Nyrer

Nyrene er viktige renseorganer som renser blodet for giftstoffer. Blodet går inn i nyrene, og ut igjen renset. Avfallstoffene og vann går ut med urinen.I forhold til stress og skader på nyrene er det noen steroider som er verre enn andre.Alle steroider som kan omdannes til østrogener i kroppen kan også være farlig for nyrene. Disse steroidene fører ofte til høyt blodtrykk og stor salt- og væskeretensjon.Ved inntak av orale steroider som er C-17-alfa alkylerte opplever mange nyresmerter. Også noen injiserbare steroider kan være hardt for nyrene. Trenbolon er kjent for at brukere ofte får veldig mørk farge på urinen. Noen får også blod i urinen av trenbolon.

De steroidene som er minst farlig for nyrene er Primobolan, Deca Durabolin og Equipoise. Winstrol og Anavar kan ikke omdannes til østrogener men ettersom begge er C-17-alfa alkylerte bør man allikevel være oppmerksom på nyrene.

Bruk av anabole steroider vil øke sjansen for svulst i nyrene, nyresvikt og andre nyresykdommer.

Den kjente kroppsbyggeren Flex Wheeler fikk nyresvikt i 1999 og måtte legge opp. Flere andre kjente kroppsbyggere har vært igjennom livreddende behandling med dialyse og nyretransplantasjon etter å ha brukt anabole steroider.

Brukere kan få ganske store smerter som ofte starter med stikkende smerter i ryggen eller over hoftebeinet.

De fleste brukere inntar store mengder vann for å forebygge problemer med nyrene. Det er vanlig å drikke 3-4 liter vann hver dag.

Alkohol kan skape ytterlige problemer. Alkohol og anabole steroider hører ikke sammen!

Hvis man får smerter i nyrene kan inntak av vann hjelpe mot smertene, men man bør allikevel oppsøke lege og få tatt en blodprøve.

Det finnes også en mulig link mellom bruk av anabole steroider og Wilms tumor. Dette er en kreft type som vanligvis rammer barn og sjelden rammer voksne mennesker. Foreløpig er det for tidlig å si noe sikkert om dette, men det er greit å ha i bakhodet hvis man bruker anabole steroider.

Husk at det er lange ventelister på organdonasjon i Norge. Du kan ikke bare gå til legen og bytte nyrene hvis du har ødelagt dem med anabole steroider.

***

Kilder:
1. Anabolics 2006, William Llewellyn
2. Mandom, mod och morske män, Tommy Moberg og Gunnar Hermansson
3. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?