Råd ved kjøp av kosttilskudd

Dette er hentet fra forbrukerrådets nettside. Disse rådene er noe vi er 100% enige i. Hvis du skal kjøpe kosttilskudd for første gang kan det være lurt å ha dette i bakhodet.

Råd ved kjøp av helsekost og naturmidler

Forbrukerrådet gir deg disse rådene ved kjøp av helsekost og naturmidler:
1. Tenk etter om du har råd til å bruke (mange) penger på noe som ikke nødvendigvis virker.
2. Bestem deg for hvor lenge du skal bruke produktet før du oppnår lovet effekt?
3. Tenk etter om påstått effekt av produktet virker rimelig.
4. Spør betjeningen om lovet virkning kan dokumenteres.
5. Klag til butikk om du ikke er fornøyd.
Forbrukerrådet mener:
At det må opprettes et bransjenøytralt obligatorisk registreringssystem for alle kosttilskuddsprodukter og naturmidler. Det må være åpent hvilke produkter som finnes på markedet, hvem som importerer/produseres dette, hvilke virkestoffer det er snakk om og mulighet for sporing tilbake til opprinnelsessted.
At det må utarbeides kvalitetskrav til produktene.
At det må opprettes lister over hvilke maks og min mengder av aktive stoffer som en kan sette til eller som produktene vil kunne inneholder naturlig.
At myndighetene må ta sitt tilsynsansvar på alvor, dette innebærer også at det må følges opp om ulovlig markedsføring blir endret og om ulovlige produkter forsvinner fra hyllene.
At innføring av regelverk om hvilke påstander en kan ha på produktet som sier noe om sammenhengen mellom produkt og helse, ikke skal villede forbruker og at det utarbeides kriterier for hva som skal til for at en kan si at produktet faktisk virker.
At det må opprettes en klagenemnd for disse produktene der blant annet helseskader og andre erfaringer knyttet til bruk kan rapporteres inn.
At det er konkurranse i dette markedet som i andre markeder.

 ***

Steroider.Net ønsker å gi deg noen tips til:
Be alltid betjeningen i butikken eller nettbutikken om vitenskaplig bevis for deres påstander. Det finnes mye kosttilskudd som er ren svindel.
Hvis påstandene stemmer vil det være null problem å fremlegge bevis. Som å fortelle deg hvor du kan finne studier som er gjort på produktet eller sende deg en link på e-post eller sende deg en kopi av studien i posten.
Hvis de ikke kan gjøre det er det grunn til å være veldig skeptisk. Hvis du fortsatt lurer på om kosttilskuddet kan være verdt å prøve bør du i det minste gjøre noen søk på nettet. Det finnes flere nettsider hvor folk kan skrive inn sine personlige erfaringer med kosttilskudd, men husk at det er noe som heter placebo effekt. Så ikke ta slik informasjon som 100% riktig.
Det beste stedet å lete etter sannheten er her: PubMed
Her vil du gratis kunne få lese et abstrakt/utdrag av studier. Finn ut navnet på virkestoffet og finn ut fakta selv!
De ord og uttrykk du ikke forstår kan du sjekke på nettet.

***

Kilde:

Forbrukerportalen.no

 

Publisert med tillatelse fra Forbrukerportalen.no

 

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2018 Steroider.net

Log in with your credentials

Forgot your details?

Skip to toolbar