Winstrol – Stanozolol

I 1962 tok Sterling patent på dette steroidet. Winstrol er et derivat av dihydrotestosteron (DHT), som inneholder virkestoffet stanozolol. Det har en relativt lav androgen effekt hos menn. Noe som gjør at den anabole effekten ikke er kjempehøy, men de fleste opplever å beholde mye mer av det de gikk opp i muskelmasse og kroppsvekt. Sammenlignet med de fleste høyandrogene steroider. Den anabole effekten kan sammenlignes med Dianabol, men uten væskeretensjonen.

De som har vært lenge i “gamet” vet at vann er vann og ikke muskler. Og når kuren er over vil vannet forsvinne.En annen ting Winstrol deler med Dianabol er at det også er C-17-alfa alkylert. Det betyr at lever og nyrer får tøff behandling på en kur med Winstrol. Leveren slipper litt billigere unna ved å bruke injiserbar Winstrol fremfor tabletter, men også dette er hardt for leveren.Mange bruker Mariatistel på en Winstrol kur, for å beskytte leveren.De siste årene har Udo´s Choice, ALA (Liponsyre), Liv52 og Tationil blitt populært til samme formål. Det er vanskelig å si hvor mye hver og et av disse stoffene vil hjelpe, men det er sikkert bedre enn ingenting.Det er også vanlig å drikke mye vann for “å rense nyrene”. 3 – 4 liter vann om dagen er vanlig. Noe som folk med sunne vaner gjør uansett.

Mange kroppsbyggere bruker Winstrol før en konkurranse, og en av de mest ettertraktede “stackene” blant konkurrerende byggere er Winstrol, Primobolan Depot og Parabolan.Ettersom Winstrol ikke samler vann i kroppen vil man få mye mer definerte muskler og økt hardhet. Derfor er det også populært i idretter med vektklasser. Men det er viktig å huske at Winstrol ikke er et fettforbrennende preparat. Hvis du er overvektig vil du ikke bli mer definert av å bare bruke Winstrol.Winstrol også populært blant sprintere hvor hver ekstra kilo på kroppen kan koste hundredeler. Den mest kjente idrettsutøveren som har brukt Winstrol er sprinteren Ben Johnson fra Canada. Han ble tatt for doping i OL i Seol i 1988. Han fikk et helvete uten sidestykke med internasjonal presse etter å ha vunnet 100meter sprint med Winstrol i kroppen.

Winstrol

Han knuste USAs “gullgutt” Carl Lewis, og det ble ny verdensrekord. Da han testet positivt på stanozolol satt pressen i gang en heksejakt og svartmaling av Ben Johnson. Han hadde et lite comeback en stund senere men gjorde det aldri noe bra igjen, og var ikke særlig populær.De senere årene har det kommet frem at også Carl Lewis var dopet. Dette visste antageligvis mange flere enn Carl Lewis på den tiden, men det kom aldri ut. Han ble behandlet som en konge som ble snytt for gullet av juksemakeren Johnson.
I dag blir Winstrol omtalt som “steinalder dop” av norsk presse. Noe en ansatt i Antidoping Norge uttalte. Det sier vel sitt om hvor uvitende de er i forhold til dopingbruk og anabole steroider. En sprinter vil tjene noe særlig på å bruke EPO. Og sjansen for å bli tatt på tetrahydrogestrinone (THG) i dag, er neppe noe mindre enn ved bruk av Winstrol. Et alternativ er veksthormon, men det gir ikke samme raske økning i styrke som idrettsutøvere er ute etter. IGF-1 er en mulighet, men ingen vet bivirkningene av å bruke det i suprafysiologiske doser.Det jobbes stadig med fremstilling av “nye” steroider.Det som er nytt er ikke virkningen av steroidene men det gjøres en liten endring i steroidene så de ikke vil bli oppdaget i en dopingtest. Hvis steroidet er “helt nytt” har det heller ikke kommet på dopinglisten enda. Selv om det argumentet neppe holder.Selv om nyere dopingmidler har kommet har det ikke kommet noe som “erstatter” anabole steroider.

Winstrol er 44 år gammelt. Sammenligner man det med morfin, som er en av de vanligste narkosemedisinen/smertestillende i dag, blir det et ganske nytt legemiddel.Morfin ble isolert for første gang i 1804.For ikke å snakke om Efedrin som er over 5000 år gammelt, og fortsatt er et av de mest brukte astmamedisinene og dopingmidlene i verden.Uten å gå for mye inn på dette så er i bunn og grunn ikke THG noe annet enn en modifisering(forkledning) av trenbolon. For å lure dopingtester

Effekten er noe dårligere enn trenbolon, og det har mye bivirkninger. Ikke noe nytt der heller. Men media liker å late som om de har eksperter innen alle felt.Selv om Winstrol er et “gammelt” dopingmiddel har det like bra anabol effekt i 2006 som det hadde for 20 – 30år siden, og er fortsatt et av de foretrukne steroidene blant friidrettsutøvere. Og det kommer hele tiden nye måter å skjule steroidene.Mange har sikkert hørt om “blocking agents”(maskering stoffer). I tillegg bruker mange idrettsutøvere anabole steroider i perioder hvor de ikke konkurrerer. Med Winstrols korte halveringstid er det ikke noe problem å bruke dette tett opptil en konkurranse uten å bli tatt. Alt man trenger er en kalkulator.

Winstrol

Mange tror at Winstrol er et fettforbrennende stoff. Det er feil! Winstrol er et effektivt anabolt steroid. Grunnen til at mange tror dette er at en del kroppsbyggere i alle år har brukt Winstrol som en del av forberedelsene til konkurranse. Da har de gjerne gått på diett 3 – 4 måneder og har veldig lav fettprosent.Dette har blitt misforstått. Mange tror derfor det har blitt brukt til fettforbrenning. Men det altså blir i den forbindelse brukt for å slippe stor væskeretensjon som andre steroider kan gi. Og for å bli hardere i muskulaturen.Overvektige som tror de skal gå ned i vekt av å bruke dette vil får seg en overraskelse. Jenter som tror at dette er en “slankepille”, vil nok få seg en “spesiell opplevelse” når de androgene bivirkningene kommer. Jenter skal ikke ha for mye androgener i kroppen og stanozolol er som sagt et derivat av DHT.DHT er et av kroppens aller kraftigste androgener. DHT er mer androgent enn testosteron.

Mange norske jenter har fått forstørret klitoris av Winstrol.Som tar oss til neste sak med Winstrol. DHT kan ikke aromatisere til østrogener. Når Winstrol brukes alene brukes sjeldent anti-østrogen eller aromatse-hemmere.Noen få bruker det men det kan komme av uvitenhet om Winstrols egenskaper. Eller at de bruker et annet steroid i tillegg.Winstrol påvirker også kolesterolverdiene. Her også er det den orale varianten som er verst, men også injeksjonsvarianten vil påvirke kolesterolet. Dette kan på sikt føre til hjertesykdom og infarkt.Derfor er blodprøver veldig viktig. Som ved all bruk av anabole steroider.Winstrol ser ut til å kunne gjøre at andre steroider fungerer mer effektivt. Ved å påvirke nivået av SHBG(sexhormonbindende globulin).SHBG og albumin er transportproteiner.

Som 98 % av steroidmolekylene binder seg til i blodet. SHBG hindrer (midlertidig) steroidmolekylene i å få overlevert sin informasjon til muskelcellene via androgen reseptorene. Ved at nivået av SHBG blir redusert vil det bli flere frie steroidmolekyler i blodet og større effekt av steroidene.En studie i Tyskland i 1989 viste denne effekten. Det ble da brukt oral Winstrol. I normale/friske testpersoner ble nivået SHBG senket med nesten 50 % i løpet av 3 dager, med en dose på 0,2mg pr kg kroppsvekt om dagen.Ettersom det ble brukt oral Winstrol i denne studien kan man ikke automatisk tro at det samme gjelder for injiserbar Winstrol.

Selv om sjansen er stor.SHBG blir produsert i leveren og det kan være en link der. Ettersom oral Winstrol blir behandlet annerledes av leveren enn injiserbar.Proviron har også denne egenskapen, mange bruker derfor Winstrol sammen med Proviron og testosteron. Dette en kombinasjon hvor steroidene fungerer synergisk og i tillegg hindrer Proviron testosteron i å aromatisere til østrogener.Winstrol fungerer også bra på en bulk kur sammen med for eksempel Dianabol eller testosteron. Kurer hvor Winstrol blir kombinert med andre C-17-alfa alkylerte steroider pleier å være korte, maks 6 – 8 uker. Det er for å begrense skader på leveren.Det sies at ikke vannbaserte og oljebaserte steroider bør blandes i samme sprøyte. Derfor er det vanlig å sette injeksjoner med Winstrol alene.På grunn av Winstrols korte halveringstid er det vanlig med injeksjoner annenhver eller hver dag. For å oppnå stabile blodverdier. Tablettene tas også daglig. Ofte fordelt utover dagen.

Winstrol

Mange injeksjoner fører ofte til mye arr vev og mangel på injeksjonssteder. Vanlig dose for injiserbar Winstrol er 25 – 50mg om dagen eller annenhver dag. For tablettene er vanlig dose 15 – 25mg om dagen.Noen brukere mener at injiserbar Winstrol kan tas oralt. Det er ikke umulig at det vil gi litt effekt, men neppe i nærheten av like bra.Noen brukere påstår at Winstrol kan “tørke ut” ledd. Vi har ikke forstått hvordan dette skal kunne skje og vi har ikke funnet noe dokumentasjon på at dette er mulig. Med mindre noen kan fortelle oss om en medisinsk studie som kan bekrefte dette vil vi påstå at dette er nok en myte om anabole steroider.Winstrol har blitt produsert av flere forskjellige legemiddelfirma opp gjennom årene. De som er vanlig å få tak i på svartebørs i dag kommer fra Zambon i Spania.

Tablettene er på 2 og 5 ml. Injeksjonsvæsken kommer i 1ml ampuller på 50mg.På internett florerer det av forskjellige andre varianter. Mange er fra underground laboratorier, som har tabletter helt opp til 50mg.Hvilke av de som er bra eller ikke virker kan man ikke vite uten en lab test av produktet.Selv om noe virker på kompisen din vet du fortsatt ikke om det er bakterier i produktet. Veldig mange får problemer med abscesser etter å ha brukt Winstrol som er falsk eller fra underground labs. Det er mange farer forbundet med steroider som er laget på underground labs.Væsken i ampullene ser ut som melk. Det er en blanding av fint pulver og sterilt vann.

I Winstrol fra Zambon er dette pulveret veldig finkornet. Andre varianter er ikke like finkornet, som Winstrol-V, som er et veterinærsteroid.Størrelsen på kornene/partiklene avgjør hvor lang halveringstid steroidet får. Er partiklene store blir halveringstiden lengre.Ekte Winstrol skiller seg i ampullen etter å ha stått stille en stund, men ser ut som melk når den er ristet på. Dette har lenge vært brukt som indikator på om Winstrolen er ekte. Det kan det ikke gjøre lengre i like stor grad. Dette er noe som er veldig lett å kopiere, med hvilket som helst hvitt pulver og vann. Derfor er det andre ting man bør se etter.Hvis alle ampullene man har er fra samme opplag kan man se om alle ampullene har like mye hvitt pulver i forhold til vann ved å la de stå stille ved siden av hverandre noen dager. I forfalskninger er ofte forholdet pulver/vann forskjellig fra ampull til ampull, i samme opplag. Winstrol er blant de steroidene som er vanligst å forfalske, og kopiene begynner å bli veldig like originalen.

Winstrol

17beta-Hydroxy-17-methyl-5alpha-androstano[3,2-c]pyrazole
Formel: C22 H36 N2O
Generisk navn: Stanozolol
Sporingstid: Ca 3 uker tablett – ca 9 uker injeksjon
Halveringstid: 9 timer oral – 24 timer injeksjon
Kallenavn: Win, Winny, Stromba

Bivirkninger:
Håravfall
Smerter på injeksjonssted
Hodepine
Kramper
Høyt blodtrykk
Leverskader
Forstørret prostata
Endringer i kolesterolverdier
Kviser
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:
1. Sex hormone-binding globulin response to the anabolic steroid stanozolol: evidence for its suitability as a biological androgen sensitivity test. J Clin Endocrinol Metab. 1989
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?