Anavar – Oxandrolon

Anavar eller oxandrolon er et oralt steroid. Det er lavandrogent og har også lav anabol effekt. Hos menn gir det ikke noen dramatisk økning i muskelmasse eller kroppsvekt, men styrken kan øke mye på kort tid.Anavar kom for første gang i 1964 fra legemiddelfirma Searle Laboratories i USA. Det ble laget som et veldig mildt anabolt steroid som skulle kunne brukes trygt for å fremme vekst også hos barn.Mange vil kanskje synes at dette høres usannsynlig ut. Fordi anabole steroider er kjent for å stoppe høydevekst hos unge gutter, ved å lukke epifyseskivene i knokler. Dette er faktisk en bivirkning av for høye østrogen nivåer. Som kommer blant annet ved aromatase.

Østrogener også er en grunn til at jenter ikke blir like høye som menn. Anavar ble også lenge brukt i behandling av beinskjørhet hos kvinner. I USA på 1980 tallet fikk anabole steroider mye negativ omtale pga misbruk innen kroppsbygging. Searle Laboratories sluttet å produsere Anavar i 1989.

En stund etter fortsatte Bio-Technology General Corporation(BTG) å produsere Anavar i USA på lisens, med varenavnet Oxandrin. Oxandrin produseres nå av Savient Pharmaceuticals Inc. Oxandrolone SPA, fra SPA Milano Company, har lenge vært den mest tilgjengelige versjonen i Europa.

Anavar

I dag brukes Anavar fortsatt i behandling av beinskjørhet. Men også ved tap av muskelmasse etter operasjoner, kroniske infeksjoner og mennesker som har problemer med å holde en normal kroppsvekt, f.eks. etter langvarig bruk av kortison.Nå produseres Anavar også av mange forskjellige underground produsenter. Blant de mest kjente underground Anavar var Oxanabol Tablets fra BritishDragon. Disse produseres ikke lengre, men det dukker stadig opp nye navn, som for eksempel AxioLabs og Eurochem Laboratories.

Skal man bruke underground steroider bør man være klar over farene og ha sett laboratorietester av produktene. Folk har faktisk dødd av å bruke slike medikamenter. Ikke ta sjansen på at det ikke kan skje deg!Anavar er et derivat av dihydrotestosteron(DHT), og aromatiserer derfor ikke til østrogener. Som andre derivater av DHT vil Anavar kunne føre til forstørret prostata, kviser, hår tap og lignende. Men Anavar er ikke blant “verstingene”. De som får Anavar medisinsk i USA må gjennom årlige kontroller av prostata.

Det at Anavar ikke aromatiserer til østrogener har også mye å si for kroppens testosteronproduksjon. Høyt nivå østrogener gir negativ feedback til hypotalamus, som svarer med å kutte utskillelsen av LH og FSH fra hypofysen.Anavar i lave doser vil ikke påvirke testosteronproduksjonen. Men som med alle steroider i høye doser vil også dette steroidet påvirke testosteronproduksjonen.Anavar er C-17-alfa alkylert. Noe som tilsier at lever og nyrer kan få skader. I motsetning til andre alkylerte steroider er Anavar blant de “snilleste” mot leveren. De fleste vil få høyere leververdier men vanligvis blir ikke leveren skadet i moderate doser.

I følge produsenten Savient Pharmaceuticals, Inc. vil 60 % av stoffet fortsatt være intakt når det utskilles i urinen. De anbefaler jevnlige blodprøver for å følge med på leverenzymverdiene og andre verdier som er vanlig å holde under oppsyn ved medisinsk bruk av anabole steroider. Dette er noe som steroidbrukere bør ta til seg og praktisere. Alle som bruker anabole steroider bør ha en lege som kan hjelpe dem med å følge med på blodprøver.

Noe av det man bør følge med på er kolesterolverdiene. Som ved bruk av Anavar høyst sannsynlig vil endre seg i negativ retning. Dette kan føre til økt sjanse for hjertesykdom og hjerteinfarkt. Endring i triglyserider er heller ikke uvanlig.

Anavar fører vanligvis ikke til noe væskeretensjon, men det gir bra styrkeøkning. Av den grunn blir det ofte brukt av styrkeløftere og andre kraft idretter hvor utøvere er avhengige av å holde en vektklasse.

Styrkeøkningen man får av Anavar skyldes blant annet at det øker kreatinfosfat syntesen og mange bruker kreatin som kosttilskudd sammen med Anavar for å forsterke denne effekten. Halotestin og metyltestosteron er også vanlig for styrkeløftere og “strongmen” å kombinere med Anavar for å forsterke styrkeøkningen.

Anavar

Anavar er et populært steroid blant konkurrerende kroppsbyggere. Anavar gjør muskulaturen hardere og blir ofte brukt i kombinasjon med steroider som f.eks. Primobolan, Equipoise, Winstrol, Masteron og trenbolon, like før kroppsbygger konkurranser.Anavar blir også brukt som del av bulk-kurer. Da ofte i begynnelsen av kuren for å øke styrken. I slike kurer blir det ofte kombinert med Deca-Durabolin, Dianabol og forskjellige testosteronprodukter. En populær stack er Anavar, Deca-Durabolin og testosteron enantat.

Ved kombinasjon av 2 forskjellige C-17-alfa alkylerte steroider pleier kurene å være veldig korte, maks 6 uker. Dette kan være veldig hardt for lever og nyrer.Anavar har veldig kort halveringstid. De som ønsker stabile blodverdier pleier å ha to inntak i døgnet. I en studie ble blodverdiene målt 10 timer etter oralt inntak, som viste en jevn økning av konsentrasjonen. Mens mellom 10 og 18 timer etter inntak falt konsentrasjonen med 73 %.
Oxandrolon kommer vanligvis i tabletter på 2,5mg og under flere navn enn Anavar. Underground laboratorier har ofte høyere doserte tabletter. Vanligvis er de på 10mg.

Vanlig dose for menn er 15 – 25mg daglig. Dosen deles vanligvis opp i flere mindre inntak som fordeles utover dagen. Vanlig dose for kvinner ligger på 5mg daglig. Selv om dette steroidet ofte brukes av kvinnelige kroppsbyggere er det ikke trygt for jenter. Jenter kan få alvorlige varige bivirkninger.

 Anavar

17b-hydroxy-17a-methyl-2-oxa-5a-androstane-3-one
Formel: C19 H30 O3
Generisk navn: Oxandrolon
Sporingstid: ca 3 uker
Halveringstid: 8 – 9 timer

Bivirkninger:
Høye leververdier
Oppkast
Kvalme
Diaré
Nedsatt testosteronproduksjon i store doser
Søvnproblemer
Humørsvingninger
Økt kjønnsdrift
Depresjon
Økt eller nedsatt appetitt
Allergiske reaksjoner

***

Kilder:
1. Wikipedia.com
2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
4. Oxandrin.com
5. Short-term oxandrolone administration stimulates net muscle protein synthesis in young men. Sheffield-Moore M, Urban RJ, Wolf SE, Jiang J, Catlin DH, Herndon DN, Wolfe RR, Ferrando AA. Department of Surgery, University of Texas Medical Branch, and Shriners Burn Hospital for Children, Galveston 77550, USA

Foto:  Steroider.Net og innsendte bilder

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?