Lever

Leveren er et av kroppens viktigste renseorganer. Blodet blir renset i leveren og alle typer anabole steroider må innom leveren. Leveren tåler utrolig mye juling og reparerer seg hvis den får skader.De farligste steroidene er de orale(tabletter) som er C-17 alfa alyklerte. Som Anadrol Winstrol og Dianabol.

Tabletter må gjennom “en ekstra prosess”. Etter å ha blitt svelget ned i magen når steroidet leveren via portvenen.I leveren blir stoffet helt eller delvis ødelagt eller sent videre ut i blodbanen i sin opprinnelige form. For å overleve “behandlingen” i leveren er noen typer anabole steroider C-17 alfa alyklerte, hvor det er gjort en endring i steroidmolekylet.Det er kjent at Anadrol kan føre til leverkreft og det er heller ikke umulig med Dianabol eller andre typer anabole steroider.

Langvarig bruk av anabole steroider kan hos enkelte gi utvikling av blodcyster eller svulster i leveren.
Det er vanlig er at ALAT og ASAT (lever enzymer) verdiene blir høye på en kur. Dette indikerer en betennelsestilstand i leveren. Høye verdier vedvarer ofte en god stund etter avsluttet kur.

Det finnes tilfeller hvor folk har fått gulsott av steroidebruk, som skyldes opphopning av gallefargestoff i blodet. Ved bruk av steroider som ikke er toksiske er det sjelden noen voldsom endring i leverenzym verdiene, men dette gjelder friske mennesker.

Derfor er blodprøver utrolig viktig.

ASAT

ASAT er en forkortelse for “aspartat aminotransferase”. Kalles også “GOT”.

ASAT er et enzym som først og fremst finnes inne i de levercellene og hjertecellene. Hvis leveren eller hjertet utsettes for skade, lekker enzymet ut av cellene og kan finnes i blodet hvis man tar en blodprøve.

ALAT

ALAT er en forkortelse for “alanin aminotransferase”. Kalles også “GPT”.

ALAT er et enzym som særlig finnes inne i levercellene. Hvis leveren overbelastes eller utsettes for skade, lekker enzymet ut av cellene og kan finnes i blodet hvis man tar en blodprøve.

GT

GT er en forkortelse for “gamma – glutamyltransferase”.

Finnes i lever, nyre, pancreas og prostata. GT-syntesen i leveren induseres lett av en rekke medikamenter og alkohol.

***

Blodprøve tolkning er ikke alltid like lett for folk som ikke har gjort det før, og det er en grunn til at leger har lang utdannelse. La legen din hjelpe deg med å tolke blodprøvene, og gi deg råd ut i fra verdiene. Det er legens jobb og plikt.

Hvis ikke han er villig til det så finn en annen lege. Det er veldig viktig å ha en med medisinsk utdannelse som støtte når man skal bruke hormoner på egenhånd.

Ta hensyn til leveren og ta blodprøver! Blodprøver er det aller viktigste for å forebygge problemer. Mange tror at teknologien og legene har kommet så langt i 2007 at leverskade ikke er noe problem. Desverre er ikke bare å bytte ut leveren hvis noe går galt.

Klikk her for å lese om en av Steroider.Nets brukere hvor leveren virkelig holdt på å si takk for seg...

***

Kilder:
1. Furst.no
2. Lommelegen.no
3. Msa.ahus.no
4. Anabolics 2006, William Llewellyn
5. Mandom, mod och morske män, Tommy Moberg og Gunnar Hermansson

 

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?