Syklusteori

Enhver bruk av anabole steroider bør skje i samråd med og overvåkes av en lege. Anabole steroider er reseptbelagte legemidler som ved feil bruk kan ødelegge et menneske for livet.
Muskeloppbyggende trening går ut på å ”skade” mest mulig muskelfibre gjennom tung vekttrening med høy intensitet. For så at kroppen reparerer muskulaturen, når man hviler og spiser. Omtrent som et arr blir etter en kuttskade. Tykkere enn huden rundt. Ved å påføre kroppen hard belastning på musklene vil kroppen prøve å tilpasse seg den nye belastningen ved å gjøre musklene større og sterkere.
Jo hardere og tyngre man trener, og med riktig hvile og mat, desto mer vil man vokse. Tunge vekter bygger store muskler. Med riktig hvile menes; nok søvn. Uten bruk av sovemedisiner! 8-9 timer er tilstrekkelig. Under søvn utskilles også veksthormon fra hypofysen.
Treningen bør gjøres på 30min til 1,5 time for å få høy nok intensitet. Evt kardio trening på en annen tid av døgnet. Serier og repetisjoner og øvelser pr muskelgruppe bør ligge på: 3 øvelser med 3-4 serier med 6-10 reps. (Evt. noe mer på bein). Det er viktig å forstå at uten trening vil ikke steroidene ha noe muskeloppbyggende effekt. Ettersom man ikke har noe å bygge opp hvis man ikke ”bryter ned” noe muskelfibre.
For mer info om trening klikk her!
Uten nok mat hjelper også steroidene lite. Protein inntaket bør ligge på 3-4 gram pr kilo kroppsvekt om dagen. Fordelt på 5-7 måltider. Karbohydrater og fett reguleres ettersom hva slags kur og trening man er på og individuelle behov. Noen spiser så mye at de står opp og spiser om natten for å avbryte den katabolske tilstanden kroppen kommer i under nattesøvnen.
For mer info om kosthold klikk her!
Det som kanskje er det viktigste er å holde en jevn konsentrasjon av steroidet i kroppen. Erfarne brukere sjekker alltid halveringstiden på steroidene de skal bruke på forhånd for å kunne regne ut kuren.
Det er også veldig vanlig at man starter på en lav dose og trapper sakte opp til valgt dose. Hvis man ikke gjør dette kan man få skader som ikke kan rettes opp igjen.
Du kan ikke ta stoffet ut igjen når du først har inntatt det!
En kur deles ofte inn i faser for å oppnå best resultat og minst mulig bivirkninger:
Fase 1: HelsesjekkFase 2: Velge type steroid(er)Fase 3: Forebygge bivirkninger
Fase 4: Øke styrken
Fase 5: Bygge ”kvalitetsmuskler”Fase 6: Restitusjon
Fase 7: Forebygge tap av muskelmasse etter avsluttet kur/PCT

Fase 8: Resultater og helsesjekk

Fase 1
Full helsesjekk hos lege. Her er det vanlig å få sjekket:ProstataEKG

Blodtrykket

Blodprøver; måle testosteron, østrogen, lever, nyrer, stoffskiftet.

Klikk her for mer info om blodprøver!

Innkjøp av en blodtrykksmåler kan være en veldig bra investering.
Fase 2
Dette er det få som sette seg skikkelig inn i. Mange bruker bare det samme som kompisen eller det første de får tak i. Det er en grunn til at det finnes forskjellige typer anabole steroider. Fordi de har forskjellige egenskaper!
Mange stresser med å komme i gang så fort som mulig og begår ofte en stor feil ved å ikke ha sjekket egenskapene til steroidet på forhånd.
F.eks. kan det være lite lurt for en overvektig person å bruke steroider som Anadrol eller Dianabol som fører til kraftig væskeretensjon. Det kan også være dumt av en person som sliter med kviser å bruke steroider som testosteron eller Sustanon. Og for en som har arvelig hårtap eller prostata problemer kan det vært lurt å unngå steroider som er derivater av eller kan omdannes til DHT.
Klikk her for å lære mer om de mest vanlige steroidene!
Klikk her for å lære hvordan anabole steroider virker!
Fase 3
Forebygging av uønskede bivirkninger ved å få tak i for eksempel aromatase-hemmere, anti østrogen, sunne fettsyrer, vitamin/mineral tilskudd, mariatistel og dvergpalme hvis det skulle være behov for det. De fleste “fornuftige” brukerne har alt de trenger av sånt klart før de setter i gang med en kur.
Få orden på kostholdet. Er kostholdet dårlig er det liten vits i å bruke noe så drastisk som anabole steroider. De fleste har en tendens til å overvurdere kostholdet sitt og får lite fremgang fordi de ikke hadde dietten i orden.
Treningsprogrammet og metodene man skal bruke under kur bør også være gjennomtenkt. De fleste som begynner på anabole steroider i dag har minimalt med erfaring og kunnskap om trening. Egentlig burde trening og kosthold være på plass i veldig lang tid før man tenker på å bruke dopingmidler, men slik er desverre ikke samfunnet vårt i dag…
Ting som dette gjør ofte brukere for å slippe å avslutte en kur pga uforutsette bivirkninger. Eller at man ikke oppnår ønsket resultat fordi man kanskje måtte senke dosen pga f.eks. gynekomasti.
Før kuren starter er det mange som måler størrelsen på muskler og skriver ned dette for å sammenligne i ettertid og for å lettere kunne se eventuell fremgang. Noen brukere måler også fettprosent og kroppssammensetningen.
Fase 4
Mange starter en kur med å få opp styrken. Dette er for å kunne trene med tyngre vekter gjennom kuren. Da brukes ofte steroider som Dianabol, trenbolon, Anavar, Anadrol eller Oral Turinabol til dette.
Ofte brukes dette kun de første 2-4 ukene fordi slike steroider har ganske mye bivirkninger.
Mange lader også opp med inntak av kreatin monohydrat for å få være sikker på at de kan yte maks gjennom kuren.
Fase 5
Denne fasen av kuren overlappes ofte med den første delen og her er man ute etter å bygge mest mulig muskulatur. Man bygger muskler i den første fasen også men den høye androgene effekten på de førstnevnte steroidene øker ofte styrken mer enn andre typer anabole steroider.
I denne delen av kuren brukes ofte høyanabole steroider med lavere androgen effekt som Deca-Durabolin, Durabolin, Equipoise, Dynabolon, Masteron, Primobolan Depot eller Winstrol.
Før man trapper ned det første steroidet er det vanlig at man har kommet opp i maks (planlagt) dose av dette steroidet. Så de overlapper hverandre uten store svingninger i blodverdiene. Mange brukere tar en blodprøve etter første fase for å vite om det er forsvarlig å fortsette. Denne fasen varer ofte 2-4 uker.
Fase 6
Dette er restitusjonsfasen av kuren. Etter å ha kjørt muskulaturen steinhardt noen uker bruker mange et steroid med høyere androgen effekt som testosteron eller trenbolon. Dette kan øke muskelvolumet betraktelig.
Testosteron og trenbolon er også høyanabole og det skal mye til for å overtrene med med slike preparater i kroppen. Andre høyandrogene steroider kan også gi god effekt men de med respekt for kroppen sin holder seg unna toksiske steroider som Dianabol og Anadrol.
Dette hjelper kroppen med å reparere mer slitt muskulatur. Denne delen av kuren startes vanligvis ikke før man har kommet helt av det “styrke økende steroidet”, fordi da vil sjansen for bivirkninger være mindre. Dette trappes ofte også opp og ned på samme måte som de andre steroidene så de overlapper uten store svingninger i blodverdiene.
Denne fasen varer også ofte i 2-4 uker. Mange tar en blodprøve her for å finne ut hvor høye testosteron, østrogen, LH og FSH verdier de har.
Fase 7
Her er det om å gjøre å la mest mulig muskelmasse bli igjen etter kuren. Da brukes ofte et anti-katabolt stoff som Clenbuterol. Det brukes ofte en stund etter man har sluttet på steroidene ettersom det ikke er et hormon og ikke vil påvirke hormonene i kroppen på samme måte som anabole steroider. Det vil også overta litt av den jobben steroidene har gjort ettersom det er anti-katabolt.
Mange velger å ikke bruke noe legemidler i det hele tatt. Det kan også være lurt for la kroppen få helt fri fra kunstige og giftige stoffer.
Mange bruker legemidler som Clomid, Nolvadex og hCG i denne fasen. For å forsøke å få i gang testosteron produksjonen og forebygge gynekomasti.
Dette kalles PCT (post cycle therapy). Når det gjelder testosteron produksjonen er det usikkert om dette fungerer så bra som mange brukere tror. Foreløpig virker ekspertene (leger) uenige i om dette i det hele tatt virker. Og vi har funnet lite bevis for at det virker. Kanskje er det like greit å la kroppen ordne dette selv?
Klikk her for mer info om PCT!
Når det gjelder bruk av anti-østrogen for å forebygge gynekomasti kan en blodprøve avsløre om det er nødvendig.
Her er det også mange som på nytt måler størrelsen på muskler og sjekker fettprosent, kroppsvekt og kroppssammensetning for å finne ut hva de fikk ut av kuren.
Fase 8
Når noen måneder har gått uten inntak av anabole steroider er det mange som tar en blodprøve og sjekke at alle verdiene har normalisert seg igjen.
Her også kan det være fornuftig å måle størrelsen på muskulatur, kroppsvekt, fettprosent og kroppssammensetning. For det er først en stund etterpå, når dopingmidlene er helt ute av kroppen, man virkelig finner ut hva som ble igjen…
Dette er kort fortalt hvordan noen brukere gjennomfører en kur. Det finnes mange andre måter å gjøre det på og dette er ikke ment som noen veiledning.
Dessverre er det få som bryr seg om å lære seg noe om hvordan man best mulig skal bruke steroider. Mange ender derfor opp med lite resultater og mye bivirkninger. Skal man først bruke noe så farlig som anabole steroider må det vel være et poeng at man får noe ut av det?!

***

Kilder:


1. Steroider.Nets medlemmer

2. Anabolics 2006, William Llewellyn
3. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?