Psykiske bivirkninger – Viktig!

Det er de psykiske bivirkningene som er det egentlige problemet med anabole steroider. Det er utrolig viktig å forstå dette!

De aller fleste “bole nettsider” og bøker er knapt innom dette temaet. Derfor blir det fokusert veldig lite på dette og det snakkes sjelden om det i forumer, og ellers. “Bole nettsider” nevner ofte noen av de fysiske bivirkningene, men forteller i samme slengen at det kan du unngå å få hvis du bare bruker et annet legemiddel mens du er på kur.

Ungdom i dag er mest redd for kviser og gynekomasti, og psykiske problemer er noe de vet lite om. Mange har ikke levd lenge nok til å forstå hva dette dreier seg om, og derfor virker det nok uinteressant.

Å undervurdere de psykiske bivirkningene kan koste deg dyrt! Ja, du kan slippe unna mange av de fysiske bivirkningene hvis du er forsiktig, tar blodprøver, ikke bruker toksiske oral steroider, drikker mye vann, spiser bra, bruker anti-østrogen og går jevnlig til lege. Og hvis du får gynekomasti så kan du alltids rette det opp med plastisk kirurgi.

Men husk at de psykiske bivirkningene finnes det ingen metoder å lure seg unna. Alle som bruker anabole steroider vil oppleve psykiske endringer, og det finnes det ingen lege som kan hjelpe deg med!

Nå skal vi se litt nærmere på de mest vanlige psykiske bivirkningene man kan få av å bruke anabole steroider.

Humørsvingninger

De fleste kjenner eller har vært sammen med jenter som bruker p-piller. P-piller inneholder veldig små doser østrogen, som er kvinners kjønnshormon. Da snakker vi om små medisinske doser…

Når jenter begynner med ny type p-piller eller ikke har brukt det før og begynner for første gang er det veldig lett å se at de kan få store humørsvingninger.

De kan være glade det ene øyeblikket for så å gråte eller bli sinna over “ingenting” eller småting. Noe de normalt ikke ville gjort. De som har sett det skjønner hva jeg snakker om.

Tenk deg da hvordan humørsvingninger man kan få når gutter bruker suprafysiologiske doser testosteron…! 10 – 50 ganger terapeutiske doser. Det sier seg jo selv hvordan dette kan påvirke en mann eller ung gutts psykiske tilstand.

Store humørsvingninger har faktisk ført til at unge menn har hatt det moro sammen med bestekompisen sin, for så å drepe bestevennen i det neste øyeblikket.

Ha dette i bakhodet når vi nå skal se på neste tema…

Aggresjon

Det er en sammenheng mellom aggresjon og anabole steroider, forskere i Sverige mener at de har klart å bevise dette. For de fleste steroidbrukere er ikke dette egentlig noen nyhet. Men det har tydeligvis vært vanskelig å kunne bevise hva som fører til dette.

En ting er sikkert, noen anabole steroider er verre enn andre når det gjelder aggresjon.

Noen toksiske anabole steroider, som Dianabol og Anadrol, gjør de fleste brukere mer aggressive. Spesielt hvis man har “kort lunte” fra før.

Når det gjelder “mildere” steroider som Primobolan Depot og testosteron så fører ikke de til så mye aggresjon som de toksiske.

Mange brukere har også et ønske om å bli tøffere, for å vise seg for kompiser eller hvis de er med i en gjeng eller hardt miljø. Når man vil bli mer aggressiv så blir man selvfølgelig også det. Hvis de kanskje hadde litt dårlig selvtillit fra før, så kan kanskje en rask økning i selvtilliten ha litt med saken å gjøre.

Av en eller annen merkelig grunn har det vært en kraftig økning i steroidbruk blant ungdom med innvandrer bakgrunn. Mye av det kommer nok av at mange ønsker å bli respektert, eller fryktet, som det egentlig heter. De fleste har fått med seg at det er populært med pitbull og gullkjeder i gjengmiljøer i Norge. Nå er også anabole steroider like populært.

Anabole steroider kombinert med alkohol, kokain, amfetamin, rohypnol og andre rusmidler er farlig. Da går man rundt som en tikkende bombe, og lite skal til før personen begår voldshandlinger.

I noen gjengmiljøer og noen torpedoer bruker forskjellige kombinasjoner av steroider og narkotiske stoffer bevisst for å bli mer aggressive. Gjerne når de skal utføre voldelige handlinger. Både for å bli tøffere og slippe å føle at det de gjør er galt. En slik kombinasjon kan få verdens snilleste fyr til å bli en drapsmaskin.

Bruk aldri rusmidler eller alkohol når du er på en kur med anabole steroider!

Noen steroidbrukere blir også voldtektsmenn. Kanskje ikke så rart når man blir voldelig og kåt.

Det som er spesielt for vold utført av steroidbrukere er at den er ekstrem. Den er mye råere enn vold utført av folk som ikke bruker steroider. Steroidbrukere blir mer impulsive og handler uten at de rekker å tenke over saken. Aggresjon utført av en på anabole steroider blir ofte kalt ”roid rage”, dvs. steroid aggresjon.

Sykelig sjalusi

Steroidbrukere blir ofte sjalu, og tror kjæresten er utro. Uten at det er noen grunn for det. I Sverige har det vært tilfeller der steroidbrukere har drept kjæresten sin. Etter at det ble slutt mellom dem.

Steroidbrukere utøver ofte verbal aggresjon, spesielt mot familie og nærstående mennesker. Det er ofte de som også får juling når det klikker for en steroidbruker.

Det finnes utallige eksempler på “bolere” som har vært på byen med dama si. Så har de gått forbi en kar som har så vidt sett på jenta, og fått grisejuling.

En del unge gutter vil sikkert synes det høres kult ut, men det er ikke mye moro for den jenta du er sammen med. Heller ikke for han stakkars fyren som sikkert ikke så etter jenta, men heller så på han unaturlig store “bolern”. De fleste hadde ikke turt å se på jenta til en svær kroppsbygger.

Og når “bole hue” og jenta kommer hjem blir hun skjelt ut fordi han mistenker henne for å ha sett på han andre gutten først. Eller hun får juling, bare fordi han er paranoid og full av anabole steroider.

Paranoia

De fleste bruker nok ganske lang tid på å utvikle dette, men mange får det. Det behøver ikke å si at de blir helt “kokos” i hue. Noen blir ikke paranoide i det hele tatt mens andre kan bli ganske drøye.

Det hjelper selvfølgelig ikke hvis man er kriminell og selger steroider, tjuvgods eller narkotiske stoffer. Eller hvis man også bruker narkotiske stoffer sammen med anabole steroider.

Paranoia kan oppleves som f.eks. at man føler at telefonen er avlyttet, eller man er nødt til å se i kikkehullet i døra stadig vekk for å sjekke at ikke politiet står utenfor.

Søvnproblemer

Anabole steroider har en mild sentralstimulerende virkning. Selv om den er liten kan det føre til at brukere blir rastløse og urolige. Det skjer også mange kjemiske endringer i hjernen som kanskje kan føre til søvnproblemer.

Det er i hvert fall en ganske vanlig bivirkning, som mange får. Det kan også følge deg i mange år etter at du sluttet med anabole steroider.

Store søvnproblemer kan også være med på å forsterke andre psykiske problemer.

Mange steroidbrukere røyker hasj om kvelden fordi de sliter med å få sove. Dette har nesten blitt en trend. De unnskylder det ofte med at det gir bedre restitusjon. Det er bare tull. Ikke lur deg selv eller la deg lure til å tro at det er smart.

GHB har også vært mye brukt for å sove bedre og for å øke utskillelsen av veksthormon fra hypofysen. GHB er ingen løsning på søvnproblemer, eller noe effektivt dopingmiddel.

Hvis du har eller får et søvnproblem, snakk med fast legen din! Ikke begynn å selvmedisinere deg med legemidler eller narkotiske stoffer.

Sjekk også ut Englands “steroid guru” som prøvde ut GHB og angrer bittert!

Depresjoner

Etter avsluttet kur vil alle brukere gå ned i vekt. Veldig mye av det man går opp er vann. De fleste anabole steroider gir en økning i østrogen nivåene i kroppen. Dette gjør at kroppen holder på mye mer væske enn vanlig.

Veldig mange nybegynnere tror at alt de går opp i kroppsvekt er muskelmasse. Så skjønner de ingenting når de slutter på steroidene og de i løpet av kort tid veier nesten de samme som før de begynte på anabole steroider.

Vi får ganske mange epost fra ungdom som har kjøpt Dianabol av en kompis, som lover dem at de kommer til å legge på seg 10kg i ren muskelmasse. Mange har null kunnskap om hvordan anabole steroider virker. Aldri trent med vekter før, og tror at et bra kosthold er å drikke tre proteinshaker om dagen sammen med brødskiver med leverpostei, spaghetti ala capri og joika boller.

Så legger de på seg masse vann, ofte unødvendig mye pga det elendige kostholdet. Og når de slutter forsvinner vannet og dermed kroppsvekten, og mye av styrken. Det er heller ikke mulig for kroppen å opprettholde samme muskelmasse når man plutselig har mye mindre testosteron i kroppen. Så selv erfarne kroppsbyggere vil gå ned noe når de er ferdig med en kur.

Mange takler ikke dette. Noen setter i gang en ny kur umiddelbart for å kompensere for tapt vekt. Noen klarer rett og slett ikke å slutte, og bruker steroider året rundt.

Man kan da komme i en tilstand som minner om anoreksi. Brukeren føler seg aldri stor nok. Dette kalles for kroppsbilde forstyrrelser, eller megareksi.

Når man kanskje har vært en anonym person, som ikke har blitt lagt merke til av jenter. Så får man plutselig mer oppmerksomhet, og selvtilliten fyker i taket.

Da har man bygd opp en selvtillit som ligger i kroppens utseende. Så fort kroppen blir mindre forvinner selvtilliten. Og det kan være vondt.

Man kommer inn i en ond sirkel som kan føre med seg depresjoner, angst, søvnproblemer og selvmord. Det kan også føre til bruk av beroligende medisiner og søvnmedikamenter, og andre narkotiske stoffer.

Veldig mange steroidbrukere blir narkomane, eller bruker rusmidler og steroider om hverandre.

Dette er ikke typisk for konkurranse idrettsutøvere, selv om det kan forekomme der også.

Anabole steroider påvirker også dopamin og seratonin, som er signalstoffer i hjernen. Dette er stoffer som har veldig mye å si for hvordan menneske føler seg. Mange steroidbrukere går på lykkepiller fordi de har brukt steroider for lenge. Men lykkepiller vil aldri kunne gi tilbake den samme effekten som naturlig dopamin og seratonin.

Veldig mange steroidbrukere har tatt livet sitt! Selv etter bare én kur!

Det er veldig viktig å huske at å bygge muskler er veldig tidkrevende. Det tar lang tid å bygge en stor “kroppsbygger kropp”. Selv med anabole steroider. Det krever mye kunnskap og tålmodighet.

Hvis du har brukt anabole steroider og har psykiske problemer må du ikke være redd for å be om hjelp. Det er ikke nederlag å gå til psykolog i dag. Det er nesten blitt mote å ha psykolog. Hvis du bor i Oslo kan du kontakte RUPO på Ullevål sykehus. De har behandlet mange steroidbrukere før. Hvis du bor utenfor Oslo kan du snakke med fastlegen din, som kan henvise deg videre eller snakke med Utekontakten der du bor.

***

Kilder:
1.Tommy Moberg

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?