Jenter og anabole steroider

Hvis en kvinne bruker anabole steroider kan hun få alvorlige bivirkninger. Alle anabole steroider er basert på det mannlige kjønnshormonet; testosteron.

Kvinner har også dette hormonet i kroppen, men i mye mindre grad enn menn. Det er nemlig en god grunn til at jenter har lite testosteron i kroppen.
Hvis en kvinne inntar disse stoffene vil hun utvikle maskuline kjønns trekk.

Bivirkningene er alvorligere hos kvinner, enn hos menn. De kan bli dobbelt så heftige eller

mer. Det kommer av de androgene egenskapene til steroidene. Det egentlige navnet på anabole steroider er: “anabole androgene steroider”.

På første kur er det ikke sikkert man fysisk merker noe til bivirkningene, men selv om man ikke merker det med en gang betyr ikke det at de ikke kan komme senere. Det er også viktig å huske at det også for jenter kan være vanskelig å slutte etter første kuren.

Her skal vi ta en titt på noen bivirkninger jenter kan få ved bruk av anabole steroider.

Forstørret klitoris

Klitoris er på fosterstadiet en “uferdig penis”. Ved inntak av anabole steroider vil ofte klitoris begynne å vokse, og kan utvikle seg til noe som ligner en liten penis.

Selve vagina kan bli kraftig deformert. Mange kvinnelige brukere opplever dette, i mange tilfeller blir klitoris på størrelse med en stor tommel.
Dette er ikke reversibelt, så hvis det først skjer er det ingen vei tilbake. Dette er et ganske vanlig problem blant profesjonelle kvinnelige kroppsbyggere.

Brystreduksjon

En kvinne som bruker anabole steroider vil få redusert størrelse på brystene. Under brystvortene sitter det reseptorer for østrogener (noe som gjør at en mann som tar anabole steroider som aromatiserer, får kvinnelige bryster). Mengden av østrogener i kroppen er blant annet med på å avgjøre størrelsen på brystene. Hvis testosteronnivået i kroppen på en kvinne blir for høyt, vil ikke disse reseptorene bli “stimulert riktig”.

Dette i kombinasjon med en høyere fettforbrenning, som følge av hardere trening og høyere testosteron nivå. Dette er vanligvis ikke noe som skjer over natta, men ved vedvarende bruk av anabole steroider vil brystene gradvis forsvinne

Dette er reversibelt, til en viss grad, men brystene vil høyst sannsynlig aldri bli som de var. Det er også en av grunnene til at så mange kvinnelige kroppsbyggere og fitness utøvere har silikon implantater i brystene.

Jenter

Dypere stemme

Stemmen til en kvinnelig steroidebruker vil bli dypere, hesere og mer maskulin. Dette kommer av en fortykkelse av stemmebåndene. Dette er ikke reversibelt.

Hårvekst

En kvinnelig steroidbruker, vil få økt hårvekst, spesielt i ansiktet, men også kraftigere hårvekst andre steder på kroppen  som kjønnsorganger og andre steder hvor de har hår fra før. At jenter som bruker steroider får bart og hårvekst i ansiktet er ikke unormalt ved bruk av anabole steroider.

Mange kvinnelige kroppsbyggere barberer seg i ansiktet daglig. Dette er ikke reversibelt, og størst sjanse for dette er ved bruk av steroider som er derivater av dihydrotestosteron(DHT) og steroider som kan omdannes til DHT i kroppen. Winstrol er et derivat av DHT.

Håravfall

Kvinnelige steroidbrukere kan miste håret på hodet, etter mannlig mønster. Dette er ikke reversibelt. Størst sjanse for dette er ved bruk av derivater av DHT og steroider som kan omdannes til DHT i kroppen, som Winstrol.

Jenter02

Kviser

Dette kommer av de androgene virkningene til anabole steroider. Fetere hud, uren hud og kviser er ganske vanlig blant steroidbrukere. Hos kvinner er dette ofte verre enn hos menn.

Hos kvinner kommer kvisene ofte i ansiktet, på ryggen, og på skuldrene. Dette er reversibelt, men det kan bli stygge arr. Kvisene man får av anabole steroider er store, betente, vonde og har ofte et blodblandet innhold.

Strekkmerker

Strekkmerker, som på magen til gravide kvinner, er ikke uvanlig hos de steroidbrukere. De vanligste stedene er; utsiden av lårene (hoftene), overarmene og overgangen mellom skuldre og bryst.

Strekkmerker kommer av rask økning i kroppsvekt og muskelmasse, og væskeretensjon. Huden rekker ikke å utvide seg like fort som musklene vokser.

Det er ikke reversibelt. Strekkmerker er ikke særlig pent og blir igjen omtrent som et arr.

Jenter

Væskeretensjon

Mange anabole steroider gjør at kroppen “holder vann”, spesielt høyandrogene steroider. Dette kalles for salt og væskeretensjon. Man ser pløsete og oppblåst ut. Dette vil gå bort ved avsluttet bruk, men kan føre til en del problemer.

Høyt blodtrykk er ikke uvanlig ved stor væskeretensjon. Et annet problem er at huden strekkes, så dette kan også føre til strekkmerker. Vanndrivende bør ikke brukes, det kan føre til dehydrering og kramper.

Menstruasjonssyklus

Menstruasjonssyklusen vil høyst sannsynlig bli påvirket av steroidbruk. Den kan bli uregelmessig, komme sjeldnere eller utebli helt. Dette vil også være avgjørende for om brukeren senere kan få barn.

Dette er vanligvis reversibelt, men det er ikke sikkert at mensen noen gang blir helt normal. Ved en graviditet, spesielt mens man er på en kur, kan man ikke utelukke at fosteret kan få skader.

Jenter

 

Psykiske bivirkninger

Aggresjon
Utålmodighet
Stress
Depresjon
Selvmordstanker
Angst
Panikkangst
Søvnproblemer
Paranoia
Uro
Sosial angst
Asosial atferd
Dårlig hukommelse
Megareksi/kroppsbilde forstyrrelser(omvendt anoreksi)

Selv om noen jenter har flaks og slipper unna noen av de fysiske bivirkningene på de første kurene, så er det vanskelig å lure seg unna de psykiske bivirkningene.

Det beste eksempelet for jenter er p-piller. Veldig mange jenter bruker p-piller som prevensjonsmiddel. Dette er veldig små doser med østrogen. De aller fleste jenter har opplevd humørsvingninger når de f.eks. begynner med ny type p-piller eller bruker p-piller for første gang.

Som sagt da snakker vi om veldig små doser østrogen, som er kvinners eget kjønnshormon. Så kan du prøve å forestille deg humørsvingningene en jente kan få når hun bruker suprafysiologiske doser med mannlig kjønnshormon! Ikke sant…!?

Det er umulig å forsikre seg mot sånt. Det vil komme endringer. Hos noen er det mildt og forbigående. Hos andre kan det føre til store depresjoner og selvmord.

Problemet er bare at ingen kan vite på forhånd hvem som blir truffet av sånne bivirkninger. Det blir som å spille russisk rullet med sin egen mentale helse.
Det sier seg også selv at begynner jenter med anabole steroider i ung alder så er sjansen større for at noe går galt.

Problemet er ofte at de som begynner med anabole steroider. Både gutter og jenter. Er mennesker som har et lavt selvbilde. Som ikke er fornøyd med utseende sitt. Ofte har de veldig dårlig selvtillit, som kanskje gjør dem deprimerte.

Det er heller ikke uvanlig at jenter med spiseforstyrrelser bruker legemidler for å slanke seg.

Har man et psykisk problem så er det veldig lite lurt å begynne å bruke hormoner. Det er stor sjanse for at dette blir forsterket, og at man får et enda større problem.

Jenter04

Winstrol er basert på mannlig kjønnshormon!

Mange jenter har hørt fra andre at Winstrol er effektivt for å gå ned i vekt. Dette er veldig feil. Denne myten har oppstått fordi at i alle år har Winstrol blir brukt av både mannlige og kvinnelige kroppsbyggere før en konkurranse.

Grunnen til at de bruker Winstrol før en konkurranse er ikke fordi de skal brenne fett, men fordi Winstrol gjør muskulaturen hardere, og steroidet hindrer at kroppen holder så mye væske som ved bruk av andre steroider.
Derfor har de brukt dette steroidett siste ukene før konkurransen! Når fettprosenten allerede er veldig lav. Etter å ha gått på streng diett i 3 – 4 måneder.

Noen kyniske selgere bruker dette som argument for å selge steroidene sine, som fettforbrennende preparat. Noen “bolere” som prøver å imponere venninnene sine bruker også dette som et argument fordi de ikke vet bedre. Men så vil de gjerne late som om de har veldig peiling på det de dytter i kroppen sin. Og mange jenter er villige til å ta snarveier for å bli slanke.

Jenter

Men dette er absolutt ingen snarvei til slankere kropp. Tvert imot! Winstrol har skapt problemer for, og ødelagt livet til veldig mange jenter.

Winstrol er et svært effektivt anabolt steroid, så de som tror at de vil gå ned i vekt vil få se en skikkelig overraskelse. De aller fleste vil gå opp i vekt!
Winstrol er steroidet som Ben Johnson i sin tid ble tatt på i doping test under OL i Seoul. Etter å ha knust verdensrekorden i 100 meter sprint.

Winstrol er et av de mest populære steroidene i verden, og det hadde det ikke vært hvis man gikk ned i vekt av det.

Hvis du bruker Winstrol vil du kunne få alle bivirkningene som er nevnt på denne siden. Winstrol er som alle andre anabole steroider basert på det mannlige kjønnshormonet testosteron, et hormon jenter ikke skal ha for mye av.

 

De mest brukte dopingmidlene blant kvinner:

Winstrol
Anavar
Primobolan
Dianabol
Estandron
Deca-durabolin
Clenbuterol (ikke et hormon)
Efedrin (ikke et hormon)

Jenter

Jenter bør tenke seg om mer enn to ganger når det gjelder steroidbruk. Som sagt kan steroidbruk av jenter føre til alvorlige bivirkninger.

Jenter som bruker steroider blir ikke noe særlig attraktive. Ansiktet blir firkantet og kjeven større. Kvinnelige proffbyggere ser mer eller mindre ut som menn med langt hår eller transvestitter. Så hvis du ønsker å bli mer attraktiv så er ikke anabole steroider veien å gå!

“Vanlig dose” hos kvinnelige steroidbrukere pleier å være godt under halvparten av det menn bruker. Det er veldig viktig med jevnlige legesjekker og blodprøver. Vær åpen med legen om bruk av steroider. Legen har taushetsplikt.

 

***

 

Kilder:
1. World Anabolic Review 1996, M. Bachmann/P. Grundig
2. Menneskekroppen -fysiologi og anatomi, Egil Haug, Jan G. Bjålie, Olav Sand, Øystein V. Sjaastad og Kari C. Toverud

Foto: Steroider.Net Modell: Kathinka Stubergh

 

***

0 Comments

Leave a reply

©2024 Steroider.net

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?