Intervju med “Johnny”

Her skal dere få møte en ung mann som har brukt sin del med dopingmidler, og har opplevd en del heftige ting opp i gjennom sin “bole karriere”. Han ønsker å være anonym og det respekterer vi selvfølgelig. Derfor kaller vi han Johnny.
Bildet er av han, men vi kan som dere forstår ikke ha med ansiktet. Jeg trenger vel egentlig ikke å si så mye mer nå intervjuet sier mer enn nok. Håper dere får litt å tenke på etter å ha lest dette.

Enjoy!

Hvorfor begynte du med anabole steroider?

Jeg begynte med anabole steroider fordi jeg hadde et ønske om å bli større og sterkere, og ble påvirket av de av vennene mine som brukte det. Så fikk jeg den første kuren billig så da var det gjort.

Hvor gammel var du da du begynte og hva var det første du prøvde?

Jeg var 22 år første gangen jeg prøvde. Første kuren min var 10 sustanon og 300 russere. Gikk vel opp fra 107 kg til 121 kg på 9 uker.

Hvor gammel er du nå?

I dag er jeg 35 år!

Hvor lang tid tok det fra du ble introdusert for anabole steroider og til du bestemte deg for å kjøre din første kur?

Det gikk vel noen måneder så vidt jeg husker, ca 3-5 vil jeg tro. Det eneste som stoppa meg fra å prøve det første gang jeg ble tilbudt var sprøyteskrekk.

Har du familie?

Jeg har en samboer og et barn fra før. Eller privat som vi sier nordpå.

Hvordan følte du deg psykisk da den første kuren var over? Gikk du mye ned i vekt og styrke?

Jeg følte meg elendig og pinglete, og hadde null selvtillit. Psyken var helt nede på bunn og alt var et ork! Selv det og gå på arbeid. Gikk vel ned ca 10 kg etterpå vil jeg tro, hadde mye vann i kroppen under kuren.

Styrken holdt seg egentlig forbausende bra den, men gikk noe ned. Men det varte ikke lenge før jeg starta neste kur da.

Brukte du noen medikamenter eller kosttilskudd for å begrense bivirkninger?

Har vel prøvd nattlysolje, men synes ikke det ga noe virkning.

Tok du blodprøver og målte blodtrykk? Snakket du med legen din om at du brukte anabole steroider?

Jeg fortalte ikke legen min om at jeg hadde brukt anabole steroider før høsten 2004, altså 11 år etter første gang jeg prøvde. Tok noen prøver den høsten og fikk da vite om leveren som ikke var som den skulle og at blodtrykket var ganske høyt.

Fortsatte noen mnd etter testene før jeg innså at det ikke gikk å holde på sånn lengre.

Hvilke skader og bivirkninger har du fått av å bruke anabole steroider? Hva sier legene, kan det rettes opp?

Jeg har fått nedsatt nyrefunksjon, hår tap, lå lenge på grensa til diabetes 2, ødelagt nerve i skulder/nakke, så har jeg kuler i biceps og skinke som kommer av for mange injeksjoner over en kort periode og en prolaps i ryggen som kommer av for mange tunge løft.

Og i tillegg har jeg konsentrasjonsvansker og dårlig hukommelse. Så hadde jeg i perioder mye kviser og akne som følge av bruken, men de er borte nå. Leveren fungerer bedre nå, men er ikke helt som den skal være.

Når det gjelder de andre bivirkningene så er det ikke godt å si hva som er permanent eller ikke.  Legen min har sagt at hvis jeg fortsetter det kjøret jeg har gjort så vil ikke kroppen min takle det mye lengre.

Han mener det kan ta så langt tid som 5 år for kroppen kommer seg helt etter lang tids bruk.  Men det er vel ingen som er helt klar over langtidsvirkningene av anabole steroider. Har også blitt tilbydd operasjon for å rette opp skaden i skulderen. Men da skal de sette inne en slags elektrode i hodet med en regulator på magen, og det kommer jeg aldri til å gjøre.

Får heller slite med skjelving i hendene, det ser ut som jeg har Parkinson syndrom til tider. Men det er utelukket av legen, skjelvingen kommer av nerveskaden.

Hvilke psykiske bivirkninger fikk du på en kur? Hvilke har du fått som er varige?

På kur var jeg helt king kong, dvs at jeg var selvopptatt og kynisk. Og da kom selvsagt også aggresjonen i full styrke, spesielt under påvirkning av alkohol. Men har heldigvis aldri vært voldelig mot mine kjærester, selv om jeg har ødelagt mye innbo osv.

Det jeg jobber med nå etterpå er å få bukt med aggresjon og kynisme.

Så sliter jeg med angst og depresjoner, og går jevnlig til psykolog. Men med støtte og hjelp av venner og samboer så går det mye bedre nå. Den ene dagen kan jeg være høyt oppe for så neste dag og ikke tørre gå i butikken. Og i tillegg kommer det at jeg har blitt mye mindre nå som jeg ikke bruker noe.

Er ikke lengre størst og sterkest på trening. Jeg har blitt en annen person som følge av bruken. Bryr meg ikke like mye om andre som tidligere, bare jeg fikk penger til neste kur så betydde det ikke så mye hvor de pengene kom fra.

Hvordan er hverdagen din påvirket av ditt misbruk?

Den er påvirket i den grad at det meste av penger jeg hadde gikk til anabole steroider, og det sliter jeg med økonomisk i dag. Jeg har enn del gjeld som kommer av bruken.

Har tatt opp lån for å kjøpe anabole steroider, og underslo penger på min arbeidsplass for å ha penger og handle for. Dette betaler jeg på i dag, det er snakk om mange tusen ja.

En del av de tingene jeg handla var fake og da var selvsagt pengene tapt og jeg måtte handle mer. I tillegg så sliter jeg med humørsvingninger og en del sosial angst. Og selvsagt det fysiske plagene jeg har.

Har du utøvd vold eller psykisk vold mot noen pga anabole steroider?

Det har jeg! Det er mange som har blitt slått ned ute på byen av meg uten grunn ja. Har jobbet som dør vakt i enn del år og der skjedde det mye rart. Gjester som ble slått rett ned uten noen særlig grunn og lignende.

Kunne også finne på og slå ned en som så litt stygt på meg eller dama mi. Det var selvsagt helt ubegrunnet fordi ingen turte prøve seg på henne uansett. Hadde også en episode der jeg ødela tre biler og trua politiet.

Den helga kosta meg 40 000 kroner, og førte til at jeg kutta ut å drikke sprit i 6 år. Men kutta selvsagt ikke ut anabole steroider som var den egentlige grunnen til at jeg gjorde de tingene.

Psykisk vold har vel noen av mine kjærester vært utsatt for. Dette i form av aggresjon og det at jeg var selvopptatt og sjalu. Når du er på anabole steroider, så blir du lett paranoid og tror andre er ute etter deg eller dama di, og da går det ofte galt

Føler du at du har eller har hatt “megareksi”?

Det har jeg i høyeste grad, ble aldri stor nok. Selv når jeg var 144 kg så var ikke det nok liksom. Det førte til at jeg økte dosene enda mer. Og sliter med det enda fordi jeg er uten anabole steroider i kroppen nå.

Har du prøvd narkotiske, smertestillende, beroligende eller søvnmedisiner?

Jeg har prøvd enn del medisiner med efedrin i, og rein efedrin. Har også prøvd kokain noen få ganger, men det ga meg ingenting. Fikk tak i disse medisinene samme plass som jeg kjøpte anabole steroider. Var vel oppe i 5 – 6 efedrin pr dag, og når jeg ikke hadde det så tok jeg 4 – 6 Stack.

Hadde du trent lenge før du begynte med anabole steroider?

Jeg hadde trent i 4 år ca.

Hvordan fungerte trening før du begynte med anabole steroider?

Den fungerte bra, men ønsket å ha samme økning som de andre som tok anabole steroider så derfor gikk det den veien.

Har du bakgrunn fra andre idretter?

Jeg har så vidt vært innom håndball og fotball, men har bestandig vært ganske stor og tung så det var ikke noe for meg.

Har du konkurrert i noen idrett?

Har aldri konkurrert i noen idrett. Hadde et ønske om å delta i styrkeløft men det gjorde jeg ikke på grunn av doping tester, var aldri rein lenge nok til å delta. Per i dag så har jeg vel ingen mål om å konkurrere i noen idrett.

Hvordan reagerte venner, familie og  kjæreste på at du brukte anabole steroider?

De vennene som ikke brukte det selv var ganske så fordømmende. Men når de så framgangen så skjønte de det, og noen av dem begynte å bruke det selv.

Ingen av kjærestene mine før hun jeg er sammen med nå viste noe. Min nåværende samboer har jeg fortalt alt fra dag 1, også i de periodene når jeg brukte anabole steroider.

Familien min reagerte først med sinne når de fikk vite det, men har støttet meg etterpå når jeg sa jeg ville ut av det. Uten familien og samboeren hadde jeg nok ikke slutta tror jeg.

Var det noen som prøvde å overtale deg til å ikke bruke det? Hvordan reagerte du på at de brydde seg?

Det var noen som prøvde ja, men de ga fort opp. Reagerte med sinne og så kuttet jeg ut enn del venner på grunn av dette. Den som fikk meg til å slutte var faktisk legen min, og tanken på at min sønn som da var syv år kanskje skulle vokse opp uten en pappa.

Hvordan var responsen fra ”omgivelsene”, fikk du mye kommentarer fra andre om hvordan du så ut? Hva gjorde det med deg?

Fikk masse kommentarer på at jeg var stor og sterk ja. Men fikk også en del negativt pga hurtig økning og at det var ganske åpenlyst hva jeg brukte. Brydde meg ikke om de negative tingene, de positive fikk meg til å bli enda mer selvopptatt.

Hvordan ser du på det nå?

Nå ser jeg på det med litt humor, for jeg oppførte meg ganske merkelig til tider. Skifta skjorter til de som fikk meg til å se størst ut og lignende. Men det som er det verste er at jeg ikke er den rolige personen jeg var før ass. Men jeg er ikke like hissig som jeg var på kur, merker at aggresjonen har avtatt.

Brukte noen av dine kompiser anabole steroider?

Nesten alle av de som trente brukte det. Vi var vel over 20 stykker som brukte det en periode på gymmet. Hadde noen ”normale” venner også, men holdt meg mest til de som trente.

Tror du det hadde noen innvirkning på din avgjørelse om å bruke selv?

Det hadde helt klart innvirkning på min avgjørelse om å bruke det selv ja. Vi var en gjeng som kjøpte anabole steroider sammen og plana kurer.

Er det noe ”bole-miljø” der du bor?

Det er ikke så mange som bruker det her jeg trener nå, vil anslå det til rundt ti stykker. Men det er mange unge, og det bekymrer meg. Og det er stadig nye som kommer til. De ser opp til de som er store og vil bli sånn selv.

Har fått spørsmål fra flere om jeg kan ordne anabole steroider. Han ene var bare 16 år.

Så er det mye ”fake” greier som florerer her, og ”underground” saker som ikke er til å stole på. Har kontakt med mange av mine gamle kompiser fra før. Og av de er det kun noen få som enda bruker.

Jeg flyttet hit i 2001 og det tok bare 1 måned før jeg var inne i det miljøet som brukte anabole steroider her. De som bruker sånt har en tendens til å ”finne” hverandre.

Hvordan følte du deg psykisk på den første kuren og hvordan var fremgangen på trening?

Første kuren var jeg helt på topp. Følte meg som en verdensmester og ingen kunne unngå å få merke det. Var selvopptatt og skrøt masse og gikk i klær for å vise framgangen. Humøret var på topp men utover i kuren slet jeg med aggresjon og humørsvingninger. På trening gikk det utrolig bra.

Husker at jeg økte fra 135 kg i benk til 170 kg på de 9 ukene jeg gikk på kur. Så kunne jeg trene mye hardere enn uten anabole steroider i kroppen, trente vel 7 dager i uken på det meste.

Hadde masse volum og pump som følge av anabole steroider. Men bandt også masse vann i kroppen. Energien var helt på topp, hadde på den tiden to jobber og trening i tillegg.

Fikk du mer draget på damer?

Jeg trodde i hvert fall selv jeg gjorde det, men hadde stort sett korte forhold. Men selvsagt fikk jeg damer noen ganger fordi jeg var svær og så farlig ut.

Noen damer like jo sånt, men de fleste liker faktisk de som er godt trent, ikke de med ”vannhode” og kviser. Skremte vel bort noen damer også fordi at jeg var så kjepphøy.

Nådde du noen gang målet ditt?

Nådde aldri målet mitt, det er det svært få som trener som gjør. Fordi vi stadig setter høyere mål. Hadde som sagt planer om å delta i styrkeløft, og i kroppsbygging. Men ingen av de konkurransene fikk jeg prøvd.

Begynte du med sprøyter eller tabletter?

Første kuren min var begge deler, satt sprøyte 1 gang i uken husker jeg. Så spiste jeg vel seks russere hver dag. Har brukt enn del russere og Anadrol. Men har prøvd og holdt meg til injeksjoner.

Satt du opp kurene dine selv? Hvem hjalp deg i begynnelsen?

Fikk vite av en kompis hva jeg burde kjøre og hvor mye. Han hjalp meg også med å skaffe det.

Hvordan lærte du å sette sprøyter?

Lærte og lærte. Var hos en kompis første gangen og han trodde han visste hvordan det skulle gjøres. Men han bomma ganske kraftig ja, satt nåla helt feil inn i skinka.

Noe som resulterte i at jeg fikk hevelser og vondt i mange dager etterpå. Etter flere ganger med prøving og feiling så gikk det seg til. Lærte også etter en infeksjon at det ikke er særlig lurt å bruke samme sprøyta flere ganger.

Hvor lang var en kur for deg?

Den første kuren min var ni uker. Men har vel gått i to år uten pause på det lengste. Trodde jo at mye og lenge var bedre. Men vanligvis lå de på rundt ni uker, men med kanskje bare 2 – 3 uker før neste.

Hvor store doser brukte du? Hvordan bestemte du deg for dosering? Økte dosene fra kur til kur?

I begynnelsen så brukte jeg ikke mer en det som var anbefalt av kompisene mine, for eksempel 1 ml Sustanon i uka. Og aldri mer enn 6 – 8 russere pr dag. Etter hvert så økte jeg dosene, og var vel oppe i 5 Sustanon i uka på det meste og 14 russere pr dag.

Jeg kjørte også enkelte ganger 3 – 4 forskjellige steroider intramuskulært, 1 gang i uken eller mer. Pluss andre ting i tillegg, efedrin og lignende.

Hva har du brukt av dopingmidler?

Jeg har brukt russere, Omnadren, testosteron cypionate, Winstrol, Sustonon, Anadrol, Deca Durabolin, Clenbuterol, Halotestin, testosteron propionate, testosteron enantate, Finajet, Primobolan, Ritalin, insulin og hCG det er vel stort sett det jeg har brukt.

Sikkert noe mer også, men husker ikke alt. Mye det har vært fake også. Brukte noen russiske ampuller og det vet jeg ikke sikkert hva inneholdt fordi det sto på russisk på dem.

Hvor mange kurer har du kjørt?

Har vel kjørt over 30 kurer sånn cirka. Kjørt nesten 2 år i strekk på det meste. Det var sånn at før jeg var ferdig med kuren så hadde jeg handla eller planlagt hva jeg skulle kjøre på neste.

Hvordan fikk du tak i anabole steroider?

Jeg kjøpte det hos venner eller hentet det selv i Sverige. Kjøpte også noe hos russere som var i landet for å selge andre smuglevarer.

Har du solgt anabole steroider? Eller smuglet? Blitt tatt for noe?

Har aldri solgt i store kvanta. Stort sett bare ordnet det til venner og bekjente. Har smuglet noen ganger, men aldri blitt tatt. Smuglingen har vært gjort sammen med venner for å skaffe ”gratis” steroider til oss selv.

Brukte du veksthormon, DNP eller IGF-1?

Har aldri brukt noen av de tingene, altfor dyrt synes jeg. Hadde kanskje brukt det hvis jeg bestemte meg for å stille i kroppsbygger konkurranser.

Prøvde du mye kosttilskudd før du begynte med anabole steroider?

Brukte protein og vitaminer, det var vel stort sett det.

Brukte du andre dopingmidler samtidig eller mellom kurene? Hvilke og hvorfor?

Jeg brukte alltid minst 2 forksjellige typer steroider når jeg var på kur. For eksempel Sustanon og russere, eller Sustonon og Deca Durabolin. Eller Winstrol og Deca Durabolin hvis jeg ville ta av meg litt fett. Så brukte jeg efedrin før trening.

Så kunne jeg ta en injeksjon med testosteron eller det jeg hadde liggende annen hver uke mellom kurene. Efedrin spiste jeg stort sett hver dag, eller Stack. Så brukte jeg hCG etter kur for å få i gang produksjonen av testosteron i kroppen.

Hvis du skulle gi råd til ungdom som lurer på om de skal begynne med anabole steroider, hva ville du sagt?

Jeg ville sagt at det er noe hver enkelt må tenke nøye gjennom. Det er mye som kan gå galt ved bruk av steroider og det kan oppstå varige skader.

Og alle sier at de kun skal bruke litt for å bli større, men har du først merka virkningen så er det utrolig vanskelig og slutte. Spesielt hvis du er i et miljø der mange bruker det.

Men hvis det er en ungdom som skal bruke det så vil jeg råde han til å ikke kjøpe av noen de ikke kjenner, og helst snakke med en lege underveis.

De har taushetsplikt og kan ta blodprøver for å se leververdier og lignende. Begynn med doser som er halvparten av det som er anbefalt å ha lange pauser mellom hver kur.

Angrer du på at du begynte med anabole steroider?

Angrer på at jeg stakk den første nåla ja! Hadde jeg greid og begrense meg så hadde jeg kanskje ikke slitt med de tingene jeg gjør i dag.

Men det har selvsagt også vært enn del positivt med steroider. Treninga og miljøet. Men hvis jeg summerer opp det positive mot det negative så er helt klart at det har vært mest negativt.

Kommer du til å kjøre flere kurer?

Pr i dag så kommer jeg ikke å kjøre flere kurer. Men kan aldri si aldri. Det har vært utrolig tungt å slutte, gått ned ganske mye i størrelse og styrke. Og i tillegg ikke fått trent på mange måneder på grunn av skaden i skulderen.

Jeg har vært inne på tanken, men har bestemt meg for å prøve å holde meg unna. Jeg vet ikke om jeg orker det kjøret en gang til.

Hva synes du om anabole steroider nå?

Jeg synes det er opp til hver enkelt om de vil bruke det så lenge de vet hva som kan skje. Det gir jo en utrolig framgang og energi. Og det er klart at for de som skal konkurrere i kroppsbygging så er det jo ingen vei utenom, eller annen toppidrett for den saks skyld.

Hva er dine tanker om kriminalisering av anabole steroider?

Jeg synes det er å gå helt feil vei. Vil føre til at sånne fora som dette vil bli stengt. Det jeg tror som hjelper er opplysning og rettledning av de som bruker. De som vil bruke det kommer til å gjøre det selv om det er ulovlig. Men synes salg av anabole steroider fortsatt burde være ulovlig.

Hva synes du om dopingtesting på helsestudio?

Det synes jeg er helt greit så lenge medlemmene er opplyst om dette. Det kan kanskje skremme noen fra å prøve.

Hva tror du er det beste forebyggende tiltaket? Hva tror du må gjøres for at barn og ungdom skal holde seg unna anabole steroider?

Jeg tror de må få saklig info fra folk som bruker anabole steroider eller har brukt. At enkelte står fram med sin historie og forteller hva bruk av anabole steroider førte til for dem. Holde foredrag på ungdomskoler er også effektivt tror jeg.

Og det må være av en som har prøvd det selv og kan fortelle nøyaktig hva som kan skje. Dopingtesting på helsestudio kan også være veien og gå for å begrense dette. Men problemet er at det koster for mye å få det gjort for hvert enkelt studio.

Hva tenker du om Anti-Doping Norge og deres metoder og kampanjer?

De bruker den typen skremsels propaganda som aldri virker. Det jeg har sett av dem har ikke vært imponerende kan jeg si. Så irriterer det meg at det alltid er alle andre enn de norske utøverne som doper seg. Det er jo de som har det beste støtteapparatet bak seg som ikke blir tatt.

Hva tenker du om kroppspresset i dag?

Det er ganske enormt, min egen sønn på 9år, har snakket siden han var 7 år om å slanke seg.

Dette kommer av mye fokusering på kropp. Det er utrolig mange som bruker anabole steroider. Og mange som slanker seg med efedrin og lignende. Så er det mange spesielt i USA som bruker veksthormoner for å holde seg unge.

Hvordan ser du på fremtiden? Hva drømmer du om?

Jeg ser lyst på fremtiden! Har en samboer som jeg trives godt sammen med. Vi har etablert oss med hus og prøver å få barn. Så blir det vel og gå opp kirkegulvet når den tid kommer. Jeg er for tiden på attføring pga mine skader, både psykisk og fysisk. Og skal i den forbindelse studere til byggingeniør.

Når det gjelder anabole steroider så håper jeg at jeg er ferdig med det. Det er vel på tide å bli voksen i en alder av 35, eller halvveis til 70 som kompisene mine sier…

Vi vil takke “Johnny” for å ha delt sine erfaringer med oss, og håper noen der ute kan lære av hans livserfaring.

***

©2023 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?