Treningsredskaper og apparater

Her har vi testet en del trenings redskaper og enkle apparater, så du slipper å kaste bort pengene dine på søppel som ikke virker.

Flere av disse apparatene er fra TvShop, hvor de reklamerer med mye svada. Vi tar også med hva reklamen lover i forhold til karakterene vi gir.

Hvis du ser en reklame på TvShop som høres for bra ut til å være sant, så er det nok det.

Karakterer: 0 – 6

 

 

Fat Track II

 Treningsutstyr

Dette er et nyttig verktøy hvis man driver med kroppsbygging eller fitness. I pakken får man med en fett kaliper og et parktisk målebånd.

Målebåndet kan festes i håndtaket, så trykker man på knappen og båndet strammes. Det gjør måling av muskler mye lettere. I motsetning til mange andre kalipere er denne digital, så man slipper mas med å regne ut selv.

Den kan lagre tre personer i minnet. Det følger med instruksjoner om hvordan man skal klype huden riktig. De har også en nettside med enda bedre instruksjoner. Den fungerer ved at man klyper i fettet ved brystet, magen og låret. Så regner den ut fettprosent. Dette er selvfølgelig lagt fra en eksakt vitenskap, men gir et cirka tall. Det duger til å kunne se om man får noe fremgang når man er på diett.

Et tips for dere som kjøper denne og skal bruke den for første gang. Gå inn på nettsiden og last ned instruksjoner. Prøv mange ganger til du finner den beste måten å måle. Fat Track II lages av Accufitness og kan kjøpes på nettet.

Karakter: 3

 

Micropack

 Treningsutstyr

Dette er egentlig en gammel “svensk oppfinnelse”. Da jeg var i Sverige for rundt 10 år siden var det noen svenske pensjonister som lagde slike til venner og kjente. Og man kan lett lage en selv. Man lager en “pute” av f.eks. lin som fylles med hvete, ris, bygg eller lignende typer korn. Så legger man den i microbølgeovn i et par minutter. Så kan puta legges på stedet man ønsker å varme opp.

Disse er kjempebra til å varme opp muskler som er stive eller støle. Det øker blodsirkulasjonen som setter fart på helbredelsesprosessen. Det er imidlertid viktig å ikke bruke varme på “nye” skader. Hvis du tråkker over eller skader deg på annen måte bør det kjøles ned.

Dere som ikke fikk ståkarakterer i håndarbeid på skolen kan kjøpe disse på apotek eller helsekost butikker for rundt 200kr.

 

Karakter: 5

 

Ispose

Treningsutstyr

Til akutte skader er dette den beste løsningen. Noen av dere har kanskje hørt om PRICE prinsippet!? Det betyr; P(protection), R(rest), I(ice), C(compression), E(elevation).

Hvis du får en akkutt skade er det viktig å kjøle ned skaden så man hindrer for mye hevelse og smerter. Har man en ispose i treningsbagen kan man få gjort noe umiddelbart. Det kan gjøre at skaden helbredes fortere og man får kommet tilbake i trening.

En ispose som denne klemmer man på for å sette igang en kjemisk prosess. Posen blir iskald på sekunder. En ispose veier ikke mer en rundt 300gram og tar ikke stor plass. På apotek kan de kjøpes for rundt 20 – 30kr.

Karakter: 5

 

Sportsteip

 Treningsutstyr

Sportsteip er også fint å ha i treningsbagen. Hvis man tråkker over, eller får smerter i håndledd eller lignende så kan sportsteip redde treningsøkten fra å gå i vasken.

Det kan være lurt å lære seg hvordan man teiper for å få best effekt og så man ikke stenger av blodsirkulasjonen. Teip kanogså være viktig i forhold til PRICE prinsippet. En rull med sportsteip koster rundt 20kr litt avhengig av hvor man kjøper det. Det fåes på apotek og de fleste sportsbutikker.

Karakter: 4

 

Merida Step Starter

 Treningsutstyr

Denne er utrolig liten, veier ingenting og koster ikke mer enn 400kr på XXL. I forhold til Lateral Thigh Trainer er denne mye lettere å bruke. Man går rett opp og ned, og ikke til sidene så man bruker ikke like mye krefter som med Lateral Thigh Trainer.

Til gjengjeld orker man å holde på mye lengre. Den er behagelig å gå på og bråstopper ikke som Lateral Thigh Trainer. Merida er jo også er kjent merke, som pleier å ha bra kvalitet.

Den har en digital skritt teller som også har klokke, og sikkert flere andre funksjoner man ikke trenger. Størrelsen er omtrent 1/3 av Lateral Thigh Trainer, og det samme er prisen. Hvis du ønsker et lite aerobisk apparat er denne å anbefale.

Karakter: 5

 

Håndvekt sett

Treningsutstyr

Kan ikke få sagt så mye spennende om vanlige hantler. I denne lille kofferten får man med 15kg i vekter, inkludert to stenger og låser. 4 skiver på 0,5kg, 8 skiver på 1kg. Låsene er til å skru på stanga.

Selv om disse ikke er spesielt tunge er de greie hvis man skal reise og trenger å ha med seg noe. Det er jo heller ingenting i veien for at man kjøper ekstra vekter. Til 150kr er ikke dette noe dårlig kjøp, hvis man vet hva man skal bruke det til. For nybegynnere anbefaler jeg et abonnement på helsestudio.

Karakter: 4

 

Vektløfter belte – Valeo

 Treningsutstyr

Vektløfter belter finnes i flere typer materiale. Denne fra Valeo er ganske spesiell. Den minner litt om stoffet i dykkerdrakter, men det er litt tynnere og stivere. Beltet er allikevel mykt og fleksibelt. Beltet er veldig bredt og gir veldig god støtte til ryggen. Det gjør også ryggen varm, noe som er veldig positivt.

I stedet for en vanlig beltespenne, som mange vektløfter belter har, har dette beltet en klemme og borrelås. Borrelåsen hindrer beltet i å være i veien når man trener.

Jeg kjøpte dette beltet rundt 1993 og det fungerer like bra i dag, 14 år etter. Jeg trodde faktisk ikke det skulle vare så lenge da jeg kjøpte det, så jeg er overrasket over kvaliteten. Hvis du vurderer å kjøpe vektløfter belte så gå for et fra Valeo. De har også mange andre typer belter og mye annet utstyr. Jeg kjøpte dette i Norge, men vet ikke om det selges her lengre. Det kan helt sikkert bestilles fra Valeos nettside.

Karakter: 6

 

Leg Stretcher

 Treningsutstyr

Hvis du ønsker å komme ned i spagat, og ikke har en treningspartner, kan dette være et bra redskap. For folk som driver med kampsport er det også verdt å bruke 400kr på en Leg Stretcher.

Eneste ulempen er at man må bruke ganske mye krefter på å dra beina fra hverandre. Man blir veldig fort sliten. En annen sak er at kvaliteten ikke er veldig høy, så den blir liksom litt pinglete. Men hva kan man forvente for 400kr i dag. Mobech selger den for 395kr og Fighter Sport selger den for 325kr.

Hvis du driver aktivt med kampsport og det er viktig å bli mykere vil jeg anbefale en stretcher med vinsj, selv om de er mye dyrere.

Karakter: 3

 

Mechanical Leg Stretcher

 Treningsutstyr

Som sagt er; er du virkelig ute etter å komme i spagat på så kort tid som mulig kan dette være løsningen. De fleste mekaniske strekkere har en vinsj som kan stoppes på det punktet man ønsker.

Før man bruker denne bør man varme skikkelig opp. En metode for å få best effekt er å trene beina tungt før man bruker apparatet. Det vil gjøre at musklene i beina ikke jobber mot deg. Det kan også være smart å bruke “kontraksjon/tøyning” metoden. Hvor man presser beina sammen i 10 – 20 sekunder, for så å slappe av og tøye lengre. Et annet bra tips for å få bra utbytte er å bruke den etter en dag i slalombakken.

Når man bruker en mekanisk strekker er det veldig viktig å sette seg godt inn i stolen, så man ikke setter kneet i en vinkel så de får press fra siden.

Det kan føre til store kneskader på kort tid. Dette er et av de bedre treningsapparatene jeg har prøvd, og jeg kom i spagat etter ca 4 mnd med daglig tøyning. Prisen er riktignok ganske stiv. Den koster 2500kr hos Fighter Sport. Har du råd så er det absolutt et effektivt hjelpemiddel.

Karakter: 5

 

Ab Energizer

Treningsutstyr

Dette er et belte som skal trene magen ved bruk av elektriske impulser. Den har to stk dingser som festes til beltet med en knapp(samme som på regnjakker). Hver dings bruker 1 stk litium 3 V batteri(klokkebatteri).Beltet kan også utvides ved at man kjøper to stk dingser til. Det medfølger også en flaske med gel, så man får bedre overført de elektriske impulsene til magemusklene. Det finnes apparater som bruker elektriske impulser som kan få muskler til å kontrahere kraftig, men ABEnergizer er ikke en av dem. Det sier seg selv at man ikke får nok kraft ut av et klokkebatteri. Den er så svak at det kun føles som om noen skjærer ytterst i huden med en kniv.

Magemusklene blir ikke påvirket i det hele tatt. Og batteriene er ikke gamle. Dette apparatet er bare smertefullt. Så lenge musklene ikke blir kontrahert vil man ikke trene dem. Spar deg selv for mye smerte og ikke kast bort penger på slik søppel. Dette funker ikke. PS. Denne har vi ikke sett på norsk “TVShop”, men selges ofte som: “as seen on tv”.

 

Karakter: 0

 

Ab Motion Slider/Ab Max Glider

 Treningsutstyr

Dette er en “forbedring” av et eldgammelt apparat. Den trener riktignok mage og rygg, men er langt fra den mest effektive måten å trene disse musklene.Man står på knærne og lener seg fremover, så drar man seg tilbake igjen. Spør du meg så er dette ineffektivt og tidkrevende. Det vil heller ikke være noen effektiv måte å gå ned i vekt på, hvis det er ønsket. Ikke særlig bra for mennesker med ryggproblemer.

Kan til nød være greit hvis man kjører den som en del av et mageprogram med flere andre øvelser. Apparatet aktiviserer en del støttemuskulatur, det er vel det mest positive med denne.

 

Karakter: 2

 

Ab Flex

 Treningsutstyr

Denne anordningen er virkelig noe av det idiotiske jeg har prøvd. Man skal dytte magen innover og holde igjen. Det følger også med flere gummistrikker så man skal kunne øke belastningen når man blir sterkere.Ja, selvfølgelig vil man trene magemusklene, men man kunne like gjerne kjøpt to planker, spikret dem sammen til et “kors”, og hatt en like bra redskap. For under 20 kroner.

Sorry, men fortsatt er helt vanlige crunches ti ganger så bra. Og for å brenne fett vil ikke noen minutter daglig med denne gjøre noen forskjell. Det har kommet en ”ABFlex2”, som har litt nyere design, men med samme prinsipp.

 

Karakter: 1

 

Gym Form Plus

Treningsutstyr

Enda et belte med elektriske støt. Denne er det faktisk litt kraft i, og den klarer å få magemusklene til å kontrahere litt. Den har flere forskjellige programmer, og man kan stille inn hvor sterke støt man vil ha. Den tar også på de skrå bukmusklene ved hjelp av to ekstra “pads” i beltet.Den har tids ur, som nedteller, og kan settes på opp til 30 min. Den drives av 3 stk AAA batterier, så den er mye kraftigere enn ABEnergizer. Det følger med ledninger med “pads” så man kan bruke den på armer og bein også. Selv om denne sikkert ville gitt noe slags resultater hvis den ble brukt 2-3 timer, på full guffe, hver dag i 3 måneder, så vil den ikke punktforbrenne.

Den er heller ikke bedre enn å kjøre vanlig crunches. Bygge muskler med elektriske impulser er nok ikke så effektivt. Hvis man har bra magemuskler så kan kanskje bruk av GymForm, over lang tid, gjøre muskulaturen litt hardere.

 

Karakter: 1

 

Ab Crunch Trainer 2

 Treningsutstyr

Dette apparatet fra Weider er noe av det beste som er funnet opp for å kjøre magen. Den gjør at man kan komme litt høyere opp på hver repetisjon. Man kan også “tyne ut” et par reps ekstra ved å hjelpe til med armene på bøylen.Nå har vi heller ikke sett denne på “TvShop” i Norge, men ville ta den med fordi folk kan få vite hva som funker. Den har heller ikke noen punktforbrennende egenskaper, men så har vel heller ikke Weider påstått det. Skal man ha noe for å trene magen med så er dette redskapet å kjøpe.

 

Karakter: 5

 

Ab King Pro

Treningsutstyr

Ab KingPro er den dyreste måten å kjøre crunches. Man kommer litt lengre ned enn ved å kjøre vanlige crunches men det ikke verdt å kaste bort 1500 kroner på 5 cm. Som heller ikke har så mye å si for magemusklene.Den vil heller ikke punktforbrenne som reklamefilmen lover. Når de ljuger om en såpass viktig ting så ville jeg ikke stolt på at apparatet er i noen bra kvalitet. Her får man også med et par “tøffe treningshansker”, makan til fjas. Hva skal man med treningshansker til en AbKing…? De fleste som kjøper slike apparatet kjøper seg egentlig et veldig dyrt klestativ.

Bruk heller pengene på et halvt år på helsestudio, hvor du har tilgang til mange apparater og ekspertise. Denne øvelsen kan man lett gjøre på et gym uten å kjøpe en dyr Ab KingPro. “Roman chair” finnes på de fleste treningssentre og er mye bedre. Samme med “Rope crunch”. Vanlige crunches fungerer også minst like bra som Ab KingPro. Og det kan du gjøre gratis!

 

Karakter: 2

 

Power Rider

Treningsutstyr

Denne er bare helt håpløs. Hva som egentlig er poenget med den er jeg ikke sikker på. Etter min mening er dette et ekstremt dyrt klesstativ. Den trener ingen muskelgrupper spesielt bra.Hvis man jokker lenge nok frem og tilbake vil man sikkert brenne noen kalorier, men en gåtur gjør bedre nytte. Eller vanlig knebøy uten belastning.

Karakter: 1

 

Dra reimer

Treningsutstyr

Reimer er et supert verktøy. De avlaster underarmene, og gjør at man kan løfte tyngre vekter. Hvis man bruker reimer i øvelser som nedtrekk og roing kan man flytte fokuset fra grepet til latsen.

Det gir en kjempefordel. Man kan trene latsen mye mer effektivt når man slipper å slite med å holde fast vektene. Reimer er ikke spesielt dyrt. Et par koster vanligvis rundt 100kr. Lær reimer er bedre enn stoff reimer.

Karakter: 6

 

Training hooks

Treningsutstyr

Dette er for så vidt et greit nok redskap. Problemet er at den er for glatt inne i kroken. Så vektstenger sklir alt for lett, og det blir vanskelig å ha kontroll på stanga.

Vanlige “dra reimer” er mye bedre og billigere. En ting disse faktisk er bra til er å flytte gipsplater. Men til vekttrening har de begrenset verdi.

Karakter: 3

 

Knee Wraps

 Treningsutstyr

Alle som trener kroppsbygging eller styrkeløft bør vurdere å kjøpe disse. De strammes rundt knærne, og gir en kjempebra støtte. Selv om mange ikke har problemer med knærne når de kjører knebøy eller beinpress. Så er kneskader veldig vanlig.

Disse kan forebygge skader og er vel verdt 200kr. De er laget i kraftig stoff og er veldig elastiske. Styrkeløftere og kroppsbyggere bruker ofte slike under trening. Når de festes skikkelig kan man faktisk klare å løfte mer enn vanlig pga elastikken. Fåes på Mobech.no

Karakter: 6

 

Lateral Thigh Trainer

 Treningsutstyr

Hvis man skal høre på alt TvShop sier om dette apparatet så ville den få bunnkarakter. For den kan ikke gjøre alt de lover i reklamen. Som et tilskudd til vanlig trening, kan den ha noe for seg.

Den fungerer omtrent likt som vanlige trappemaskiner, bortsett fra at den også går fra side til side. En negativ ting er at belastning “spaken” ikke gir noe særlig mer belastning. Den har heller ingen demping, så når man tråkker ned bråstopper det.

Hvis man ønsker å gå ned i vekt og ikke har peiling på trening er treningssenter et mye bedre alternativ. Apparatet har også en skritt teller med klokke, og noe de kaller en kalori teller…

Karakter: 3

 

Rehband Knee Support

 Treningsutstyr

De som sliter med kneskader eller driver med idrett hvor sjansen for kneskader er stor, bør vurdere å kjøpe disse.

Gir veldig god støtte og varmer opp knærne. Håndball spillere, fotball spillere eller kampsport utøvere kan ha stor nytte av slike. Selv om de koster 400kr pr stk så varer de lenge og har høy kvalitet.

Til vektløfting gir de ikke like mye støtte som Knee Wraps, men man kan ha dem på under hele økten og de gir mye varme.

Karakter: 6

 

Magnesium

 Treningsutstyr

De som har sett styrkeløft eller strongman konkurranser på tv har sikkert sett det hvite pulveret utøverene har på hendene. Det er magnesium pulver. Magnesium gir et mye bedre grep.

Det er spesielt bra hvis man svetter i hendene, eller ikke er sterk nok i underarmene. Det gir ikke avlastning som dra reimer gjør men et bedre grep kan være en stor fordel og sikkerhet ved tunge løft.

Magnesium kommer i blokker, og kan kjøpes billig på apotek eller noen helsekost butikker.

Karakter: 5

 

Sauna Belt

 Treningsutstyr

Hvis du virkelig har for mye penger og fritid så er dette noe for deg. Sauna Heat Belt er i sin egen klasse når det gjelder penger i dass. I reklamen påstår de at dette beltet skal få deg til å svette og bli så varm rundt magen at kaloriene renner av.

De fleste vet at vanlig sauna ikke er direkte slankende, men at det kun er vann man kvitter seg med. Vannet vil komme tilbake så fort man begynner å drikke. Dette beltet blir riktignok varmt men man begynner ikke å svette engang. Folk har faktisk fått brannskader av å bruke Sauna Belt.

Disse beltene selges både på TvShop og i butikker. Vi fant denne på Rema 1000 til 99kr, men vi har sett at de selges ganske dyrt på TvShop. Ikke kast bort penger på noe søppel som dette!

Karakter: 0

 

Bullworker

 Treningsutstyr

Litt komisk og retro, men fortsatt i salg i flere treningsbutikker. Bullworker var veldig populær på 1980 tallet. Mange unge menn brukte den flittig i håp om en større brystkasse.
Den trener som sagt hovedsaklig brystet ved at man bøyer den stive fjæren. Til et hjemme-gym er den helt grei, men har man tilgang til helsestudio så er det et mye bedre alternativ.

 

Karakter: 3

***

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?