Hva er kosttilskudd?

Kosttilskudd er produkter som selges som tilskudd til vanlig kost. Kosttilskudd hører inn under næringsmiddelloven og skal derfor overholde de alminnelige regler som gjelder for mat.
Produktene skal ikke være legemidler eller ordinære næringsmidler, men skal komplettere kosten med næringsstoffer i konsentrert form.
Kosttilskudd markedsføres i form av piller, tabletter, kapsler, pulverposer, ampuller, dråpeflasker eller mikstur, i ferdigpakket og dosert form beregnet til å inntas i små oppmålte mengder. Det finnes mange slags ulike produkter, alt fra de vanlige ”vitaminpillene”, som inneholder vitaminer og mineraler, til alle mulige slags ekstrakter av planter og dyr.
 

Næringsmidler

Alt som selges under betegnelsen kosttilskudd og helsekostpreparater i helsekostbutikker, er å anse som næringsmidler. Tilsynet med disse ligger hos Statens næringsmiddeltilsyn (SNT). Legemidler selges i dag bare gjennom apotek. Godkjenning og tilsyn av disse ligger hos Statens legemiddelverk.
 

Medisinske påstander

Med få unntak er det ikke lov å markedsføre kosttilskudd eller annen helsekost, verken med helsepåstander eller medisinske påstander: Man kan f.eks. ikke si at de forebygger, lindrer eller leger ulike plager og sykdommer. Hvis betjeningen i helsekostbutikken f.eks. sier at det de selger kan lindre blodpropper eller fremme sårheling, er det altså forbudt.

***

Kilder:
Forbrukerportalen.no

 

Publisert med tillatelse av Forbrukerportalen.no

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?