Primobolan – Metenolon Enantat og Acetat

Primobolan Depot er det tryggeste steroidet som er laget. Det er lavandrogent, og ikke toksisk. Primobolan Depot fungerer bra selv på lavkalori dietter og brukes ofte før kroppsbygger konkurranser. Primobolan Depot kom på tidlig 1960 tallet fra Schering AG i Berlin, Tyskland.Selv om det er et gammelt steroid er det fortsatt veldig populært, og det har ikke blitt laget noe tryggere steroid siden. Tidligere hadde også Schering Primobolan Acetate i injeksjonsform, men de stoppet produksjonen i 1993. De lager fortsatt Primobolan Acetate i tablettform. Du kan lese mer om det nederst på siden.

Primobolan Depot er langtidsvirkende, og har en halveringstid på 10,5 dager. Det er like lenge som testosteron enantat, som har samme ester som Primobolan Depot. Etter injeksjon er stoffet aktivt i kroppen i over 2 uker. Allikevel er det vanlig med injeksjoner 1 – 2 ganger i uken.

Primobolan Depot aromatiserer ikke til østrogener. Ved bruk av Primobolan alene brukes sjeldent anti-østrogen eller aromatase-hemmere. Ettersom det ikke aromatiserer slipper man østrogen relaterte bivirkninger som gynekomasti og økt fettlagring.

Ettersom Primobolan Depot er lavandrogent og ikke aromatiserer fører det vanligvis ikke til væskeretensjon. Dette er også en av grunnene til at brukere ikke går mye opp i kroppsvekt. De erfarne brukerne. Som ser forskjell på vann og muskler, synes dette er en fordel.

Primobolan

Stor væskeretensjon er sjelden noen fordel, og fører ofte til mye bivirkninger. Høyt blodtrykk er en vanlig bivirkning av væskeretensjon. Noe som er uvanlig ved bruk av Primobolan Depot. De fleste opplever å beholde mye mer av det de gikk opp i muskelmasse og kroppsvekt på en kur med Primobolan Depot. I motsetning til høyandrogene steroider hvor det er vanlig å rase ned i vekt etter en kur pga stor væskeretensjon.

Den anabole effekten til Primobolan Depot sammenlignes ofte med Deca Durabolin. Primobolan Depot har litt lavere anabol effekt, men også mindre bivirkninger enn Deca Durabolin.
Primobolan Depot er blant de foretrukne steroidene blant konkurrerende kroppsbyggere. Derfor er det nesten umulig å få tak i original Primobolan Depot fra Schering i Norge. Den store etterspørselen har underground produsentene lagt merke til.

Mange underground laboratorier har begynt å produsere Primobolan Depot, som f.eks. British Dragon, Generic Pharma og Axiolabs.

Man bør være veldig skeptisk og ha sett lab tester av slike produkter hvis man skal bruke det. Mye av underground steroidene som selges er bare søppel som kan inneholde bakterier. Ofte inneholder de lavere dose enn det som står på etiketten, og ofte andre virkestoffer.

Mange underground produsenter er ute etter raske penger. De lager ofte kun ett steroid for å spare penger, og selger det som andre typer steroider. En nybegynner som er på sin første kur vil ikke kunne merke forskjellen. Glem ikke at folk har dødd av å bruke underground steroider.

I et intervju med T-Nation.com ble tidligere “steroid guru” og farmakolog Paul Borresen spurt hvilket steroid han syntes er det beste.

Her er et lite utdrag fra intervjuet, som kan leses i sin helhet på www.t-nation.com:

“NM: What is the best steroid, in your opinion?

PB: If I had to recommend just one, I’d have to say that Deca has the best risk to benefit ratio. But my absolute favorite drug is Primobolan.

NM: I love Primo, too. People think it’s weak because it doesn’t produce water weight. Deca, on the other hand, bloats me as much as straight testosterone.

PB: You’re telling me! Deca is very bloating. Not all tests cause as much water retention. But some people seem to go for that bloat, don’t they? They equate it with more size.

NM: What drugs don’t you like?

PB: I don’t like testosterone cypionate. It’s a very raw drug. It also makes you depressed. Anadrol is a shit drug. The fact that it’s a 50mg tablet tells you how weak it is.”

***

Primobolan

Primobolan Depot blir ofte brukt i “av perioder” for å ikke tape for mye muskelmasse. Dette er ikke særlig lurt, fordi kroppen ikke får normalisert testosteron produksjonen. I veldig små doser påvirker Primobolan Depot testosteronproduksjonen kun i liten grad. Men da snakker vi om 100 – 200mg i uken. Noe som ikke gir dramatisk muskelvekst.I doser som kroppsbyggere og andre idrettsutøvere bruker vil testosteronproduksjonen påvirkes. Grunnen til at brukere har “av perioder” er (blant annet) for å få i gang kroppens testosteronproduksjon. Da bør man også være helt av anabole steroider.

Ettersom Primobolan Depot er såpass “snill” mot kroppen blir det ofte brukt i veldig store doser, eller kombinert med høyandrogene og/eller toksiske steroider. Mange føler at de kan tillate seg høye doser, men man skal huske på at Primobolan Depot ikke er bivirkningsfritt.

I moderate doser er det sjelden endringer i leverenzymverdier, kolesterolverdier eller blodtrykk. Det betyr ikke at man ikke trenger å ta blodprøver på en kur med Primobolan Depot. Alle mennesker er forskjellige og reagerer forskjellig på anabole steroider

Blodprøver bør alltid tas i forbindelse med kurer. Det samme gjelder for måling av blodtrykket.

Noen kosmetiske bivirkninger kan forekomme. For eksempel fet hud, kviser, økt hårvekst i ansiktet eller på kroppen, og håravfall på hodet.

I “bulke-kurer” kombineres Primobolan Depot ofte med ulike typer testosteron, Anadrol eller Dianabol. På dietter for å oppnå definisjon brukes det med f.eks. Winstrol, Masteron, Halotestin, Equipoise, trenbolon eller Clenbuterol. Ofte brukes mer enn to typer steroider samtidig.

Vanlig dose for menn er 200 – 600 mg i uken. Noen går selvfølgelig høyere enn dette. Men man bør ta hensyn til kroppsvekt, erfaring og alder uansett hvilket steroid man bruker. En ting som er viktig å huske er at selv om Primobolan Depot gir få fysiske bivirkninger så slipper man neppe unna psykiske bivirkninger.

Primobolan Depot blir ofte brukt av jenter, ettersom det ikke har høyandrogene egenskaper som mange andre steroider. Jenter som bruker Primobolan Depot vil høyst sannsynlig oppleve bivirkninger, selv om dosen er lav.

Dosene brukt av jenter ligger på 50 – 100mg i uken, som vanligvis gir bra økning i muskelmasse. Profesjonelle kvinnelige kroppsbyggere bruker nok mye høyere doser. Som de gjør med alle typer anabole steroider, men så ser de også ofte ut som menn.

Ettersom Schering har kuttet produksjon av Primobolan Depot i mange land er det mye “fake” og “underground” på markedet. Original Primobolan Depot blir nå kun produsert i Tyrkia og Spania, men det tar nok ikke lang tid før produksjonen stopper der også. Primobolan Depot blir hyppig forfalsket, så man bør vite hva man skal se etter.

 

Primobolan

Original Primobolan Depot kommer kun i 1ml (100mg) ampuller og 1ml (50mg) ampuller, fra Schering.Primobolan Orals er tabletter, i en mer hurtigvirkende form(acetat). Dette er noe man sjelden ser på det norske markedet. Hvis man får tak i det er det dyrere å bruke enn depot varianten.

Et alternativ som mange bruker er underground. British Dragon lagde tidligere 50mg tabletter som heter Primobol Tablets. Axiolabs lager Primoplex på 25mg. Andre underground produsenter lager også Primobolan tabletter som er høyere dosert enn originalen.

Vanlig dose med tablettene for menn er 75 – 150mg om dagen. Noe som lenge har vært populært er å kombinere Primobolan tabletter med injeksjoner. Da får man en raskere start på kuren. En fordel med tablettene er at det er lettere å holde stabile blodverdier enn ved bruk av Primobolan Depot.

Primobolan tabletter er ikke C-17-alfa alkylert, så det er mye mildere for lever og nyrer enn f.eks. Dianabol. Primobolan Orals og Primobolan Depot er veldig like. Bivirkningene og virkningene er de samme. Den eneste forskjellen er styrken, halveringstiden og at tablettene virker raskere.

Også Primobolan Orals vil påvirke testosteronproduksjonen i de dosene som kroppsbyggere bruker. En studie i Tyskland i 1970 fikk mer enn halvparten av pasientene, som fikk 30 – 45mg metenolon acetat daglig, reduksjon av gonadotropin på 15 – 65 %. Denne dosen er langt lavere enn det kroppsbyggere bruker.

Primobolan

17beta-Hydroxy-1-methyl-5alpha-androst-1-en-3-one
Formel: C20 H30 O2
Generisk navn: Metenolon enantat/acetat
Sporingstid(enantat): Ca 4 – 5 uker
Halveringstid: Enantat: 10,5 dager/Acetat; ca 3 dager
Kallenavn: Prim, Primo

Bivirkninger:
Kviser
Hårvekst
Fet hud
Hårtap
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:
1. T-nation.com
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud
5. Comparative studies about the influence of metenoloneacetate and mesterolone on hypophysis and male gonads. Petry R, Trenkner G, Senge T, Hienz HA, Mauss J, Rausch-Stroomann JG.

Foto:  Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2023 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?