Blitz syklus

Ordet “blitz-syklus” stammer fra 2. verdenskrig og tyskernes ”blitz krieg”. Blitz er tysk for “lyn”, “glimt” eller “blits”.
Tanken bak “blitz-syklus” er å sjokkere kroppen. Bytte steroid ofte så kroppen ikke rekker å tilvende seg et steroid. Tanken er at hvis kroppen venner seg til et steroid så vil man få mindre effekt.
På en “blitz-syklus” brukes ofte én type steroid i ca 2-3 uker for så å bytte til et annet steroid, mens dosen forholdes på samme nivå. Ofte brukes orale og intramuskulære steroider annenhver gang.
Noen brukere sverger helt til denne typen kur, mens andre synes det er tull. “Blitz-syklus” sliter sannsynlig hardt på kroppen hvis man bruker flere forskjellige orale steroider.
Problemet med “blitz-syklus” er det at kroppen ikke har en type reseptorer for Dianabol og en annen type for Deca-Durabolin. Hvor virkningsfullt det er kan derfor diskuteres.
Det florerer av lignende teorier på nettet og i bøker skrevet av “steroid guruer”. Det kan være verdt å merke seg at det ofte ligger svært lite vitenskap bak disse teoriene. Spesielt unge brukere bør ha dette i bakhodet når de leser slike nettsider og bøker.
Nå skal du få se et eksempel på en kur som kanskje ser imponerende ut ved første øyekast. For en nybegynner eller bruker med lite kunnskap ser den kanskje veldig profesjonell ut.
Dette er en typisk “blitz-syklus” fra en av de mest kjente “bole bøkene” gjennom tidene. La oss se litt nærmere på hvordan denne kuren egentlig vil se ut…
Doseringen er ganske uforståelig. Blodverdiene vil svinge kraftig. Her er en oversikt over samlet ukentlig inntak av de forskjellige preparatene:
Uke 1: 140mgUke 2: 375mgUke 3: 760mgUke 4: 1110mg

Uke 5: 995mg

Uke 6: 280mg + hCG

Uke 7: 210mg + hCG

Uke 8: 575mg

Uke 9: 1190mg

Uke 10: 980mg

Uke 11: 495mg

Uke 12: 210mg + hCG

Uke 13: Kun hCG

Uke 14: Kun hCG

Omtrent slik vil dette inntaket se ut:
Vi har ikke tatt med hCG i tabellen over. I uke 6, 7 og 12 tas hCG i tillegg til anabole steroider men det er umulig å vite hvor mye testosteron kroppen vil produsere med grunnlag i dette.
I uke 1-3 er det satt opp Dianabol i moderate doser. Dianabol virker raskt så effekten vil komme allerede etter noen få dager. Opptrappingen er forsåvidt grei nok.
I uke 2-4 er det satt opp Deca-Durabolin. Her begynner kuren å se rar ut. Deca-Durabolin har en halveringstid på ca 15 dager. Den merkbare effekten av Deca-Durabolin vil ikke komme skikkelig i gang før etter 3-4 uker. Og da er jo hele blitz prinsippet skakkjørt allerede. Det vil ikke bli den overlappingen etter Dianabol som det ser ut som på papiret. Skulle det vært logisk måtte Deca-Durabolin gi effekt fra samme dag eller dagen etter inntaket.
Det samme gjelder for inntaket av testosteron enantat. Effekten kommer ikke før lenge etter inntak. Skulle det vært logisk burde Deca-Durabolin og testosteron enantat vært tatt lang tid i forveien.
Og hva er poenget med at dosene skal høyt opp og så langt ned midt i kuren? Er det ikke bedre med en jevn tilførsel? Stabile blodverdier? Denne kuren er jo en berg og dalbane for kroppen.
Inntaket i denne kuren sammenlignet med kroppens naturlige testosteron produksjon er også interessant. Selv om effekten ikke kommer akkurat der hvor inntaket er satt opp kan vi titte på det høyeste inntaket som er på 1190mg i uke 9. Det er 17 ganger så mye som kroppen lager på en uke selv. Er en så høy dose virkelig nødvendig?
Vi kunne også satt opp en tabell som viser når de forskjellige steroidene egentlig virker og når konsentrasjonen av steroidet i blodet egentlig er på sitt høyeste. Men vi regner med at dere allerede har tatt poenget?!

Før man begynner på en kur som noen har satt opp er det lurt å prøve å analysere hva som egentlig skjer når man inntar steroidene på den måten og i de dosene som er satt opp.

Gjør man ikke det kan det fort gå skikkelig galt! Ikke tro på alle luringer som har en mening om anabole steroider. Skal du bruke anabole steroider er det DITT ansvar, DIN kropp og DU som vil sitte igjen med problemene i ettertid. Ikke han luringen du traff i et forum på nettet og som du ikke engang vet hva heter…
Bare for å spore av litt så hadde vi lyst til å vise dette bildet. Et kosttilskudd hvor produsenten har utnyttet navnet på “blitz syklus” for å selge produktene.
Det er ikke så uvanlig at produsentene gjør slikt for at produktene skal virke mer spennende for folk som ikke har så veldig stor innsikt i hva de egentlig bruker pengene sine på.

***

Kilder:
1. Anabolic Reference Guide, Bill Phillips

2. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig

Foto: Fizogen.com & Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?