.

Testosteron propionat kombineres med de fleste andre typer anabole steroider. På grunn av væskeretensjon er ikke testosteron propionat vanlig å bruke på dietter, men det forekommer det også. Da kombineres det ofte med Proviron, Tyroksin, Clenbuterol, Winstrol, Primobolan Depot eller Equipoise. På “bulk kurer” kombineres det ofte med Deca-Durabolin, Dianabol, Anadrol eller Trenbolon.
Vanlig dose er 50 – 100mg annenhver eller hver tredje dag. Testosteron propionat kommer i ampuller på 5, 10, 20, 25, 50 og 100mg pr ml. Det finnes også i stikkpiller på 40mg som taes opp i kroppen via rektum. Det meste av testosteron propionat produkter som er på det illegale markedet i Norge i dag er fra underground produsenter. Disse kommer vanligvis i 10ml hetteglass.

Testosteron Propionat

4-androstene-3-one, 17beta-ol
Formel(base): C19 H28 O2
Generisk navn: Testosteron Propionat
Sporingstid: Ca 2 – 3 uker
Halveringstid: 4,5 dager

Bivirkninger:
Kviser
Fet hud
Forstørret prostata kjertel
Økt hårvekst
Hårtap
Hyppige ereksjoner
Gynekomasti
Smerter i brystene
Væskeretensjon
Høyt blodtrykk
Økt kjønnsdrift
Impotens
Asosial atferd
Økt blodvolum
Forstørret hjerte
Endret kolesterol verdier
Sterilitet
Pusteforstyrrelser
Svimmelhet
Økt svetting
Hodepine
Testikkelsmerter
Nedsatt eller stanset testosteronproduksjon i kroppen
Smerter i bena
Smerter på injeksjonsstedet
Diaré
Mindre testikler
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:
1. Felleskatalogen.no
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?