Anabole steroider er farligere enn du tror!

Mange “bole nettsider” har lister over kroppsbyggere som har skadet seg hardt eller dødd tidlig, ofte i sammenheng med bruk av dopingmidler. Ettersom disse nettsidene ikke skriver noe om hva som skjedde med disse menneskene har jeg undersøkt litt nøyere.

Med tanke på at menneskers levealder bare blir lenger og lenger er det liten tvil om at årsaken til at disse dør tidlig kan ha en sammenheng med bruk av dopingmidler. Ettersom brukere hele tiden påstår at det finnes ingen bevis for at anabole steroider er farlig. Eller at det er så veldig liten sjanse for å få skader. Så synes vi det er på tide at brukere våkner opp litt.

Det er faktisk veldig mange som har fått store problemer etter å ha brukt anabole steroider. Desverre er det også mange som ikke har overlevd.

Da jeg begynte på dette hadde jeg bare noen få navn, men jo mer jeg undersøker desto fler navn dukker opp. Det er skremmende hvor mange som har skadet seg på treningsdop.

Noen av dere vil avfeie dette og tenke at profesjonelle kroppsbyggere bruker så store doser så det må være grunnen. Da vil jeg minne om at kroppsbyggere i verdensklasse ville aldri vært så bra hvis de ikke var genetisk unike. Veldig få mennesker kan bli profesjonelle kroppsbyggere. Uansett hvor mye dop de trøkker i seg hjelper det ingenting hvis de ikke har gener til det.

Ja, noen profesjonelle kroppsbyggere bruker mye dop. Men husk at de også har et kosthold du bare kan drømme om og er i bedre fysisk form en du noen gang vil bli. Når en kebabspisende boler som trener cardio en gang i uka dytter i seg steroider er sjansen for at noe skal gå galt mye større.

Vi vet også om flere norske kroppsbyggere som har skadet seg men har valgt å ikke navngi disse. Vi har også funnet mange vi ikke kunne ta med fordi vi ikke fant nok info om hvorfor de døde.

For dere som ikke vet det så er det er det ikke dopingtesting i kroppsbygging eller wrestling. Det vil si, noen forbund tester enkelte utøvere på vanndrivende preparater fordi de ikke ønsker flere tilfeller av kramper på scenen. Noe som ikke er god reklame for sporten. Når en kroppsbygger sier i et intervju at han ikke bruker ulovlige legemidler så snakker han faktisk sant. Det er tillatt å bruke de fleste typer dopingmidler i kroppsbygging.

Til dere som alltid sier at det ikke finnes nok bevis. Ta en titt her. Hvis ikke dette er bevis nok så vet ikke jeg. Dere må gjerne søke på navnene selv hvis dere ikke tror at dette er sant!

Og husk en ting når du leser dette. Dette er bare de som er kjente. Det finnes tusenvis av hardt skadde og døde kroppsbyggere du ikke har hørt om.

Mark Kerr

Amerikansk profesjonell MMA(mixed martial arts)fighter. Mark Kerr er bedre kjent som “The Smashing Machine” i MMA miljøet.

Mark drev med bryting og slang seg på den nye sporten MMA. Han konkurrerte mye i Pride i Japan og var superkjendis i Asia. Han var også kjent i USA hvor MMA har blitt ekstremt stort de siste årene. Han trente mye med Bas Rutten, tidligere UFC verdensmester i tungvekt, og Mark Coleman, som også var en av de beste i Pride i sin tid.

Han var også vektløfter, og som mange andre kroppsbyggere og styrkeløftere i USA fikk han lett tilgang til Nubain fra Mexico. Nubain er et opiat med lignende virkning som morfin og heroin. Mange kroppsbyggere bruker Nubain for å kunne trene med leddsmerter.

Unnskyldningen hans for å bruke Nubain var at han fikk en mye høyere smerteterskel i kamp. Til slutt endte det med overdose og han forstod at han måtte slutte.

Mark Kerr har gått noen kamper i ettertid men er ikke like populær og kjent som tidligere.

Chris Benoit

Amerikansk profesjonell wrestler. Gift og hadde en sønn på syv år. Den fransk-kanadiske fribryteren var en stor stjerne i World Wrestling Entertainment (WWE).

Han arbeidet under navnene “Canadian Crippler” og “Rabid Wolverine”. Han har vært aktiv i over 20 år. I løpet av karrieren har han innehatt en rekke titler. Blant annet tittelen som tungvektsmester.

Den populære fribryteren og familien hans ble funnet døde i hjemmet sitt i Fayetteville i Georgia 26. juni 2007. Chris Benoit kvalte kona og deres sju år gamle sønn før han hengte seg selv. De tre familiemedlemmene ble funnet i tre forskjellige rom, kona på kontoret, sønnen på soverommet sitt i andre etasje og Benoit ble funnet i husets styrketreningsrom.

Han hadde hengt seg i et treningsapparat. Politiet mener fribryteren drepte kona fredag og sønnen en gang i løpet lørdag kveld eller natt til søndag før han selv tok sitt eget liv i løpet av mandagen.

Kona ble funnet bundet på hender og føtter og med blod under hodet. Noe som ifølge distriktsadvokat Scott Ballard i Fayette County kan tyde på en kamp de to imellom. Benoits kone skal ha søkt om skilsmisse i 2003. Fordi Benoit skal ha truet henne.

Etterforskere undersøker ifølge også om anabole steroider kan ha vært en faktor omkring dødsfallene. Politiet vet forsatt ikke hva som er årsaken til tragedien, men anabole steroider er en av mulighetene de vil kikke nærmere på i følge Scott Ballard.

Benoit har også to barn fra et tidligere forhold. Noe selvmordsbrev fra Benoit skal ikke være funnet. Chris Benoit ble bare 40 år. Hans kone og sønn hadde tydeligvis ingen sjanse når det klikka for Benoit.

Don Youngblood

Amerikansk profesjonell kroppsbygger. Gift og hadde tre barn og tre barnebarn. Han begynte å trene kroppsbygging i en alder av 33 år. Deltok i konkurranse for første gang i 1994 i NPC(National Physique Committee) Arkansas State Masters, og vant. Da var han hele 40år gammel.

I 1995 vant han NPC Nationals Masters. Så konkurrerte han ikke før i 2001. Da stilte han i Masters Mr Olympia og ble bare slått av Vince Taylor. Deretter stilte han igjen i Masters Mr Olympia 2002, hvor han slo både Vince Taylor og vår egen Geir Borgan Paulsen i en heller tvilsom dommeravgjørelse.

Like etter denne konkurransen deltar han i en foto shoot og går med på å løfte rundt 270kg i benkpress for at fotografen skal få et kult bilde. Dette fører til at han river av festet til triceps muskelen og må opereres.

I 2005 fikk Don Youngblood et massivt hjerteinfarkt og døde, 51 år gammel.

Sonny Schmidt

Profesjonell Samoansk kroppsbygger fra New Zealand. Heter egentlig Edmond Alten Schmidt. Han vokste opp vest på Samoa. Han flyttet etterhvert til Australia, hvor han i 1989 ble profesjonell kroppsbygger. Han deltok i rundt 50 konkuranser som profesjonell.

Han slo også vår egen Geir Borgan Paulsen i en også tvilsom dommeravgjørelse i Night of Champions 1991. Høydepunktet i hans karriere var da han vant masters Mr.Olympia 1995. Hans siste konkuranse var Masters Mr Olympia i 1999, hvor han fikk tredje plass.

Han ble arrestert i 2000 for å ha hjulpet en narkobaron ved navn Tony Mokbel med å importere kokain fra Mexico til Australia. Sonny Schmidt fikk diagnosen kreft i 2003 og fikk beskjed av legene at han ikke hadde lenge igjen å leve.

Han døde i 2004, 50 år gammel.

Paul Borresen

Paul Borrsen var britisk med norske aner. Kjent kroppsbygger og “steroid guru”. Han ble født 11 september 1962.

På 90 tallet var han med på å drive bladet: “Bodybuilding-Bladet de forsøkte å stanse”, hvor han hadde en egen spalte hvor folk kunne spørre om virkninger av dopingmidler. Dette gjorde han i samarbeid med blant annet Bjørn Kaald, Nils Olav F. Bruteig og Kerry Kayes.

Bladet var så kontroversielt at det ble tatt opp i det norske stortinget og etter bare tre utgaver forsvant bladet fra hyllene på Narvesen. Bladet var veldig ærlig i forhold til kroppsbygging og dopingbruk, men gikk nok litt vel langt i forhold til å anbefale folk doser og kurer. De senere årene startet han “Team Biohazards” og “Governor magazine”.

Han gikk på universitetet og hadde bachelor grad biokjemi og master grad i farmakologi. Han har skrevet to bøker: “Anabolic Edge & The Big Secret” og “An end to all secrets”, og over 200 artikler i forskjellige blader og nettsider.

Få mennesker i verden visste så mye om dopingmidler som Paul Borresen. Han giftet seg med Carol i 1984 og de fikk to barn. Et av hans største mål i livet var å være en god far, i tillegg til å fremme kroppsbyggersporten.

Desverre begynte han å bruke narkotiske stoffer mot depresjoner. Kokain, morfin, Valium i store doser gjorde at han døde mens han sov bare 38 år gammel.

Paul Borresen hadde en enorm kunnskap om dopingmidler og medikamenter, men allikevel døde han av å bruke det.

Scott Klein

Amerikansk kroppsbygger. Fikk i 1997 1. plass på NPC Mr. Illinois i tungvekt. 1. plass NPC Illinois Mid-State Championships også i tungvekt. Har også mange andre titler og vært på førstesiden av flere kroppsbygger blader.

Døde i 2003, bare 30 år gammel. Vi har desverre ikke funnet ut hvorfor han døde.

Jorma Räty

Finsk kroppsbygger og en av grunnleggerene av det finske kroppsbygger forbundet. Han konkurrerte mye internasjonalt. Han vant Mr Universe i 80kg klassen i 1980 i Manilla på Filippinene, og var med på Mr Olympia i 1982.

Jorma var en av de første til å starte kommersielt gym i Finland, og har drevet med mye forskjellig innen gym bransjen.

Jorma Räty døde av et hjerteinfarkt og ble hele 60 år gammel.

Bertil Fox

Britisk profesjonell kroppsbygger. Han vant Mr Universe tre ganger på rad. Den første gangen som amatør. De to neste som profesjonell. Han var en veldig dyktig kroppsbygger.

Etter å ha funnet sin forlovede. Den 20 år gamle “beauty queen” Leyoca Browne med en annen mann, gjemte han seg i skapet til hennes mor med en pistol.

Da hun kom hjem hoppet han ut av skapet og under en krangel med sin eks kjærste gikk moren hennes mellom. Da skjøt han først moren, og så eksen. Deretter gikk han til politiet og tilstod ugjerningen. I retten derimot påsto han at pistolen var eks kjærestens og at han handlet i nødverge. Dommeren trodde ikke på historien.

I media dukket ord som “roid rage” hyppig opp, noe Bertil Fox ikke likte noe særlig. Men man kan jo spørre seg om ikke media hadde rett denne gangen.

I 1998 ble Bertil Fox dømt for drap på sin tidligere forlovede og hennes mor på den karibiske øya St Kitts.

Han ble først dømt til døden ved henging, men dommen ble i 2002 endret til livstid. Så vidt vi vet sitter han fortsatt i fengsel og vil gjøre det resten av livet.

Ron Teufel

Amerikanske kroppsbygger. Har vunnet Teen Mr America og Mr America flere ganger og mange andre konkurranser. Han var også på førstesiden av mange kroppsbygger blader.

Døde i 2002, 45 år gammel. Vi vet ikke noe om hvorfor han døde.

Tom Prince

Amerikansk profesjonell kroppsbygger. Født i 1969 i Virginia.

I 1995 og 1996 fikk han andre plass i NPC Nationals i tungvekt. I 1997 vant han samme konkurranse og tok overall tittelen.

I 1999 var han med i sin første proff konkurranse. Det var Night of Champions og han fikk 13. plass. Han konkurrerte frem til 2002 men nådde aldri helt til topps som proff.

Under forberdelesene til Night of Champions i 2003 fikk Tom Prince nyresvikt i en alder av 35 år. Dette kom av flere år med smertestillende og dopingmidler. Han gjennomgikk dialyse fra april til september og nyrene klarte seg og fungerer idag 90 % av normalt. Han er allikevel realistisk og regner ikke med å leve lengre enn til 65.

Jón Pál Sigmarsson

Islands kroppsbygger, styrkeløfter og “strongman”. Han er kanskje Islands størte atlet noensinne. Han er også en av de første såkalte “strongmen” og tok verden med storm pga sin utstråling og karisma.

Han konkurerte i strongman i det ene øyeblikket og i det neste deffet han seg og konkurerte i kroppsbygging.

Han var også en av Islands beste kroppsbyggere. Han var kjent for sine utbrudd under konkuranser. En gang sparket han hull i en vegg fordi han ikke klarte et løft. Han hadde ofte papir i nesa fordi han lett blødde neseblod.

Under en konkuranse mens han gjennomførte et løft overhørte han at en i publikum sa at han var en eskimo. Da ropte han “I´m not an eskimo I am a viking”.

Under strongman konkuransene spiste han 20 000 kalorier om dagen. Han puttet alt fra fisk til bananer i blenderen samtidig og drakk det med et smil.

Det ble store overskrifter i media da han nektet å la seg dopingteste og det er nok liten tvil om at han brukte anabole steroider.

Han vant World’s Strongest Man i 1984, 1986, 1988 og 1990.

Under en treningsøkt i 1993 mens han kjørte markløft døde han av et hjerteinfarkt. Jón Pál Sigmarsson var en pioner og forbilde for mange av dagens kjente “strongmen”.

Han ble bare 33 år gammel.

Arnold Schwarzenegger

Denne mannen trenger vi vel egentlig ikke å fortelle hvem er. Kroppsbygger, skuespiller og politiker. Verdens mest kjente kroppsbygger. Han har vunnet Mr Olympia 6 ganger og er den som ga kroppsbygging et ansikt og personlighet.

Han har spilt i veldig mange filmer, og vi kan vel trygt si at han i begynnelsen ikke ble ansatt for sine skuespillerprestasjoner. Han har allikevel vært med på noen av de mest populære filmene i historien. Mest kjent er Terminator triologien.

Han er også kjent for resturant kjeden Planet Hollywood som han grunnla i samarbeid med Bruce Willis, Sylvester Stallone og Demi Moore.

Han har offentlig innrømmet bruk av anabole steroider og det spekuleres i at han skal ha brukt Dianabol og testosteron propionat i sine forberedelser til Mr Olympia. Som han vant hele syv ganger.

I 1999 saksøkte Arnold en tysk lege ved navn Dr. Willi Heepe fordi denne legen hadde gått ut og “spådd” at Arnold kom til å dø tidlig pga bruk av anabole steroider og at han senere fikk hjerteproblemer. I følge en talsmann for Arnold har han ikke brukt anabole steroider etter det ble ulovlig i USA i 1990.

Arnold Schwarzenegger ble hjerteoperert i 1997.

Daniel “Dan” Duchaine

Amerikansk kroppsbygger og verdens mest kjente “steroid-guru”. Han var forfatter av “The Underground Steroid Handbook” som kom ut i flere utgaver. Han skrev også “Underground Body Opus: Militant Weight Loss & Recomposition”.

Han begynte å konkurere i kroppsbygging mens han gikk på college i 1977. Han ble aldri noen bra kroppsbygger, men lærte seg veldig mye om dopingmidler. Han var kjent for å snakke positivt om dopingmidler og var på tv flere ganger.  Som for eksempel Geraldo og 60 Minutes. En av hans mest kjente utsagn var “if you can’t grow on Deca and Dbol, you can’t grow on anything!”

Begynte etterhvert å jobbe for Bill Phillips og hadde egen spalte I “Muscle Media 2000”, som ble kalt “ask the guru”. Han er kjent for å ha vært den som introduserte DNP og Clenbuterol til kroppsbyggere. Han var inn og ut av fengsel for salg av dopingmidler.

Dan Duchanie døde i 2002, 48 år gammel av multiorgansvikt.

Mohammed “Momo” Benaziza

Profesjonell kroppsbygger. Har vunnet flere grand prix stevner, Night og Champions. Han fikk 11. plass i Mr Olympia i 1988.

Han fikk et hjerteinfarkt og døde syv timer etter at han vant Dutch Grand Prix pga vanndrivende midler i 1992. Han ble 28 år gammel.

Andreas Munzer

Profesjonell kroppsbygger fra Østerrike. Hans store forbilde var landsmannen Arnold Schwarzenegger. Han konkurrerte i en årrekke men klarte aldri å vinne noe stort bortsett fra World Games hvor han vant i tungvekt.

Han fikk magesmerter en stund før Arnold Classics i 1996. Han fikk andre plass i konkuransen men ble lagt inn på sykehus like etter. Han fikk leversvikt og nyresvikt. Legene prøvde med blodoverføring men det var for sent. Andreas Munzer er kanskje en av de beste kroppsbyggerne gjennom tidene.

Selv om han ikke har like mange titler som en del andre proffer var han i sinnsyk form. Desverre har kroppsbygging gått over til å handle om hvem som er størst og ikke best.

Han døde i 1996, og ble bare 30 år gammel.

Mike Mentzer

Profesjonell amerikansk kroppsbygger. Mest kjent for sitt treningssytem “High Intensity” og “Heavy Duty”. I 1978 vant Mentzer Mr Universe i Mexico hvor han fikk “perfect score”.

Den siste konkurransen han vant var Southern Pro Cup i 1979 og hans siste konkurranse var Mr Olympia i 1980 hvor han fikk 5. plass.

På slutten av 1970 tallet skal han ha eksperimentert med amfetamin og etter tapet i Mr Olympia i 1980 begynte problemene å melde seg. Han mistet jobben i Weider Publications og fikk en økonomisk knekk.

I 1985 døde faren hans og han skal ha fått et psykisk sammebrudd. Det gikk rykter om at han løp rundt naken, var dommedagsprofet og ventet på at utenomjordiske skulle lande. Han ble under denne tiden arrestert av politiet mange ganger. Dan Duchaine skrev til og med at han regnet med at Mike Mentzer på den tiden drakk sin egen urin. Noe Mentzer senere tilbakeviste i et intervju med Ironman i 2001.

Han ble innlagt på psykiatrisk flere ganger mellom 1985 og frem til 1990 da han endelig klarte å bli rusfri.

Han døde sommeren 2001 av hjerteproblemer og ble 49 år gammel. To dager etter døde hans bror Ray Mentzer.

Ray Mentzer

Amerikansk kroppsbygger og bror til den mer kjente Mike Mentzer. Han vant Junior Mr America i 1976 og i 1978 vant han IFBB Mr. USA. Han vant også AAU(Amateur Athletic Union) Mr America i 1979.

Han trente “heavy duty training” sammen med sin bror og la opp i 1982. Han døde to dager etter å ha funnet sin bror død, av “Bergers sykdom” som førte til nyresvikt i 2001.

Han ble 48 år gammel.

Charles Durr Jr

Amerikansk kroppsbygger. Han vant NPC Mr USA I 1991 hvor han antagelig tapte overall tittelen til Mike Matarazzo.

Han vant AAU Mr America i 1996 men ble diskvalifisert etter å ha testet positivt på en dopingtest. Hvor han deretter saksøkte AAU.

Han døde i 2005 og ble 44 år gammel.

Curtis Leffler

Amerikansk kroppsbygger og “strongman”. I 1998 fikk han 3.plass på Hawaiian Strongman Challenge og slo islandske Magnus Ver Magnusson. Noe han var veldig stolt av.

Han var midt i forberedelsene til konkurranse i 1998 hvor han fikk et hjerteinfarkt og døde.

Han ble bare 36 år gammel.

Don Peters

Amerikansk kroppsbygger og modell. Han ble Mr International i 1966, Mr Los Angeles 1967, Mr Southern California 1967 og Mr Western America 1969.

Han døde i 2001 og ble hele 65 år gammel.

Ray Raridon

Amerikansk kroppsbygger født i 1965. Grunnla av NSP Research Nutrition i 1972 i samarbeid med Vince Gironda. NSP Research Nutrition  blir ofte omtalt som “Old Time Body Building Co.” Disse produktene kunne kun kjøpes på Vince’s Gym hvor Ray Raridon jobbet som personlig trener. Han fikk blant annet 3. plass i Mr Los Angeles.

Vi har desverre ikke funnet årstallet han døde men har grunn til å tro at han døde tidligere enn normalt.

Don Ross

Amerikansk profesjonell kroppsbygger og profesjonell wrestler. Som wrestler kalte han seg “Ripper Savage”. Han er kåret til en av de styggeste kroppsbyggere gjennom tidene av T-Nation.

Han skrev blant annet bøkene “Fundamentals of Bodybuilding” og “Muscleblasting: Brief and Brutal Shock Training”. Den sistnevnte i samarbeid med Robert Kennedy, som er redaktør av Muscle Mag.

Han døde av hjerteinfarkt i 1995 og ble 48 år gammel.

Paul DeMayo

Amerikansk profesjonell kroppsbygger som gikk under kallenavnet “Quadzilla” pga sine gigantiske quadriceps. Han ble født I California, men vokste opp I Boston i Massachusetts.

Hans første konkurranse var Teenage Massachusetts State championships hvor han tok første plass. Han stilte i NPC for første gang i 1988 og fikk syvende plass i “NPC Junior USA” i tungvektsklassen.

Han var avbildet i mange kroppsbygger blader, og var på forsiden av Ironman Magazine. Han flyttet fra Boston til California med sin kone for å trene på Golds Gym. Paul DeMayos problemer begynte da han hans kone gikk fra han og han flyttet tilbake til Boston.

Han hadde en sponsor avtale med MetRx som gjorde at han måtte stille i Mr Olympia mot sin vilje. Han stilte kun denne ene gangen i Mr Olympia. Det var i 1995 og han fikk 12. plass. Han la opp like etterpå. Han var veldig bitter over IFBBs måte å behandle kroppsbyggere og angret på at han ble profesjonell kroppsbyggere.

Han ble senere arrestert for å ha skutt etter kjærsten sin og besittelse av percodan. Et kraftig smertestillende opiat. Han måtte sone to år i Walpole state fengsel i Massachusetts. Det er ikke uvanlig at kroppsbyggere bruker opiater for å dempe leddsmerter. Det mest kjente er Nubain.

Noen måneder før sin død hadde han fortalt venner at han jobbet på Gold’s Gym i Lansdown Street i Boston. Men det kom senere frem at han fikk sparken flere måneder tidligere pga sitt rusproblem.

Paul DeMayo døde av en overdose heroin i 2005. Han ble bare 37 år gammel.

Dennis Newman

Amerikansk profesjonell kroppsbygger som ble født i 1970. Han begynte å trene med vekter som 14 åring. Han spilte amerikansk fotball, men bestemte seg for å gå fullt inn for kroppsbygging. I 1989 vant han NPC Teen California Championships. I 1994 vant han NPC USA Championships i tungvekt og vant også overall tittelen.

Han ble proff som 24 åring og konkurrerte frem til 2001. Han var hyppig avbildet i kroppsbygger blader fra 1992 til 1999. Han hadde ikke bare en bra fysikk. Han hadde også et bra utseende som gjorde at han hadde enorm markedsverdi.

Han var også med i en film som het “No Pain, No Gain” som ikke kom ut før i 2005. 23 år gammel veide han imponerende 113kg deffa.

Han fikk først influensa lignende symptomer, men på sykehuset fikk han vite noe som skulle endre livet hans. Han hadde fått en versjon av kreft som er mest kjent som leukemi eller blodkreft. Sykdommen ødla kroppen han hadde brukt over 10år på å bygge opp.

Han måtte gjennom beinmargstransplantasjon, strålebehandling og cellegift.

Etter hvert gjorde han et comeback og ble ganske bra, men kom aldri tilbake til den fysikken han hadde før.

Det er mange meninger om hvorfor Dennis Newman fikk leukemi. Mange har ment at det kom av bruk av anabole steroider noe som neppe er tilfellet. Men det kan se ut som om det kan komme av bruk av veksthormoner.

Orville Burke

Amerikansk profesjonell kroppsbygger som går under kallenavnet “The Walking Eclipse”.

Han er født i 1963 og hadde sin første konkurranse i NPC Nationals 1996. Hvor han stilte i tungvekt og fikk tredje plass. Hans siste konkurranse var Mr Olympia i 2002 hvor han fikk 9.plass.

Etter konkuransen var han med i en foto shoot fot Flex Magazine hvor han skadet triceps muskelen. Han ble operert og mens han var i narkose fikk han et anfall og havnet i koma. Han ble deretter satt på pustemaskin og det var lenge uvisst om han kom til å overleve.

Han kom til slutt ut av koma og er i brukbar fysisk form, men er ikke den samme personen som før. Og kroppsbygger karrieren er over for godt.

Kenneth “Flex” Wheeler

Amerikansk profesjonell kroppsbygger fra Fresno i California. Flex Wheeler begynte tidlig med kampsport og har hele tiden sett på kroppsbygging som noe han har gjort for å tjene litt penger. At han først og frems er en kampsport utøver.

Hans første konkurranse i kroppsbygging var i 1983, men det var ikke før i 1989 at han vant sitt første stevne. Dette var NPC Mr California Championships.

Flex Wheeler hadde en utrolig fysikk. Kanskje den beste symmetrien noen gang. Til og med Arnold Schwarzenegger kommenterte fysikken til Flex som en av de beste han noen gang hadde sett.

Den perfekte symmetrien ga utslag på konkurranser og han var kjent for å få “perfect score”. En av de mest kjente var da han vant Arnold Classics for første gang i 1993. Han gikk ned i spagat på scenen, som var hans “varemerke”. Få kroppsbyggere har vært i like bra form som Flex Wheeler var den dagen.

Han vant samme konkurranse fire ganger. Flex Wheeler har aldri vunnet et Mr Olympia, men har vært veldig nær.

Flex Wheeler har ved et tilfelle gjesteposert på NM og han hadde deretter et seminar på Holmlia Gym hvor undertegnede deltok. Flex var en hyggelig fyr, men han elsket å snakke om seg selv. Da en i publikum spurte om han kunne fortelle om Dianabol sa han at han ikke hadde brukt det så han kunne ikke si noe om det. Han har hatt et rykte på seg for å være arrogant og overlegen.

I 1994 var han i en bilulykke som nesten tok livet av han. Han brakk nakken og fikk beskjed om at han ikke kunne trene lengre. Flex trosset legene og kom seg tilbake til formen han var kjent for og var igjen blant verdens beste.

I 1999 oppdaget Flex Wheeler at han hadde en nyresykdom som førte til nyresvikt. Han nektet for at sykdommen var selvforskyldt og mente det var arvelig. Flex Wheeler la opp i 2000 og har siden den gang kun drevet med kampsport.

Craig Titus

Amerikansk profesjonell kroppsbygger. Født i 1965 i Michigan, hvor han også vokste opp. Han prøvde seg på amerikansk fotball men var for lav til å kunne hevde seg. Han drev også med bryting en periode, men etter at han var ferdig på videregående skole begynte han å løfte vekter.

Han veide da rundt 63-64kg. Da han var 21 veide han rundt 85kg, og ettersom han hadde såpass god fremgang valgte han å satse på kroppsbygging.

Hans første konkurranse var i 1988 i Houston Bodybuilding Championships. Han vant open klasse for middleweight og overall tittelen.

I 1995 ble han tatt for salg av ecstasy og måtte sone 16 måneder i husarrest med elektronisk overvåkning. I 1997 ble han tatt for bruk av anabole steroider og brudd på prøveløslatelsen. Han ble så dømt til 21 måneder fengsel.

I 2005 ble han og hans kone Kelly Ryan arrestert for drapet på deres personlige assistent Melissa James.

De ble arrestert i Stoughton i Massachusetts etter å ha stukket av. I følge FBI prøvde Craig og Kelly å flykte til Hellas fordi Craigs far er derfra og at Hellas ikke har utleveringsavtale med USA.

De sitter for tiden i fengsel i Nevada og begge hevder sin uskyld. Rettsaken er enda ikke over og de risikerer dødsstraff.

Anthony Clark

Strongman født på Filipinene i 1966. Som 16 åring hadde han et maksløft i benkpress de fleste bare kan drømme om. Hele 200kg!

Når han var 17 år løftet han 236kg. Som 18 åring 272kg, som 19 åring 278kg. På Arnold Classics i 1997 løftet han 800 pund, eller 363kg i benkpress. Han var kjent for sin spesielle løfte stil i benkpress, hvor han hadde et “reversed grip”.

Han hadde også noen andre imponerende løft:
Knebøy: 468 kg
Markløft: 350 kg

Han hadde sitt eget kosttilskudd merke som han jobbet med samtidig som han drev et Powerhouse Gym. Han var dypt religiøs og jobbet mye med barn. Han var innom sykehuset pga hjerteproblemer.

Han døde av et hjerteinfarkt i 2005 og ble 38 år gammel.

Hans Hopstaken

Amerikansk profesjonell kroppsbygger. Født i 1957. Han var kjent for sin ekstremt rippede fysikk og var faktisk avbildet på forsiden av Dan Duchaines “Body Opus”. I 2000 og 2001 konkurerte han i Masters Mr Olympia og var blant de fem beste.

Hans Hopstaken døde i april 2002 på et sykehus i California pga hjerteproblemer.

Han ble 45 år gammel.

Tom Sansone

Amerikansk kroppsbygger. Født i 1935 og er fra “the golden era of bodybuilding”.

Han deltok i sin første konkurranse i 1954. Han ble Mr. New York State i 1955, vant Mr. America i 1958  og Mr. Universe 1963. Han var på forsiden og avbildet I veldig mange kroppsbygger blader i sin tid.

Vi har ikke funnet dødsårsaken, men han døde i 1974 og ble bare 39 år gammel.

Paul Grant

Britisk kroppsbygger. Født i 1943 og er fra “the golden era of bodybuilding”. Han sluttet på skolen som 16 åring og begynte sitt eget firma som drev med levering av brødvarer. Samtidig begynte han å trene med vekter for å bli større.

Han var en berømt kroppsbygger på 1970 tallet og vant Mr Europe og Mr World. Han skal også ha deltatt i Mr Universe men vi vet ikke plasseringen. Han skal visstnok ha slått Lou Ferrigno ved en anledning. Han var også med i Arnold Schwarzeneggers berømte film Pumping Iron fra 1977.

Han sluttet med kroppsbygging i 1984 etter at han fikk en sjelden nyresykdom. Sykdommen gjorde at han måtte ha dialyse tre dager hver uke. Han fikk transplantert en nyre i 1985 og kunne fortsette sitt arbeid som president for kroppsbyggerforbundet i Wales. En jobb han hadde i 25 år. Paul Grant døde i 2003 og ble hele 60 år gammel.

Mike Matarazzo

Amerikansk profesjonell kroppsbygger. Født i 1965 og kommer fra Boston i Massachusetts. Han var bokser før han begynte med kroppsbygging. I 1989 vant han Gold’s Gym Classics i Massachusetts.

Han flyttet etter hvert til Venice Beach i California for å drive med kroppsbygging på heltid. Han konkurerte som proff i mange år men nådde aldri helt til tops. Han var allikevel populær og fikk kallenavnet “Big Guns” for sine store armer. Hans siste konkuranse var i Mr Olympia i 2001 hvor han fikk 21. plass.

I 2004 da han var 39 år gammel fikk han influensa symptomer og gikk til legen som ga han medisiner. Han følte seg fort bedre og begynte å trene igjen. Den 4. desember våknet han klokken tre om natta og følte seg veldig dårlig.

Vann og blod rant ut av nesen hans. Det kom fra lungene. Frem til klokken 11 om morgenen ble det verre og verre. Hjertet slo hardere og hardere. Til slutt fikk kjærsten hans tatt han med til sykehus. Når han kom på sykehuset hadde han en vilepuls på 177 slag i minuttet.

Lungene var fulle av væske og han ble satt på vanndrivende og nitroglyserin. Det viste seg at han hadde tre blokkerte arterier. Den ene var 75 % blokkert og de to andre var 100 % blokkert. Han måtte ha en hjerteoperasjon relativt fort.

Legene gjennomførte en trippel bypass operasjon hvor de tok blodårer fra beinet og måtte åpne brystkassen. Legen som opererte fortalte at han aldri hadde sett noen med like store arterier som Mike.

Han innrømmer faktisk at anabole steroider var en medvirkende faktor til hjerteproblemene. Han hadde gått på kolesterol senkende medisiner siden 1997 og det gode kolesterolet var på null da han kom til sykehuset.

Han har lagt opp og kommer ikke til å konkurere igjen. Han bor for tiden i Modesto i California.

Mike Matarazzo fikk hjerteinfarkt nr 2 den 5. november 2007. Han fikk satt inn 4 stenter i de blokkerte blodårene. I tillegg opererte legene inn en implanterbar defibrillator for å bekjempe fremtidige arytmier i hjertet.

Mike Matarazzo er for tiden hjemme og hviler med familien i California.

Steve Michalik

Amerikansk kroppsbygger. Steve konkurrerte i mange år og vant Mr America i 1972 uten å ha brukt anabole steroider. Han vant til sammen 22 titler. Blant dem Mr Universe. Han ble ansett som en av de som kunne sette en stopper for Arnolds suksess, men slik skulle det ikke gå.

Han kom i en bilulykke og brakk ryggen. Han var lam fra hoften og ned. Legene var overbevist om at Steve ikke kom til å kunne gå igjen. Men Steve hadde ikke tenkt til å sitte i rullestol. Han fortsatte med å bruke anabole steroider og fikk hjelp av sin lillebror på åtte år til å komme seg til gymmet for å trene.

Legene regnet med at det ville ta minst 10 år å få tilbake følelsen i beina. Hvis han i det hele tatt skulle være så heldig. Men i løpet av noen få måneder begynte han å få smerter i beina og ikke lenge etter kjørte han beinpress med over 350kg. Ett år senere stod han på scenen igjen, og det var da han fikk fikk kallenavnet “The Phantom” av selveste Arnold.

Han brukte alt han kom over av dopingmidler. Anabole steroider, veksthormoner, og han spiste til og med apehjerner.

Det første som skjedde var at han fikk cyster i levern på størrelse med grapefrukt. Han ble behandlet for dette og mistet samtidig mye muskelmasse, og det gjorde at han fikk en psykisk knekk. Deretter fikk han problemer med bukspyttkjertelen. Så fikk han hjerteinfarkt. Og til slutt fikk han et hjerneslag.

Steve Michalik driver i dag sitt eget gym, har skrevet en bok og driver opplysningsarbeid om dopingmidler. Han har også laget et treningssystem for de som ønsker å bli svære uten å bruke dop.

Tim Belknap

Amerikansk profesjonell kroppsbygger. Født i 1958 i Rockford i Illinois. Han var diabetiker og mange på den tiden tenkte at det må jo være vanskelig og sinnsykt bra å kunne bli så bra kroppsbygger med den sykdommen.

Det mange ikke var klar over var at insulin er et veldig anabolt hormon. Og i dag spekuleres det i om Tim Belknap brukte insulin til andre ting enn sykdommen. En ting som kanskje taler for dette er at han hadde en veldig bred midje i forhold til andre kroppsbyggere på den tiden. Veldig lik den man ser på proffer i dag. Som kan være et resultat av veksthormoner eller insulin.

I 1981 vant han light heavyweight og overall tittelen på Mr America. Han fikk andre plass i amatør VM. I 1984 vant han Mr Universe i den korte klassen. Han vant Nabba VM, her også overall i tillegg til den korte klassen.

Samme vant han i 1985. Hans siste konkuranse var Ironman Pro Invitational i 1992 hvor han fikk 14. plass. Som amatør var han veldig god, men så fort han ble profesjonell forsvant han fra resultatlistene. Allikevel er han å finne i Nabbas “Hall of Fame”.

I en alder av 35 år måtte også Tim Belknap ha en trippel bypass operasjon. Han lever enda og er 49 år, og bor fortsatt i Rockford. Han er 49 år i dag.

Don Long

Amerikansk profesjonell kroppsbygger. Født i Philadelphia i 1966 og hadde tre søsken. Han vokste opp i Elizabeth City i North Carolina. I 1985 flyttet han til Alexandria i Virginia. Der begynte han å trene på et gym fordi han var danser og trengte å bli sterkere.

I 1991 var han med i sin første konkurranse, Mr. Pennsylvania Natural og fikk andre plass. En måned etter konkuransen møtte han sin nåværende kone Yvette og de giftet seg åtte måneder senere. I 1992 var han med i NPC Junior Nationals hvor han fikk femte plass. I 1994 var han med i  NPC Nationals, han veide da 109kg og var i kjempeform, men tapte for Paul DeMayo og Craig Titus. I 1995 ble Don Long profesjonell kroppsbygger.

I 2000 fikk han nyresvikt hvor begge nyrene var ødelagt. Han måtte så ha dialyse fire ganger i uken i påvente av en transplantasjon. Redningen ble at hans søster i 2002 donerte en nyre i et spesielt “program” som gjorde at han ville bli satt øverst på ventelisten. Dette førte til store oppslag i media og Don Long fikk etter hvert transplantert en nyre.

Han driver i dag en nettside hvor han selger kosttilskudd.

Pete Grymkowski

Amerikansk kroppsbygger og bror av Paul Grymkowski. Er også fra “the golden era of bodybuilding”. Vant Mr America som junior og senere vant han både Mr World og Mr America i tungvekt.

Sammen med to andre kjøpte han Golds Gym i 1979 og de gjorde Golds Gym til den store kjente kjeden det er i dag. Han har også skrevet boken “Gold’s Gym Training Encyclopedia”. Vi vet at Pete Grymkowski fikk hjerteproblemer men har dessverre ikke funnet noe info om det. Så vidt vi vet lever han enda.

Danny Padilla

Amerikansk profesjonell kroppsbygger. Født i 1951. Han fikk tidlig kallenavnet “The Giant Killer” fordi han var så lav men allikevel slo mange større kroppsbyggere. Han begynte å trene i en alder av syv år i Rochester i New York.

Han hadde sett sin eldre bror og fetter trene vekter for å bli sterkere mens de drev med bryting. Han arvet en vektstang av broren sin og begynte å trene.

Han begynte å konkurrere i en alder av 18 år. Han vant Mr Rochester i 1970 mens han enda gikk på videregående skole.

Deretter var han med i mange mindre lokale konkurranser og skapte et navn for seg selv. Han konkurrerte etter hvert i AAU World Championships i lettvekt. Han var ikke spesielt fornøyd da han tapte for en som ikke hadde barbert beina engang. Etter dette bestemte han seg for å konkurrere i IFBB i stedet. Han første konkurranse var IFBB Mr USA i 1975. Han var da 23 år gammel og dette ble hans første møte med kroppsbyggere fra vest kysten av USA. Det er der hvor Golds Gym ligger for dere som ikke vet det.

Han fikk da møte en del store navn, som Arnold Schwarzenegger, Franco Columbu og Robby Robinson. Allikevel vant han ikke bare sin egen klasse. Han tok også overall tittelen.

På denne konkurransen møtte han også Joe Weider for første gang. Weider inviterte han til å trene i California.

Padilla rakk akkurat å være med i filmen Pumping Iron som ble spilt inn på den tiden. Han trente i tre måneder før Mr Universe i Sør Afrika. Men rett før konkurransen fikk han vite at han ikke fikk lov å stille for USA. IFBB ville heller at Ken Waller og Mike Katz skulle stille i tungvekt og Robby Robinson i mellomvekt. Grunnen var at Mike Katz skulle legge opp og de ville gi han en siste sjanse til å vinne Mr Universe.

Padilla prøvde å stille for Portugal i stedet. Han var sikker på at han hadde god sjanse til å vinne lettvekt klassen. Det ville ikke IFBB ha noe av. De diskvalifiserte Danny Padilla. Grunnen var at de ikke ville at noen med hans potensiale skulle vinne for Portugal og ikke USA. Dette gjorde også at Padilla ble klippet vekk fra filmen Pumping Iron.

Året etter stilte han i Mr America og vant både sin egen vektklasse og overall tittelen. Dette var første gangen en i lettvekt hadde slått de tunge vektklassene i overall i Mr America. Samme året vant han også Mr Universe.

Danny Padilla og Frank Zane er de eneste som noen gang han vunnet Mr America og Mr Universe i løpet av ett år.

I 2003 måtte han ha en bypass operasjon på hjertet. Fem av blodårene var tette. For tiden bor han i hjembyen Rochester og er 54 år gammel. Han håper å kunne stille i Masters Mr Olympia i fremtiden men må rehabilitere hjertet først. Noe som er en lang prosess…

Derrick Whitsett

Amerikansk kroppsbygger fra Trenton i New Jersey. Faren var prest, noe som påvirket hans oppvekst. Han var en stille og rolig person. Han trente hardt og begynte etter hvert med kroppsbygging.

I 1994 vant han NPC Nationals i lett tungvekt. I følge Flex Magazine skal han ha hatt en medfødt hjertefeil. Han fikk flere hjerneslag og hjerteinfarkt opp gjennom årene. I 2004 døde han av et hjerteinfarkt.

Han ble 37 år gammel.

Paul Dillett

Canadisk profesjonell kroppsbygger født i 1965. Hans første Mr Olympia var i 1993 hvor han fikk 6. plass. I 1999 tok han første plass i Night of Champions.

Det Paul Dillet huskes best for er en rå fysikk, men også at han måtte bæres av scenen på Arnold Classics i 1994. Han var dehydrert og kroppen stivnet i en dobbel biceps. Tre mann måtte dytte han ned og bære han sidelengs av scenen.

Robert Benavente

Amerikansk amatør kroppsbygger fra Florida. Født i 1974. Fikk tredje plass i NPC Teen Nationals i 1994 i lett tungvekt.  I 1998 vant han NPC Florida Championships i lett tungvekt og overall.

Hans siste konkurranse var i 2003 da han vant NPC Southern States i tungvekt og tok overall tittelen. Han døde i 2004 av et hjerteinfarkt. Han ble bare 30 år gammel.

Trevor Smith

Amerikansk kroppsbygger. I 1999 startet han Nuclear Nutrition. Han laget også treningssystemet “Beyond Failure Training”, som han mente var metoden han hadde brukt for å bli så stor. Han var på størrelse med Ronnie Coleman og Jay Cutler, men var mye høyere.

Han døde i 2005 av hjerne-aneurisme som er en lokal utvidelse av en arterie i hjernen. Han ble bare 33 år gammel.

David “Davey” Boy Smith

Britisk wrestler født i 1962 mest kjent som “The British Bulldog”. Mellom navnet “Boy” er faktisk navnet hans. Han fikk dette navnet fordi foreldrene skrev feil på et skjema. Der de skulle skrive navnet på barnet skrev de i stedet kjønnet som var gutt. Da endte han opp med å hete Boy.

Han begynte med wrestling i en alder av 16 år og endre til slutt opp i WWF(World Wrestling Federation).

David Boy Smith døde i 2002 av et hjerteinfarkt. Obduksjonen avslørte at anabole steroider kan ha vært grunnen. Han hadde arrvev i hjertet og det var forstørret. Han ble bare 39 år.

Florence Griffith-Joyner

Amerikansk kvinnelig sprinter født i 1959. Kanskje en av de mest kjente idrettsutøverne i historien og ble kalt “Flo Jo”. Hun tok sølv medalje på 200 meter i OL i Los Angeles i 1984. Hun gjorde reint bord i sommer OL i Seoul i 1988. Hun fikk gull i 100 meter, 200 meter og 100 meter stafett. Og sølv på 400 meter stafett.

Hun har også en drøss med andre titler. Det gikk mye rykter om at hun brukte anabole steroider og at hun døde i en alder av 38 år gjorde det ikke bedre.

Hun døde av et epleptisk anfall mens hun sov i 1998. Rettsmedisinere fikk ikke lov til å teste blodet hennes for dopingmidler etter hennes død.

Richard Erwin Rood

Amerikansk wrestler, født i 1958 i St Peter i Minnesota. Er bedre kjent som “Ravishing Rick Rude” et navn han faktisk byttet til etter hvert. Begynte med wrestling i 1983 under navnet “Ricky Rood”. Han jobbet seg oppover og deltok etter hvert for WWF og WCW (World Championship Wrestling). I 1994 innrømmet han offentlig at han brukte anabole steroider for å bygge muskler og slippe leddsmerter.

Han døde i 1999 av hjertesvikt. Obduksjonen viste at dette kom av “mixed medications”. En overdose av GHB sammen med anabole steroider. Han ble 41 år.

Lyle Alzado

Amrikansk football spiller født i 1949 i Brooklyn i New York. Han spilte college football for Kilgore College og begynte senere i NFL. Han var stor stjerne i USA. Han prøvde seg også som skuespiller og var med i “Ernest Goes to Camp” og “Destroyer”.

Han var en av de første football spillerne i USA som innrømmet bruk av dopingmidler. I mange år hadde han nektet for å ha brukt, men i 1991 i Sports Illustrated la han kortene på bordet. Dette var tre måneder etter han hadde fått vite at han hadde kreft i hjernen. Han sa blant annet “it was addicting, mentally addicting” og “I just didn’t feel strong unless I was taking something”.

Grunnen til at han fikk kreft var at han hadde brukt veksthormoner fra hjernen på døde mennesker. Veksthormonene han brukte kom fra en som hadde Jakob-Creutzfeldt sykdom.

Han døde 1992 og ble 42 år.

Greg DeFerro

Amerikansk profesjonell kroppsbygger født i 1953. Konkurrerte fra 1977 til 1984. I 1979 vant han IFBB Mr International i tungvekt og vant også overall tittelen.

Han var også avbildet i flere kroppsbygger blader. Som Musclemag i 1985.

Greg DeFerro døde i 2007 av hjertesykdom og ble 53 år.

Eric Otero

Amerikansk profesjonell kroppsbygger. Født i 1969 i New Mexico. Vanr NPC Nationals i 2001 i mellomvekt. Han var gift med Amanda som ventet hans barn. Han var i US Army fra 1989 til 1993.

Han døde i 2006 av en infeksjon i en tann. Han ble 37 år.

Fannie Barrios

Profesjonell kvinnelig kroppsbygger fra Venezuela. Født i 1964. Hun vant den nasjonale kroppsbygger konkurransen i Venezuela i 1997 og 1998. Hun fikk ble proff like etterpå.

Hennes første konkurranse som proff var på Jan Tana Classic i 1999 hvor hun fikk 17. plass. I 2001 vant hun samme konkurranse og hun vant den igjen i 2002.

Hun døde i 2005 av et hjerneslag. Hun ble 41 år.

Louie “Spicolli” Mucciolo

Amerikansk wrestler født i 1971. Gikk under navnene “Madonna’s Boyfriend”, “Rad Radford” og “Louie Spicolli” som wrestler.

I 1996 ble han funnet av en nabo etter å ha tatt en overdose Somadril og fikk et anfall. Han overlevde og kom snart tilbake som wrestler. Men i 1998, etter å ha vært rusfri lenge, fikk han et tilbakefall fordi han hadde fått vite av moren var døende med kreft. Han døde av en overdose Somadril og alkohol. Han ble kvalt av sitt eget oppkast. Han skal også ha hatt en hjerteproblemer pga dop.

Etterforskere fra politiet fant hetteglass med testosteron, smertestillende tabletter og antidepressiva.

Han ble 27 år.

Curt Hennig

 

 

Amerikansk wrestler født i 1958. Sønn av Larry “The Axe” Hennig.

Var med i WWF fra 1988 til 1996, og i WCW fra 1997 til 2000. Var så tilbake igjen i WWF like før sin død.

Han døde i 2003. Hans far har sagt at anabole steroider og smertestillende bidro til hans død. Men det skal ha vært en overdose kokain som førte til selve dødsfallet.

“Flyin” Brian Pillman

Amerikansk wrestler og football spiller født i 1962. Han spilte football for Miami Redhawks og Buffalo Bills.

Etter football begynte han med wrestling og debuterte i ringen i 1986. Han var med i WCW, XWF og WWF. Han brukte veksthormoner og smertestillende som førte til hans død.

Han døde i 1997 av hjerteproblemer. Han ble 35 år.

***

Hvis du vet om idrettsutøvere vi burde skrive om så send oss en e-post!

***

Kilder:
1. Steroidsvicioiscycles.com
2. Bigscottklein.com
3. Donyoungblood.altervista.org
4. Musclememory.com
5. Ergogenics.org
6. Getbig.com
7. “Etta er ekkert mál” dokumentarfilm om Jón Pál Sigmarsson
8. T-Nation.com
9. Everything2.com
10. Flex magazine
11. Bodybuilding.com
12. Samson-power.com
13. Bodybuilders.com
14. Prowriststraps.com
15. Wikipedia.com
16. USAtoday.com
17. Vg.no
18. Body nr 281/11-2007

Foto: Steroider.Net

***

0 Comments

Leave a reply

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2018 Steroider.net

Log in with your credentials

Forgot your details?

Skip to toolbar