Forsvaret og doping

Vi får ganske mye e-post fra ungdom som snart skal inn i Forsvaret. Noen av disse har allerede brukt anabole steroider, mens andre har lyst til å bruke steroider. Spørsmålene som går igjen er: “Vil jeg bli tatt i en dopingtest hvis jeg har brukt/bruker anabole steroider og skal inn i Forsvaret eller på sesjon?” For å være helt ærlig så vet vi ikke hvor mye penger og tid Forsvaret bruker på dopingtester, men at de tester er rimelig sikkert. Dette gjøres ved mistanke, siden dopingtester er dyrt. Jeg har snakket med Forsvaret og de er ganske strenge når det kommer til steroidebruk. De ønsker ikke at psykisk ustabile folk skal fly rundt med maskingevær og granater. Ganske forståelig. De fleste vet at Forsvaret har hatt nok problemer med soldater som er psykisk uberegnelige opp gjennom årene. Dette har ført til nok av stygge og tragiske episoder.

Så hvis man bruker anabole steroider og blir tatt på en dopingtest vil man nok bli kastet ut rimelig fort. Noe som er synd for de som ønsker en utdannelse gjennom Forsvaret. Forsvaret tilbyr mye gratis utdannelse så hvis man ønsker å benytte seg av dette bør man droppe anabole steroider og andre dopingmidler. Man kan nok risikere en sivil rettsak hvis man blir tatt mens man er på kontrakt, f.eks. i FN tjeneste. Man kanskje også risikere å få problemer senere i livet, i forhold til jobb og lignende, som krever plettfri vandel.
Forsvaret har akkurat kommet med et hefte som heter: 0-toleranse i Forsvaret. Den handler om alkohol, narkotika og doping. Der forteller de blant annet at de ikke trenger store og sterke “macho-soldater”.

Videre kan man lese “Forsvarssjefens Rusmiddeldirektiv”. Når det gjelder doping står dette:
Nulltoleranse; erverv(kjøp), bruk og besittelse av dopingmidler er forbudt for Forsvarets personell. Overtredelse avgjøres enten disiplinært eller oversendes politiet.

Da jeg var inne i Forsvaret i 1996 var det mange som brukte dopingmidler. Både offiserer og menige. Kontrollen var ikke så bra den gangen. De visste nok heller ikke nok om anabole steroider til å vite hvordan de skulle møte dette problemet. En undersøkelse foretatt i Forsvaret viser at 1,4 % av personellet bruker doping(*). Så at det foregår er det liten tvil om.
Nå har Forsvaret blitt endret mye de siste årene, og de jobber mye med dopingbruk. Så man bør kanskje tenke seg om før man gjør noe man vil angre på resten av livet. Forsvaret kan åpne mange dører hvis man er smart. Bruk av anabole steroider vil ikke gi noen spesiell fordel i Forsvaret. Der teller utholdenhet mye mer enn store muskler.

***

Mer info om Forsvaret her:
[gview file=”http://steroider.net/wp-content/uploads/0Tolleranse-Forsvaret.pdf” height=”470″]

***

Kilder:
1.0-tolleranse i Forsvaret
2.Mil.no
3.Barneombudet.no

Foto: Steroider.Net

 

***

©2022 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?