Proviron – Mesterolon

Proviron er et oralt androgen fra legemiddelprodusenten Schering. Det har ingen anabol virkning. Stoffet brukes blant annet av kroppsbyggere før en konkurranse. For å bli hardere i muskulaturen. Det brukes også i kurer for å øke effekten av anabole steroider.Medisinsk brukes Proviron i behandling av forskjellige seksuelle problemer. Ofte hos mennesker med lav testosteron produksjon. Det kan brukes hos mennesker med lav kjønnsdrift og impotente, og det kan brukes ved lav sædproduksjon.Proviron stimulerer ikke kroppen til å produsere testosteron selv, men brukes som et substitutt. Det påvirker kroppens produksjon av testosteron (LH og FSH) i veldig liten grad.

I Norge finnes ikke Proviron på apotek, og står ikke i Felleskatalogen. Mulig det kan fåes på registreringsfritak, men det har vi ikke sjekket.

Proviron har flere bruksområder innen “bole doping”. Den vanligste grunnen til at Proviron brukes på en kur med anabole steroider er at Proviron er en østrogen-antagonist. Det blokkerer ikke reseptorene for østrogener som Nolvadex, men hemmer enzymet aromatase.

Det vil si at det bremser eller stopper omdanningen av anabole steroider til østrogener. Det forebygger derfor gynekomasti. Effekten kan sammenlignes med Arimidex, men Proviron er ikke like effektivt.

Proviron

Mange brukere foretrekker aromatase-hemmere fremfor anti-østrogen. Grunnen er at det ikke vil bygges opp høye nivåer med østrogener i kroppen. Noe som kan føre til flere andre bivirkninger enn gynekomasti.

I tillegg kan høye nivåer østrogener føre til problemer hvis man seponerer(kutter ut)anti-østrogen på feil tidspunkt. Mange kombinerer også aromatase-hemmere med anti-østrogen.

Den aromatase-hemmende effekten til Proviron er ikke unik for dette steroidet. Dihydrotestosteron og Masteron er også steroider som er kjent for denne effekten. Den aromatase-hemmende effekten til disse steroidene ser ut til å komme av at de “konkurrerer” med andre stoffer i å binde seg til enzymet aromatase. Ved at aromatase enzymet binder seg til disse stoffene, (uten å kunne endre dem) hindres enzymet i å kunne binde seg til andre hormoner og slik blir enzymet midlertidig blokkert fra å kunne omdanne testosteron til østrogener.

Selv om Proviron er et kraftig androgen har det minimal anabol effekt i seg selv. Dette kommer av at Proviron raskt brytes ned til inaktive metabolitter i muskelvev. Noe man ellers kjenner fra dihydrotestosteron. Proviron kan allikevel brukes i kurer for å øke effekten av andre steroider.

Når man tar anabole steroider blir steroid molekylene ført rundt i hele kroppen i blodet. Rundt 98 % av molekylene binder seg til transportproteiner som albumin og SHBG (sexhormonbindende globulin). De 2 % av molekylene som er frie kan binde seg til en reseptor.

Proviron “konkurrerer med” andre androgener(steroider) om å binde seg til SHBG. Dette gir en større prosentandel frie molekyler, og kan øke effekten av andre anabole steroider.

Dette har flere brukere fått med seg. Det ser ut til at flere og flere bruker Proviron fordi de ønsker denne effekten i tillegg til den aromatase-hemmende virkningen.Mange kroppsbyggere bruker Proviron under forberedelser til konkurranse. Da er et lavt nivå av østrogener en stor fordel. Som mange vet brukes ofte Winstrol, Anavar eller Primobolan før konkurranser. Disse har høy anabol effekt, men liten androgen effekt.Kroppsbyggere er redd for steroider med høy androgen effekt fordi noen av dem lett omdannes til østrogener. Høye nivåer med østrogener vil kunne føre til stor væskeretensjon, og det gjør at man ser veldig bløt ut i muskulaturen. Når man bruker de nevnte steroidene slipper man denne effekten.

Hvis man da i tillegg bruker Proviron vil man kunne bli enda hardere i kroppen. Det er fordi man får et enda høyere nivå androgener uten at nivået med østrogener øker.

Proviron

Selv om Proviron er alkylert, så er det ikke C-17-alfa alkylert som f.eks. Dianabol. Det vil derfor ikke være like skadelig for leveren. Det kan føre til noe høyere leverenzym verdier, men vanligvis ikke skader.

Alkyleringen hos Proviron er den samme som hos oral Primobolan. Dette forhindrer at steroidet blir helt ødelagt av leveren. For mennesker med leversykdommer kan selvfølgelig Proviron være farlig.

Proviron lages også av andre legemiddelprodusenter på lisens fra Schering:
Asche – Pluriviron
Jenapharm – Vistimon
Leiras – Proviron

Foreløpig er har vi ikke sett noen forfalskninger av Proviron, men det betyr ikke at man ikke bør være på vakt.Ettersom Proviron er et kraftig androgen bør jenter holde seg langt unna. Selv små doser kan gi permanente bivirkninger på kort tid. Bivirkninger jenter kan få av Proviron er for eksempel dypere stemme, uregelmessig menstruasjon, forstørret klitoris, hudforandringer og lignende.Allikevel bruker en del kvinnelige kroppsbyggere Proviron før konkurranser for å bli hardere i muskulaturen.

Vanlig dose for jenter er 12,5 – 25mg om dagen. Det kan endre utseende på kroppen betydelig før en konkurranse, men det er viktig å forstå at dette er kun en midlertidig effekt som vil gå bort når man slutter å ta stoffet.

Vanlig dose ligger på 25 – 100mg om dagen, som ofte deles på to inntak. Proviron kommer i 10, 20, 25 og 50 mg tabletter.

Proviron

17beta-hydroxy-1alpha-methyl-5alpha-androstan-3-one
Formel: C20 H32 O2
Generisk navn: Mesterolon (1methyl-dihydrotestosteron)
Sporingstid: Ca 5 – 6 uker
Halveringstid: uvisst, men aktivt i opptil 12 timer

Bivirkninger:
Økt kjønnsdrift
Hyppige ereksjoner
Fet hud
Kviser
Økt hårvekst på kroppen
Hårtap på hodet
Noe høyere leverenzym verdier
Høyt blodtrykk
Forstørret prostatakjertel
Maskulinisering (kvinner)

PS! Proviron kan ha flere bivirkninger, men vi har ikke funnet noe.

***

Kilder:
1. Anabolics 2006, William Llewellyn
2. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
3. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud
4. The effect of mesterolone on sperm count, on serum follicle stimulating hormone, luteinizing hormone, plasma testosterone and outcome in idiopathic oligospermic men. Varma TR, Patel RH. Department of Obstetrics & Gynaecology, St. George’s Hospital Medical School London, U.K.
5. The effects of mesterolone, a male sex hormone in depressed patients (a double blind controlled study).Itil TM, Michael ST, Shapiro DM, Itil KZ. Methods Find Exp Clin Pharmacol. 1984 Jun;6(6):331-7.

Foto:  Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?